Καταγγελία της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για τον Δήμαρχο Ναυπακτίας

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 19:55 | Πολιτική
Καταγγελία της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για τον Δήμαρχο Ναυπακτίας
|||

        Ανέθεσε τον εσωτερικό έλεγχο του Δήμου σε ιδιωτική εταιρεία - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

 

        Από το γραφείο τύπου της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ναυπακτίας για την προκλητική και απαράδεκτη Απόφασή του να αναθέσει σε Ιδιωτική Εταιρεία τον εσωτερικό έλεγχο για το έτος 2022 του Δήμου Ναυπακτίας.

 

        Η απόφαση του αυτή εγείρει πολλά ερωτήματα, υπονομεύει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας και δημιουργεί προηγούμενο ανάθεσης σε ιδιώτες αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών του Δήμου.

 

        Ο κ. Δήμαρχος, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδας, προχώρησε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και έδωσε σε Ιδιωτική Εταιρεία τις ανεξάρτητες υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου αντί του ποσού των 14.880 ευρώ. Επιβάρυνε δηλαδή τους Δημότες με το υπέρογκο αυτό ποσό επιλέγοντας Ιδιωτική Εταιρεία, προφανώς της αρεσκείας του, αφού ούτε καν τα προσχήματα του διαγωνισμού δεν κράτησε.

 

        Το πιο μεμπτό ωστόσο είναι, πώς ο κ. Δήμαρχος σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας-Δωρίδας θα μπορούσε να προχωρήσει στην τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίες (Ο.Ε.Υ.), να συστήσει μονάδα εσωτερικού ελέγχου και να διενεργήσει αυτή τον έλεγχο του Δήμου Ναυπακτίας χωρίς οικονομικές επιβαρύνσεις και περίεργες μεθοδεύσεις. Έτσι, το Δημόσιο θα ασκούσε τον έλεγχο του Δημοσίου και όχι «διορισμένος» ιδιώτης από τον Δήμαρχο με τους Δημότες να πληρώνουν το... μάρμαρο.

 

        Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι υπέρ της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί παρά να διαφωνεί κάθετα όμως, με πρακτικές που θέλουν ιδιώτες να μπαίνουν από το «παράθυρο» και να αντικαθιστούν υπηρεσίες και θεσμούς. Αλήθεια, πόσο αντικειμενικός και διάφανος μπορεί να είναι ένας εσωτερικός έλεγχος από έναν ιδιώτη που επελέγη με απευθείας ανάθεση και πληρώθηκε, επί της ουσίας από τον ελεγχόμενο, για να τον κάνει; Ο  έλεγχος των φορέων του Δημοσίου μπορεί να γίνεται από  το Δημόσιο και μόνο.

 

      Η Ομοσπονδία καλεί τον Δήμαρχο Ναυπακτίας να ανακαλέσει την Απόφασή του για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη του εσωτερικού ελέγχου του Δήμου Ναυπακτίας. Στηρίζει δε τον Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδας στις όποιες αποφάσεις του για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Ο.Τ.Α.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο