Νέα εξέλιξη για το “Παίδων Πεντέλης” – Συνεχίζει τη λειτουργία του μέχρι νεωτέρας

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 21:19 | Πολιτική
Νέα εξέλιξη για το “Παίδων Πεντέλης” – Συνεχίζει τη λειτουργία του μέχρι νεωτέρας
|||

..

..
..

Στην ενημέρωση της Δευτέρας (10/01)από το Υπουργείο Υγείας ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ανέφερε ότι το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά μέχρι νεωτέρας – τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε βέβαια πως το “πράσινο φως” για τη λειτουργία του νοσοκομείου ως εμβολιαστικού κέντρου με 10 εμβολιαστικές γραμμές θα δοθεί από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα.

Δείτε σχετικά: "ΟΧΙ στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης" (video)


Φαίνεται πως οι κινητοποιήσεις των γιατρών, κατοίκων αλλά και τοπικών παραγόντων έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο υποχρεώνοντας την κυβέρνηση σε αναδίπλωση. Το παραπάνω σημείωνε και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου τονίζοντας από το πρωί πως “διαφαινόταν η υπαναχώρηση της κυβέρνησης” στο συγκεκριμένο θέμα. “Η ομόθυμη αγωνιστική στάση των υγειονομικών και η οργή των πολιτών - χρηστών υγείας φέρνει αποτελέσματαδήλωσε χαρακτηριστικά.

ΟΕΝΓΕ: Άκρως επικίνδυνη και απαράδεκτη η κυβερνητική απόφαση

Με ανακοίνωση της και
η ΟΕΝΓΕ τάχθηκε ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναστολή των εφημεριών του “Παίδων Πεντέλης”.

Αναφέρονται τα παρακάτω:

Ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά η αναστολή της γενικής εφημερίας και των τακτικών ιατρείων του παιδιατρικού νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» και η μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο. Η κυβερνητική αυτή ενέργεια είναι άκρως επικίνδυνη και πολλαπλά απαράδεκτη.

  • Το «Παίδων Πεντέλης» είναι ένα από τα μόνο τρία δημόσια νοσοκομεία Παίδων της Αττικής. Εξυπηρετεί έναν μεγάλο πληθυσμό (Βόρεια Αττική, Ανατολική Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, κλπ) που τώρα στερείται την νοσοκομειακή παιδιατρική περίθαλψη.

  • Ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης απεμπολεί πανηγυρικά τις ίδιες τις δικές του δεσμεύσεις. Συγκεκριμένα, την 1/11/21 είχε δηλώσει επίσημα προς την ΟΕΝΓΕ πως δήθεν ως το τέλος του 2021 θα είχαν απομακρυνθεί όλα τα εμβολιαστικά κέντρα από τα νοσοκομεία και θα λειτουργούσαν μόνο σε εξωνοσοκομειακές δομές.

  • Εδώ και πάνω από ένα έτος η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί την πλήρη απεμπλοκή των νοσοκομείων από το εμβολιαστικό έργο, το οποίο θα πρέπει να επιτελείται από δομές δημόσιας υγείας στα πλαίσια της ΠΦΥ με έξτρα προσωπικό. Η επιφόρτιση των νοσοκομείων με το εμβολιαστικό έργο εκτός από τη δημιουργία μεγάλων προβλημάτων στη λειτουργία τμημάτων και κλινικών, με δεδομένες τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, είναι επικίνδυνη για τους προσερχόμενους προς εμβολιασμό (ενηλίκους ή παιδιά) λόγω υψηλού ιϊκού φορτίου μέσα στα νοσοκομεία.

  • Τα Κ.Υ και τα Παιδιατρικά τμήματα γενικών νοσοκομείων είναι αποψιλωμένα από Παιδίατρους και τώρα δίνεται η χαριστική βολή με την αναστολή λειτουργίας ολόκληρων νοσοκομείων Παίδων.

  • Οι μόνοι ωφελημένοι από τη συνειδητή διαχρονική υποβάθμιση και συρρίκνωση της δημόσιας παιδιατρικής περίθαλψης με θύματα μικρά παιδιά, είναι οι ιδιώτες κλινικάρχες στους οποίους σπρώχνονται οι εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Απαιτούμε την κατάργηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης. Συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.


Διαβάστε και αυτό: Για τρίτη φορά ο Πατούλης "αδειάζει" Άδωνι και κυβέρνηση για την τιμή των PCR: Μην μπλέκετε την Περιφέρεια και τον ΙΣΑ στα μικροκομματικά σας παιχνίδια, λέει ο Περιφερειάρχης Αττικής

  
Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο