Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανατ. Αττικής στη διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 11:57 | Πολιτική
Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανατ. Αττικής στη διαμαρτυρία για την αναστολή λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης
|||

      Από το γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Ανατ.Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας και μετατροπή του γενικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από Συλλογικούς και Επιστημονικούς Φορείς, Αυτοδιοίκηση και πολίτες.

    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας,τη Δευτέρα 10/1 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, η μαζικότητα της οποίας έστειλε το μήνυμα, ότι το Νοσοκομείο δεν πρέπει να κλείσει. Αντιθέτως, η Κυβέρνηση οφείλει να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να υποστηριχτεί το έργο του, που καλύπτει τις ανάγκες της Ανατολικής και Βορειονατολικής Αττικής, καθώς και να μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα τις αυξημένες ανάγκες ως εμβολιαστικό κέντρο.

 

    Στη συγκέντρωση συμμετείχε και κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αποτελούμενο από τον Γιάννη Σμέρο, Περιφερειακό Σύμβουλο Ανατολικής Αττικής και Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, τον Σωτήρη Ζώτο, Αναπλ. Γραμματέα Τομέα Υγείας και τους Λάζαρο Καραούλη και Μάκη Παπανικολάου, στελέχη της περιοχής.
Στις επαφές που είχαν με τους εκπροσώπους των Εργαζομένων και της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο των εργαζομένων, Ηλία Λιόλιο, εξέφρασαν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αίτημα τους.

   

    Ο κ. Σμέρος μεταξύ άλλων δήλωσε:«Την ώρα που τα παιδιά μας θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπα με ένα τόσο επιθετικό κύμα της πανδημίας, με την μετάλλαξη Όμικρον να καραδοκεί αλλά και με χιλιάδες παιδιά ήδη να νοσούν από τη μεγάλη έξαρση των τελευταίων ημερών, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, μας δείχνει πως η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την πραγματικότητα, αφήνοντας ανοχύρωτη την Ανατολική, τη Βόρεια Αττική και τις γύρω περιοχές. Το "Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης" είναι ένα νοσοκομείο πρότυπο, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με ένα άρτιο, υψηλού επιπέδου επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που εξυπηρετεί τα παιδιά.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν υπολογίζουν την υγειονομική περίθαλψη και την εξυπηρέτηση των πολιτών και με οποιαδήποτε πρόφαση, προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη Δημόσια Υγεία. Έτσι, επιλέγουν συνειδητά να δημιουργήσουν νέες ελλείψεις με κύριους αποδέκτες του προβλήματος, τα παιδιά και τη μέση οικογένεια.

Η πρόφαση της αναστολής λειτουργίας ολόκληρου του νοσοκομείου εξαιτίας της μετατροπής ενός μέρους του σε Εμβολιαστικό Κέντρο, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια δικαιολογία που δυστυχώς για εκείνους δεν πείθει κανέναν. Αποτελεί λαϊκή απαίτηση, η Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση της πλήρους αναστολής του "Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης" και το Νοσοκομείο να συνεχίσει κανονικά την τακτική λειτουργία του, παράλληλα με τη μετατροπή ενός τμήματος του σε Εμβολιαστικό Κέντρο, για την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής μας και, φυσικά, την συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.»

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο