“Καζάνι που βράζει” η κοινωνία από την ακρίβεια – “Παραλύει” η χώρα την Τετάρτη από την 24ωρη απεργία

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 14:19 | Πολιτική
“Καζάνι που βράζει” η κοινωνία από την ακρίβεια – “Παραλύει” η χώρα την Τετάρτη από την 24ωρη απεργία
|||

..
..
..

Όλα έτοιμα για την αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία προκηρυγμένη από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, συνδικάτα και πρωτοβάθμια σωματεία. Η χώρα αναμένεται να παραλύσει σε αυτή την ελάχιστη απάντηση των εργαζόμενων απέναντι στην ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη ενώ εκφράζεται και η αντίθεση του λαού στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Οι “ασκήσεις ψυχραιμίας” της κυβέρνησης φαίνεται πως δεν ικανοποιούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι βλέπουν στην καθημερινότητα τους την εκτόξευση των τιμών και των λογαριασμών ρεύματος και αερίου ενώ η βενζίνη διατηρεί αυξητικούς ρυθμούς έχοντας ξεπεράσει εδώ και καιρό τα 2 ευρώ το λίτρο. Τα βασικά προϊόντα έχουν γίνει είδη πολυτελείας με το σουβλάκι να βρίσκεται πλέον μέχρι και πάνω από τα 3 ευρώ.

“Αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις” ζητούν συνδικάτα και σωματεία

Μεταξύ άλλων συνδικάτα και σωματεία ζητούν αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε όλους τους κλάδους. Για το ζήτημα της ακρίβειας ζητούν την εφαρμογή πλαφόν στις τιμές και κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης ενώ για την ενέργεια διατυπώνεται ξανά το καθολικό – πλέον – αίτημα για κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ρεύμα. Παράλληλα έντονο είναι και το αντιπολεμικό μήνυμα που στέλνουν εργαζόμενοι και εργαζόμενες ζητώντας παράλληλα να σταματήσει εδώ και τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Στα πλαίσια της αυριανής απεργίας θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε κάθε γωνιά της χώρας. Στην Αθήνα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, και ΣΥΡΙΖΑ καλούν στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, το ΠΑΜΕ καλεί στις 11.00 στο Σύνταγμα ενώ πρωτοβάθμια σωματεία και οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καλούν στις 11.00 στα Προπύλαια.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ: δεν κυκλοφορούν, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

Τρόλεϊ: δεν κυκλοφορούν, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία

Λεωφορεία: κυκλοφορούν 09.00-21.00, στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας

Σιδηρόδρομοι: συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, 20% προσωπικό ασφαλείας

Πιθανές αλλαγές σε πτήσεις, καθώς απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Χωρίς πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών στα λιμάνια της χώρας την Τετάρτη, μετά την απόφαση της ΠΝΟ να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία. Η απεργία της ΠΝΟ θα ξεκινήσει στις 00.01 της Τετάρτης και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας μέρας. Κλειστά θα παραμείνουν όμως και τα εμπορικά λιμάνια της χώρας, καθώς στην απεργία συμμετέχουν η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), αλλά και η ΕΝΕΔΕΠ (Ενωση Εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco).

Δείτε ακόμα: 
Κι αν ανεβαίνουν οι τιμές, εσείς δείξτε ψυχραιμία (video)

 

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο