“Αναβρασμός” στην παιδεία – Ρεπορτάζ της Έκφρασης από τα σχολεία Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 11:20 | Μεταμόρφωσης
“Αναβρασμός” στην παιδεία – Ρεπορτάζ της Έκφρασης από τα σχολεία Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης
|||

..

..
..

Κλιμακώνεται η κατάσταση στην εκπαίδευση με πάνω από 250 σχολεία κλειστά σε όλη την Ελλάδα και προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 12 στο Υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές ζητούν άμεσα προστασίας της υγείας εστιάζοντας στα μαζικά δωρεάν test και στο μέτρο του 50%+1. Πολλές καταλήψεις και στα σχολεία Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έκφρασης.

Τα αιτήματα των μαθητών σχετίζονται με την υγειονομική κατάσταση και τον τρόπο ανοίγματος των σχολείων. Από ό,τι φαίνεται τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν πείσει κανέναν καθώς τις κινητοποιήσεις στηρίζουν και οι καθηγητές αλλά και οι γονείς.
Μεταξύ άλλων απαιτούν άμεσα “μέτρα αραίωσης των τάξεων με 15 μαθητές ανά τάξη, δωρεάν και συχνά rapid test αλλά και κατάργηση του αντιεπιστημονικού πρωτοκόλλου 50%+1”.

Ποια σχολεία είναι κλειστά σε Ηράκλειο και Μεταμόρφωση

Στον Δήμο Μεταμόρφωσης σε κατάληψη βρίσκονται το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο καθώς και το 1ο Λύκειο. Στο Ηράκλειο είναι κλειστά τα εξής σχολεία: 1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ και το 1ο και 4ο Γυμνάσιο. Μάλιστα, το 1ο Γυμνάσιο βρίσκεται σε κατάληψη εδώ και μέρες με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για την πρωτοφανή κατάρρευση του στεγάστρου.

Τι μας είπαν οι μαθητές

“Είναι απαράδεκτο να ανοίγουν τα σχολεία με 50.000 κρούσματα χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο” δήλωσε χαρακτηριστικά μαθήτρια στην ΕΚΦΡΑΣΗ
. Σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η άμεση λήψη μέτρων τόνισε πως οι μαθητές ακόμη και αν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα είναι αναγκασμένοι να πάνε στο σχολείο λόγω των απουσιών, καθώς έχουν αλλάξει τα πρωτόκολλα για την καραντίνα. Για παράδειγμα, αν ένας μαθητής ενός τμήματος νοσήσει οι υπόλοιποι συνεχίζουν να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο κάνοντας επιπλέον self test.

Σε ερώτηση, μάλιστα, του δημοσιογράφου για το πόσα θετικά self test υπάρχουν στο σχολείο, οι μαθητές απάντησαν πως δεν τους έχει ενημερώσει κανείς και μαθαίνουν “στο περίπου” ποια παιδιά νοσούν για να πάρουν προληπτικά τα μέτρα τους.

Σήμερα Παρασκευή 14/01 θα πραγματοποιηθεί και το μεγάλο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και φοιτητών. “Κεραμέως; Δεν θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης. Ερχόμαστε και θα ακουστούμε δυνατά
” το μήνυμα τους προς την Υπουργό.

Δείτε ακόμα: 
Το “Αγία Όλγα” στα όρια της κατάρρευσης – Το ρεπορτάζ της Έκφρασης (Βίντεο - φωτογραφίες)

 

Αναλυτικά τα αιτήματα από την ανακοίνωση του συντονιστικού:

Εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις μας. Πως; Με άμεσες προσλήψεις καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα, με χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους Δήμων-Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες. Πάρτε πίσω τις προκλητικές συγχωνεύσεις τμημάτων.

Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του Υπ. Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους Δήμους. Όχι μόνο σελφ τεστ, ξέρουν όλοι πως δεν αρκούν.

Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα, περιμένει αποτελέσματα τεστ. Να αυξηθεί το όριο απουσιών στη Γ λυκείου.

Δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές, οι γονείς μας έχουν ξεπαραδιαστεί.

Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας και με περισσότερα υλικά (αντισηπτικά).

Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές. Όχι να τρέχουμε στα ιδιωτικά διαγνωστικά, να “σκάμε” και εκεί 10 ευρώ κάθε τρεις και λίγο.

Για την εξαντλητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μετά από 2 χρόνια webex και την επιστροφή μας στο σχολείο, απαιτούμε:

Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων σε καμία τάξη, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και οι περιορισμοί στο μηχανογραφικό.

Προσαρμογή της ύλης των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις, ειδικά στην Γ Λυκείου που κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και μας βάζετε να δώσουμε με τεράστια ύλη.

 

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και είναι ΠΟΛΛΑ!


Διαβάστε και αυτό: Με 24ωρη απεργία απαντούν στην αναστολή των εφημεριών οι εργαζόμενοι του “Παίδων” (video)

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο