Έστειλαν τα ΜΑΤ για να κρατήσουν κλειστό το “Παίδων Πεντέλης” (video)

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 14:33 | Πολιτική

Media

Έστειλαν τα ΜΑΤ για να κρατήσουν κλειστό το “Παίδων Πεντέλης” (video) Έστειλαν τα ΜΑΤ για να κρατήσουν κλειστό το “Παίδων Πεντέλης” (video) Έστειλαν τα ΜΑΤ για να κρατήσουν κλειστό το “Παίδων Πεντέλης” (video) Έστειλαν τα ΜΑΤ για να κρατήσουν κλειστό το “Παίδων Πεντέλης” (video)
||||||

..
..

..

Δυστοπικές ή τουλάχιστον σουρεαλιστικές εικόνες σημειώθηκαν την Κυριακή 16/01 στο “Παίδων Πεντέλης” με τα ΜΑΤ να βρίσκονται εντός του νοσοκομείου και τους γιατρούς εκτός. Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις της αστυνομίας έδιωχναν όσους ασθενείς ήταν για την εφημερία και δηλαδή δεν είχαν προγραμματισμένο τακτικό ραντεβού ή ραντεβού για εμβολιασμό. Οι γιατροί, από τη μεριά τους, απάντησαν με δυναμική συγκέντρωση. Η κάμερα της Έκφρασης βρέθηκε για άλλη μια φορά στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, μίλησε με τους πρωταγωνιστές και κάλυψε τα γεγονότα στις πύλες του νοσοκομείου.

Την πρώτη μέρα εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για αναστολή των εφημεριών και μετατροπή του νοσοκομείου σε mega εμβολιαστικό κέντρο επικράτησε χαμός, με γονείς να καταφτάνουν στις πύλες και να απομακρύνονται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, υπήρχε και τροχαία στην διασταύρωση πριν το νοσοκομείο, η οποία ενημέρωνε τον κόσμο πως δεν γίνεται να πλησιάσει το “Παίδων” γιατί “έχει συγκέντρωση ο Ρουβίκωνας”.

Δείτε σχετικά: 
"ΟΧΙ στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης" (video)

Δυναμική κινητοποίηση παρουσία της ΟΕΝΓΕ, βουλευτών και Δημάρχων

 

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν αποφασίσει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση για αναστολή των εφημεριών. Στις πύλες του “Παίδων” το μεσημέρι της Κυριακής συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ, οι γιατροί του νοσοκομείου, κάτοικοι από τα Βόρεια Προάστια, βουλευτές, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τις γύρω περιοχές ενώ ακολούθησε και πορεία.

Οι γιατροί του “Παίδων Πεντέλης” τονίζουν εδώ και μέρες πως το νοσοκομείο εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της Βορειοανατολικής Αττικής ακόμη και περιοχές της Εύβοιας και πως είναι εγκληματική η απόφαση για αναστολή των εφημεριών. Πρόκειται για ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι ο Δήμος Πεντέλης αλλά και όλοι οι όμοροι Δήμοι έχουν ταχθεί ενάντια σε αυτή την απόφαση.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, που μίλησε στην κάμερα της Έκφρασης, σημείωσε πως “η αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου επ’ αόριστον είναι μεθόδευση για την πλήρη κατάργηση του νοσοκομείου, που εξυπηρετεί τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της περίθαλψης”. “Το νοσοκομείο θα παραμείνει σε πλήρη λειτουργία και θα είναι μέρα μεσημέρι” το χαρακτηριστικό του μήνυμα προς το Υπουργείο Υγείας.

Θα ακολουθήσουν σχετικά ρεπορτάζ με τις υπόλοιπες δηλώσεις.
 
Διαβάστε και αυτό: 
Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)

 


Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο