Με 24ωρη απεργία απαντούν στην αναστολή των εφημεριών οι εργαζόμενοι του “Παίδων” (video)

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 23:02 | Πολιτική

Media

Με 24ωρη απεργία απαντούν στην αναστολή των εφημεριών οι εργαζόμενοι του “Παίδων” (video) Με 24ωρη απεργία απαντούν στην αναστολή των εφημεριών οι εργαζόμενοι του “Παίδων” (video) Με 24ωρη απεργία απαντούν στην αναστολή των εφημεριών οι εργαζόμενοι του “Παίδων” (video)
|||||

..

..
..

 

Έπειτα από την δήλωση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, πως θα ανασταλούν οι βραδινές εφημερίες για έξι εβδομάδες, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου. Έτσι, το "Παίδων Πεντέλης", που εξυπηρετεί μέχρι και τους κατοίκους της Εύβοιας, σταματάει τις ολοήμερες εφημερίες. Την ίδια στιγμή, μόνο τις πρώτες δύο μέρες με ανοιχτά σχολεία, βρέθηκαν πάνω από 25.000 θετικά self tests.

Παρά τις τεράστιες αντιδράσεις, λοιπόν, που προκάλεσε στους υγειονομικούς, τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Αττικής και σε εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, το υπουργείο προχωράει προς τη μετατροπή του “Παίδων Πεντέλης” σε mega εμβολιαστικό κέντρο. Θα λειτουργεί μόνο η πρωινή εφημερία του νοσοκομείου 08:00-14:30. Άραγε πού θα πηγαίνουν τα παιδιά τους μετά τη λήξη της εφημερίας οι εργαζόμενοι γονείς – κάτοικοι της Β. Ανατολικής Αττικής;

Δείτε σχετικά: "ΟΧΙ στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης" (video)

Με την 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

- Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή
καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

-
Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

Πάνος Παπανικολάου: “Έγκλημα η αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου”

Για να αναλογιστεί κανείς τη σημασία του “Παίδων” αρκούν τα στοιχεία για το διάστημα από τη 1 Σεπτεμβρίου έως σήμερα, που δημοσίευσε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου. Συγκεκριμένα μόνο στ
ο Παιδιατρικό τμήμα εισήχθησαν 1.342 παιδιά ενώ συνολικά εξετάστηκαν 11.055. Ακόμα εξετάστηκαν 750 παιδιά θετικά στον Covid-19. “Έγκλημα η αναστολή της λειτουργίας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.


Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του προέδρου της ΟΕΝΓΕ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσβάλλει δικαστικά την απεργία. Παράλληλα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, έχει ζητήσει έκτακτη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας
.

Δείτε ακόμα: EKTAKTO - Ευαγγελισμός: Κατέρρευσε ψευδοροφή. Δύο τραυματίες


Update: Σήμερα Τετάρτη 13/01 δεν λειτουργεί η εφημερία παρά μόνο τα τακτικά ραντεβού. Από τις γραμμές εμβολιασμού λειτουργεί μόνο μία ενώ έχουν προγραμματιστεί πάνω από 300 ραντεβού. 

Όπως επίσης έγινε γνωστό, η Σταυρούλα Κωσταρίδου, συντονίστρια διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής, έχει υποβάλει την παραίτηση της. "Να μας δώσουν αυτό που ζητάμε, την 24ωρη εφημερία του νοσοκομείου. Ζητάμε να δουλέψουμε. Τόσο δύσκολο είναι;" δήλωσε χαρακτηριστικά. 

 

 

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο