ΝΑΡ: Να τιμωρηθούν οι δράστες - Δυσωδία σήψης καλύπτει την πόλη

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 10:59 | Πολιτική
ΝΑΡ: Να τιμωρηθούν οι δράστες - Δυσωδία σήψης καλύπτει την πόλη ΝΑΡ: Να τιμωρηθούν οι δράστες - Δυσωδία σήψης καλύπτει την πόλη
||||

..
..
..

Ανακοίνωση του ΝΑΡ Θεσσαλονίκης για τις αποκαλύψεις σχετικά με βιασμό 24χρονης σε ξενοδοχείο της πόλης και κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών

"Δυσωδία σήψης καλύπτει την πόλη της Θεσσαλονίκης μετά την καταγγελία για βιασμό της 24χρονης καθώς και ξετυλίγεται ένα κουβάρι κυκλώματος trafficking. Οι δράστες σύμφωνα με τις καταγγελίες είναι γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης και του πολυεθνικού κεφαλαίου που εκπροσωπεί η Coca Cola, με σημείο επαφής το μπαρ “Αχίλλειον”.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πάρει φωτιά από τις αποκαλύψεις τις τελευταίες μέρες τη στιγμή που τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν καθόλου ή αναφέρουν ελάχιστα από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση: η σιωπή είναι συγκάλυψη και ενδεικτική της προστασίας που απολαμβάνουν οι δράστες.

Ο κοινωνικός κανιβαλισμός της αστικής τάξης, ο πολιτισμός της γκλαμουριάς, της νύχτας, της επίδειξης πολυτέλειας, των μαφιόζικων πρακτικών εδώ και πολλά χρόνια πάει χέρι χέρι με τη γυναικεία εκμετάλλευση και τις διάφορες μορφές σεξουαλικής βίας. Είναι εικόνα ντροπής αυτή η πλευρά της Θεσσαλονίκης των εκλεκτών των τοπικών αρχόντων και κεφαλαιοκρατών, που λύνει και δένει κατά το δοκούν σε βάρος ανθρώπινων ζωών. 

Καμιά σχέση δεν έχει με τη Θεσσαλονίκη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, των προσφύγων και των εργαζομένων, της μουσικής και λογοτεχνικής παράδοσης, το σταυροδρόμι αυτό των ανθρώπων και των πολιτισμών. Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων και της ελευθερίας δεν μπορεί παρά να είναι δεμένη με την πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος εξουσίας και της καπιταλιστικής κυριαρχίας που θεωρεί τον κόσμο της δουλειάς αναλώσιμο.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην 24χρονη επιζώσα που κατήγγειλε τον βιασμό της.

Χωρίς συναίνεση, είναι βιασμός!

Να χτίσουμε πλέγμα αλληλεγγύης για κάθε επιζώσα.

Καμιά συγκάλυψη, καμιά ασυλία. Απόδοση ευθυνών όλων των εμπλεκόμενων, καταδίκη των δραστών.

Πανελλαδικά δομές τοπικών ιατροδικαστικών κέντρων και μονάδων περίθαλψης και ενδυνάμωσης των κακοποιημένων γυναικών"

Διαβάστε και αυτό: Έστειλαν τα ΜΑΤ για να κρατήσουν κλειστό το “Παίδων Πεντέλης” (video)
 
 

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο