Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο «Κωνσταντοπούλειο» Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (Αγία Όλγα )

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 12:48 | Πολιτική
Επίσκεψη αντιπροσωπείας  του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο «Κωνσταντοπούλειο» Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (Αγία Όλγα ) Επίσκεψη αντιπροσωπείας  του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο «Κωνσταντοπούλειο» Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας (Αγία Όλγα )
||||

     Από το γραφείο τύπου της Ν.Ε.Β.Α. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο πλευρό των εργαζομένων του «Κωνσταντοπούλειου» νοσοκομείου Νέας Ιωνίας για την αναβάθμιση της λειτουργίας του 

 

    Αντιμέτωπη με τα προβλήματα του νοσοκομείου και των εργαζομένων, τα οποία έχουν ενταθεί τα τελευταία δύο χρόνια, με τη συμβολή και της υγειονομικής κρίσης, αλλά και λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία υποβαθμίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βρέθηκε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία που επισκέφτηκε την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022, το «Κωνσταντοπούλειο» ΓΝ Νέας Ιωνίας (Αγία Όλγα).  Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δώρα Αυγέρη, τον Τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, την Τομεάρχη Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη, το μέλος του Συντονιστικού της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βόρειας Αθήνας Κώστα Βενιώτη και τον Χρήστο Κανλή, στέλεχος του κόμματος και επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία».

 

     Στο φόντο και της πρόσφατης κοινοβουλευτικής παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα στον χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα λειτουργίας, αλλά και με αφορμή την άσκηση ΕΔΕ από τη διοίκηση του νοσοκομείου στη βάση ενός περιστατικού έκτακτης επέμβασης σε άστεγο, προκειμένου να μη χάσει την όρασή του, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκαν αρχικά με την ελεγχόμενη στο πλαίσιο της ΕΔΕ, διευθύντρια του Οφθαλμολογικού τμήματος του νοσοκομείου, Χρύσα Τερζίδου, η οποία και περιέγραψε τις δυσκολίες που προκύπτουν από τους  αδικαιολόγητους περιορισμούς στην πραγματοποίηση οφθαλμολογικών χειρουργείων.

 

     Ακολούθησε συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων και του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου, όπου αναδείχθηκαν από την πλευρά τους μια σειρά από παθογένειες του νοσοκομείου, αλλά και η αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης, η οποία εκφράζεται με μετακινήσεις, στερήσεις μισθών, εκφοβισμό και έχει οδηγήσει, μεταξύ άλλων και σε παραιτήσεις ειδικευόμενων γιατρών. Οι μακρόχρονες αποσπάσεις γιατρών, η απουσία παθολόγων στα εξωτερικά ιατρεία εδώ και 1,5 χρόνο, η υποστελέχωση τμημάτων του νοσοκομείου, οι αναστολές εργασίας, είναι ενδεικτικά προβλήματα που έχουν προκύψει και από τους χειρισμούς της διοίκησης και από τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική στον χώρο της υγείας, η οποία δημιουργεί όλο και περισσότερους όρους προνομιακής δράσης του ιδιωτικού τομέα. Οι πρόσφατες πιέσεις για μετατροπή του σε μόνο covid νοσοκομείο, έχουν θορυβήσει και το προσωπικό και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, που απεύχονται μια τέτοια εξέλιξη.

 

     Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με τη διοίκηση του «Κωνσταντοπούλειου», με την οποία συζητήθηκαν εκτενώς τα πλέον κρίσιμα θέματα που απασχολούν το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους. Οι εκπρόσωποι του κόμματος ζήτησαν επίσης την ανάκληση της ΕΔΕ σε βάρος της διευθύντριας του οφθαλμολογικού τμήματος, ενώ ζήτησαν να υπάρξει μέριμνα για την άμεση αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας, αλλά και μια άλλη προσέγγιση στα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων και στα θέματα που θίγουν οι εργαζόμενοι. Ως προς το ενδεχόμενο μετατροπής του νοσοκομείου σε μόνο covid, ζήτησαν από τη διοίκηση να το απορρίψει.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο