“Δεν πάει άλλο με τη φτώχεια και την ακρίβεια” βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι (video)

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 11:30 | Πολιτική

Media

“Δεν πάει άλλο με τη φτώχεια και την ακρίβεια” βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι (video) “Δεν πάει άλλο με τη φτώχεια και την ακρίβεια” βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι (video) “Δεν πάει άλλο με τη φτώχεια και την ακρίβεια” βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι (video) “Δεν πάει άλλο με τη φτώχεια και την ακρίβεια” βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι (video)
||||||

..
..
..

Χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πολύ μαζικά τα απεργιακά συλλαλητήρια, με παλμό και δυνατά συνθήματα. Συμπυκνώθηκε η οργή για την ακρίβεια, τη φτώχεια, τις αυξήσεις στην ενέργεια καθώς και τις συνθήκες εργασίας, ειδικά μετά την εφαρμογή του Νόμου Χατζηδάκη. Την ίδια στιγμή έντονο ήταν και το αντιπολεμικό μήνυμα, με την πορεία να καταλήγει στα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, που αρνούνταν τη συμμετοχή τους στη μεταφορά Νατοϊκών αρμάτων.

Η δημοσιογραφική ομάδα της Έκφρασης βρέθηκε στις συγκεντρώσεις και σας μεταφέρει το κλίμα και δηλώσεις εκπροσώπων κομμάτων και σωματείων.

Ο κόσμος ήδη από τις 10 είχε αρχίσει να φτάνει στις απεργιακές προσυγκεντρώσεις ενώ από νωρίς το πρωί σωματεία περιφρουρούσαν τους χώρους δουλειάς. Για πάνω από 3.5 ώρες στο κέντρο της Αθήνας ακούγονταν τα συνθήματα των εργαζόμενων για άμεσα μέτρα στήριξης, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. “Ή θα πέσουν οι τιμές ή θα πέσει η κυβέρνηση” έγραφαν χαρακτηριστικά κάποια πανό.


Στην χθεσινή απεργία εμφανίστηκαν στον δρόμο όλοι οι εργατικοί αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Από τους εργάτες της Cosco μέχρι τους ντελιβεράδες της E-Food και τους εκπαιδευτικούς. Μαζική και η συμμετοχή των υγειονομικών με τον Κώστα Καταραχιά, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, να σχολιάζει την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων, μιλώντας στην ΕΚΦΡΑΣΗ.


Μεγάλη παρουσία είχαν και οι εργαζόμενοι των Δήμων με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκο Τράκα, να τονίζει την άμεση ανάγκη προσλήψεων. “Αυτή τη στιγμή η αυτοδιοίκηση είναι στο όρια της” δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ άσκησε και κριτική στην ΚΕΔΕ σημειώνοντας πως δεν διεκδικεί αυτά που πρέπει από την κυβέρνηση.


“Υπάρχει ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα” σημείωναν συνδικάτα και σωματεία


Από τις ομιλίες των εκπροσώπων σωματείων και συνδικάτων αλλά και από τη συνθηματολογία τους φάνηκε πως μεγάλο κομμάτι προκρίνει την κλιμάκωση του αγώνα και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για τη στήριξη του λαού. Όπως ανέφερε ο Κώστας Τουλγαρίδης, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, στην ΕΚΦΡΑΣΗ, “πρέπει να συνεχιστεί η πάλη ενάντια στην φτωχοποίηση και στη λεηλασία του εισοδήματος με διαρκή αγώνα και απεργίες”.


Παράλληλα έντονος ήταν και ο αντικυβερνητικός χαρακτήρας με την Ρένα Δούρου, πρώην περιφερειάρχη Αττικής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να σχολιάζει την άρνηση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα. “Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις συμβουλές της Κομισιόν, του ΟΟΣΑ και μια σειρά πολιτικών άλλων κρατών – μελών, όπως τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης” ανέφερε.


Δείτε ακόμα: Κι αν ανεβαίνουν οι τιμές, εσείς δείξτε ψυχραιμία (video)

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο