Ξεκινάει σήμερα το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 10:57 | Πολιτική
Ξεκινάει σήμερα το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών
||||

..
..
..

Από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου θα διεξάγεται στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Ηράκλειο Κρήτης το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών, με τίτλο: «Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες μετασχηματίζονται: Προοπτικές και προκλήσεις». Όσοι και όσες επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο διαδικτυακά ΕΔΩ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνεδρίου: 

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών επιστρέφει μεγαλύτερο και ισχυρότερο από ποτέ, καθώς δίνεται η δυνατότητα εισήγησης και παρακολούθησης και με ψηφιακό τρόπο για τους συμμετέχοντες που δεν μπορούν να έρθουν αυτοπροσώπως μαζί μας. Αποτελεί μια  κορυφαία εκδήλωση που απευθύνεται σε επαγγελματίες των δημοτικών και δημοσίων βιβλιοθηκών και παράλληλα δίνεται η ευκαιρία σε βιβλιοθηκονόμους και επιστήμονες πληροφόρησης, προσωπικό υποστήριξης βιβλιοθηκών, διαχειριστές, και φίλους βιβλιοθηκών, αλλά και αποφασίζοντες για τις δημοτικές και δημόσιες βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα να επανασυνδεθούν μεταξύ τους, να δημιουργήσουν εκ νέου τις υπηρεσίες που παρέχουν και να αναβιώσουν το πάθος για την καθημερινή εργασία τους.

Σε μια περίοδο που οι προκλήσεις αναφορικά με τους νέους τρόπους προσβασιμότητας στη γνώση είναι αμέτρητες, οι δημοτικές βιβλιοθήκες οφείλουν να είναι ανοιχτές σε όλους χωρίς αποκλεισμούς.  Το συνέδριο αποτελεί ένα βήμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων με σκοπό την αναζήτηση κοινής πορείας και  αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των βιβλιοθηκών και επιπρόσθετα δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν το έργο τους, να καταδείξουν τα προβλήματά τους και να αναζητήσουν λύσεις και προοπτικές.

Στη σημερινή εποχή των συνεργασιών, των δικτύων και των συμμαχιών το συνέδριο δεν θα μπορούσε να είναι κλειστό στις αυστηρά δημοτικές βιβλιοθήκες. Επομένως το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε λαϊκή βιβλιοθήκη, δημόσια ή δημοτική, δημόσια και ιδιωτική, καθώς επίσης και σε κάθε βιβλιοθήκη που αναπτύσσει συνέργειες με δημοτικές ή /και δημόσιες.

Βασική προσδοκία του συνεδρίου είναι να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι επαγγελματίες των δημοτικών βιβλιοθηκών να μπορέσουν να εξυπηρετούν με τον πλέον δόκιμο τρόπο την κοινότητά τους εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες, στρατηγικές και νέες τεχνικές και πρακτικές. Στόχο επίσης αποτελεί και η ενδυνάμωση των συνεργασιών μεταξύ των βιβλιοθηκών για την αύξηση των δυνατοτήτων τους σε νομοθετικό, λειτουργικό, οικονομικό και επιστημονικό  επίπεδο.

Με έμφαση στην καινοτόμο εργασία και τις ιδέες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες βιβλιοθήκες και οι κοινότητές τους, το συνέδριο αποσκοπεί να είναι το μέρος όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις νέες  τάσεις στον χώρο των βιβλιοθηκών με βασικό στόχο την αειφορία τους.

Δείτε ακόμα: Παίδων “Αγία Σοφία”: “Κινδυνεύουν ζωές παιδιών” δηλώνουν οι γιατροί (video)

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο