ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι μόνοι εμπρηστές είναι η κυβέρνηση και το σύστημα

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 19:35 | Πολιτική
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι μόνοι εμπρηστές είναι η κυβέρνηση και το σύστημα
|||

..

..

..

"Δεν φταίει ο «Στρατηγός Άνεμος», αλλά οι δασοκτόνοι νόμοι και η εμπορευματοποίηση της γης" τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωση της προσθέτοντας πως "οι μόνοι εμπρηστές είναι η κυβέρνηση και το σύστημα".

Σημειώνει ακόμα ότι "οι καταστροφικές πυρκαγιές  στην Κρήτη, την Αττική και αλλού, ήρθαν να μας θυμίσουν ότι οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ όχι μόνο δεν αποτρέπουν, αντίθετα πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς". 

Αναφέρονται ακόμα τα παρακάτω: 


Η ξηρασία και οι άνεμοι, οι επιδεινούμενες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, μπορεί να αποτελούν το υπόβαθρο των πυρκαγιών που εκδηλώνονται παγκόσμια. Η κλιματική αλλαγή είναι μία πραγματική και επικίνδυνη απειλή. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι το αποτέλεσμα της λειτουργίας του καπιταλισμού που στο βωμό του κέρδους καταστρέφει το κλίμα. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνυπεύθυνη και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί υποκριτικά και ως άλλοθι την κλιματική αλλαγή για να κρύψει τις πολιτικές της επιλογές  που οδηγούν στην επιταχυνόμενη καταστροφή των δασών, του περιβάλλοντος και του κλίματος!  


Ο δασοκτόνος Νόμος Χατζηδάκη και η συνέχειά του, ο πρόσφατος Νόμος του ΥΠΕΝ, όπως και πλήθος  άλλων νόμων για την νομιμοποίηση της καταπάτησης δασών, παραλιών και κάθε είδους ελεύθερων χώρων, είναι η καύσιμη ύλη για τις φωτιές.


Η κυβέρνηση της ΝΔ φροντίζει να προσλαμβάνει χιλιάδες αστυνομικούς για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή των αγώνων, να μονιμοποιεί παπάδες, αλλά να μην προσλαμβάνει και να μην μονιμοποιεί  πυροσβέστες, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς. Φροντίζει να δίνει δισεκατομμύρια για Rafale, αλλά όχι για πυροσβεστικά μέσα. 
Η λύση για όλα αυτά βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση. Το δάσος που καίγεται, μένει δάσος, χωρίς εξαιρέσεις. Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών για τις καταστροφές, χωρίς να μεταβιβάζεται το κόστος στους ίδιους.

Μόνιμες προσλήψεις πυροσβεστών, ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενίσχυση του εξοπλισμού.  
Να καταργηθούν οι δασοκτόνοι νόμοι Χατζηδάκη και ο νόμος για την «πράσινη ενέργεια» που μοναδικό στόχο έχει να φουσκώνει τα κέρδη των αρπακτικών της αγοράς και να καταστρέφει τα βουνά με τις δήθεν ΑΠΕ.

Μόνο η εργατική τάξη με τους αγώνες της και οι ίδιοι οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών μέσα από επιτροπές αγώνα μπορούν να επιβάλλουν λύσεις στα τεράστια προβλήματά τους.
Μόνο μια Αριστερά και μια πολιτική σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα και τις επιλογές κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου μπορεί να ανοίξει δρόμους για την υπεράσπιση της ζωής των εργαζόμενων, για την προστασία της φύσης.

Δείτε ακόμα: Η Αττική (ξανα) μετράει τις πληγές της, η κυβέρνηση πανηγυρίζει μέσα στις στάχτες

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο