Η Δημοκρατία στα χειρότερα της: Το Youtube κατέβασε το κανάλι της Σεμίνας Διγενή για..."επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο"

Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 11:13 | Πολιτική
Η Δημοκρατία στα χειρότερα της: Το Youtube κατέβασε το κανάλι της Σεμίνας Διγενή για..."επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο"
|||

        «Το κανάλι μου είναι γεμάτο με σεσημασμένους κακοποιούς: Τον Χατζιδάκι, τον Ρίτσο, τον Βέγγο, τον Χορν, τη Μελίνα, τον Θεοδωράκη, τον Καββαδία, την Παπαρήγα, τον Σιδηρόπουλο, τον Μικρούτσικο...», αναφέρει σαρκαστικά σε ανάρτηση της η δικαίως αγανακτισμένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια. 

 

         Σε αναστολή έθεσε το κανάλι της δημοσιογράφου Σεμίνας Διγνή, στο YouTube καθώς το αρχειακό περιεχόμενό της θεωρήθηκε από την πλατφόρμα ότι «έχει σκοπό να υποκινήσει τη βία ή να ενθαρρύνει επικίνδυνες, παράνομες δραστηριότητες που ενέχουν εγγενή σοβαρούς κινδύνους σωματικών βλαβών ή θάνατο»!

 

        Ο δημοσιογράφος είχε αναρτήσει στο youtube ένα πλούσιο αρχειακό υλικό από παλιότερες εκπομπές της στην τηλεόραση μεταξύ άλλων, σπουδαίες προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού.

 

       Η ίδια με την ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook δηλώνει εξωργισμένη καθώς πληροφορήθηκε από το YouTube ότι είναι «επικίνδυνη για την κοινωνία» καθώς το κανάλι της περιέχει «επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο».

 

       Η γνωστή δημοσιογράφος παραθέτει το μήνυμα που έλαβε από το YouTube, σύμφωνα με το οποίο "δεν επιτρέπεται η δημοσίευση περιεχομένου που προωθεί δραστηριότητες. όπως η κατάχρηση ναρκωτικών, το ποτό και το κάπνισμα ανηλίκων ή η κατασκευή βομβών».

 

        Δείτε κι αυτό: Όλα τα είχαμε,μας ήρθε και η λέπρα - Κρούσμα λέπρας νοσηλεύεται στο "Αττικόν"

 

      «Τώρα που το ξανασκέφτομαι βέβαια, το κανάλι μου είναι γεμάτο με σεσημασμένους τρομοκράτες και κακοποιούς: Τον Χατζιδάκι, τον Ρίτσο, τον Βέγγο, τον Χορν, τη Μελίνα, τον Θεοδωράκη, τον Καββαδία, την Παπαρήγα, τον Σιδηρόπουλο, τον Μικρούτσικο… άσε που περιέχει και εκπομπές για Πολυτεχνεία, χούντες, τόπους εξορίας, Φρειδερίκες, βασανιστές, χρυσαυγίτες», σχολιάζει η Σεμίνα Διγενή.

 

       Ανακοίνωση ΚΚΕ

 

      Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει «ένα ακόμη περιστατικό φίμωσης και λογοκρισίας, στο πλαίσιο της «ελευθερίας του διαδικτύου», εξέδωσε και στο ΚΚΕ.

 

      «Ακόμη πιο προκλητικό και από το ίδιο το γεγονός είναι η αιτιολογία που συνοδεύει, ότι δήθεν το κανάλι «έχει σκοπό να υποκινήσει τη βία ή να ενθαρρύνει επικίνδυνες, παράνομες δραστηριότητες που ενέχουν εγγενή σοβαρούς κινδύνους σωματικών βλαβών ή θάνατο»» σημειώνει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «είναι το γνωστό πλέον «μήνυμα» της πλατφόρμας που συνοδεύει αναλογίες απαγορεύσεις σε βίντεο με μη «αρεστό» περιεχόμενο, που -απ' ό,τι φαίνεται από το κανάλι της Σεμίνας Διγενή- φτάνει στο σημείο να ασκεί λογοκρισία ακόμη και για σπουδές προσωπικότητες. της Τέχνης και του Πολιτισμού».

 

      Το ΚΚΕ ζητά την άμεση επαναλειτουργία του καναλιού της δημοσιογράφου κι υπογραμμίζει ότι «η πρακτική αυτή δεν είναι “κεραυνός εν αίθρια”. Αντίθετα τροφοδοτείται και από διάφορες οδηγίες της ΕΕ, που έχουν ενσωματώσει οι ελληνικές κυβερνήσεις, που ουσιαστικά επιβάλλουν έναν πολιτιστικό και διαδικτυακό “τρομονόμο”».

 

      Ολόκληρη η ανάρτηση της Σ. Διγενή:


      "Είμαι τόσο εξοργισμένη που ελπίζω να βγάλετε νόημα από το κείμενο που ακολουθεί.

 

      Μόλις πληροφορήθηκα από την ομάδα του YouTube, ότι είμαι επικίνδυνη για την κοινωνία, γι αυτό και με τιμώρησε παραδειγματικά, κατεβάζοντας το κανάλι μου!! Το έθεσε -λέει- σε αναστολή γιατί το #SeminaDigeniOfficial περιέχει “επιβλαβές ή επικίνδυνο περιεχόμενο”.

 

      Θα ήθελα πολύ να μου πουν αυτοί οι κύριοι του YouTube, πώς ακριβώς παραβίασα τους αμφιλεγόμενους κανόνες, της «παραπληροφόρησης» και τους Όρους(?) της κοινότητας;

 

     Τώρα που το ξανασκέφτομαι βέβαια, το κανάλι μου είναι γεμάτο με σεσημασμένους τρομοκράτες και κακοποιούς: Τον Χατζιδάκι, τον Ρίτσο, τον Βέγγο, τον Χορν, την Μελίνα, τον Θεοδωράκη, τον Καββαδία, την Παπαρήγα, τον Σιδηρόπουλο, τον Μικρούτσικο… άσε που περιέχει και εκπομπές για Πολυτεχνεία, χούντες, τόπους εξορίας, Φρειδερίκες, βασανιστές, χρυσαυγίτες…

Λέει χαρακτηριστικά το #teamyoutube: ” ..το περιεχόμενο έχει σκοπό να υποκινήσει τη βία ή να ενθαρρύνει επικίνδυνες, παράνομες δραστηριότητες που ενέχουν κίνδυνο σοβαρών σωματικών βλαβών ή θάνατο. Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση περιεχομένου που προωθεί δραστηριότητες όπως η κατάχρηση ναρκωτικών, το ποτό και το κάπνισμα ανηλίκων ή η κατασκευή βομβών.

Πείτε μου, σας παρακαλώ, πώς κατά τη γνώμη σας αντιμετωπίζεται αυτή η αυθαιρεσία, αυτός ο παραλογισμός της νέας τάξης ή καλύτερα αυτή η απροκάλυπτη λογοκρισία; Τι πρέπει να γίνει; Πόση ακόμη δυστοπία και τρομοκρατία;"

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο