Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποξήλωσης του κλειστού γηπέδου "Π. Καπαγέρωφ" στον Πειραιά

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 14:18 | Πολιτική
Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποξήλωσης του κλειστού γηπέδου "Π. Καπαγέρωφ" στον Πειραιά Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποξήλωσης του κλειστού γηπέδου "Π. Καπαγέρωφ" στον Πειραιά Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκαν τα έργα αποξήλωσης του κλειστού γηπέδου "Π. Καπαγέρωφ" στον Πειραιά
|||||

       Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες για την ανακατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 8.5 εκ. ευρώ.

 

        Ήδη χθες τελείωσαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, τα έργα αποξήλωσης του γηπέδου (παρκέ, κερκίδες, βασικός κορμός κτιρίου) τα οποία, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, επιταχύνθηκαν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση στο κολυμβητήριο που βρίσκεται παραπλεύρως το οποίο δεν λειτουργεί λόγω θέρους, καθώς και των γειτονικών επιχειρήσεων.

 

        Παράλληλα με τις εργασίες αποξήλωσης οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%, έχει ξεκινήσει και η μεταφορά των υλικών καθαίρεσης ώστε την Παρασκευή 12/8/2022 να έχει επιτευχθεί η απομάκρυνση  του συνόλου των μεταλλικών στοιχείων.  

 

        Να σημειωθεί ότι η ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου είναι υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και θα παραδοθεί για χρήση και λειτουργία στη Γ.Γ.Α/ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, που είναι ο φορέας διαχείρισης του χώρου. Στόχος είναι, σύμφωνα με τις λειτουργικές απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να μετατραπεί σε ένα νέο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο δυναμικότητας 1.500 θεατών, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες Basket και Volley ως και Α1 κατηγορίας και προπονήσεις ακαδημιών Handball και Futsal.

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο