"ΟΧΙ στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης" (video)

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2022 11:00 | Πολιτική

Media

Φωτογραφίες από Εργατική Αλληλεγγύη "ΟΧΙ στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης" (video) "ΟΧΙ στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης" (video) "ΟΧΙ στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης" (video)
Φωτογραφίες από Εργατική Αλληλεγγύη||||||

..
..
..


Το πρωί της Δευτέρας 10 Ιανοαυρίου γιατροί, κάτοικοι της περιοχής και τοπικοί παράγοντες συγκεντρώθηκαν στις πύλες του Παιδιατρικού Νοσοκομείου <<Παίδων Πεντέλης>> για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απόφαση για διακοπή των εφημεριών και μετατροπή του νοσοκομείου αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο. Θυμίζουμε πως το Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί όλη τη Βορειοανατολική Αττική και Ανατολική Αττική αλλά και τις περιοχές στα όρια του νομού Αττικής.


"Οι γιατροί του νοσοκομείου θα συνεχίσουν να δουλεύουν κανονικά - Δεν θα ανεχτούμε αυτή την απόφαση"

Η διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Σταυρούλα Κωσταρίδου τόνισε πως οι γιατροί του νοσοκομείου δεν θα αρνηθούν τις υπηρεσίες τους σε όσους γονείς φέρουν τα παιδιά τους και το νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Εξήγησε πως αυτό προέκυψε από την “ανάγκη για 10 νέες εμβολιαστικές γραμμές, οι οποίες όμως θα μπορούσαν να έχουν κατανεμηθεί εξίσου και σε άλλα νοσοκομεία”.

Ποιος σκέφτηκε να σταματήσει τις υπηρεσίες αυτού του νοσοκομείου για να αυξήσουμε τις εμβολιαστικές γραμμές; Ποιο φωτεινό μυαλό;” δήλωσε χαρακτηριστικά η διευθύντρια δεχόμενη τα χειροκροτήματα των συναδέλφων της.

Δείτε ακόμα: 
Ωμή παραδοχή Κεραμέως: Με ανοιχτά σχολεία τα κρούσματα θα αυξηθούν


Αγωνιζόμαστε για να είναι το τρίτο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Αττικής, είναι ένα διαμάντι που εξυπηρετεί πολλές περιοχές της βορειοανατολικής – και όχι μόνο- Αττικής. Είναι τραγικό να σταματήσει ένα νοσοκομείο να εφημερεύει εν μέσω πανδημίας […] Εμείς θέλουμε να παραμείνει το νοσοκομείο ανοιχτό. Δεν θα δεχτούμε κινήσεις υποβάθμισης του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας.

Δόθηκε εντολή να λειτουργήσει και σήμερα το νοσοκομείο

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ηλίας Λιόλιος σημείωσε πως το πρωί δόθηκε εντολή να λειτουργήσει κανονικά το νοσοκομείο σε εφημερία μόνο για σήμερα. Ίσως αυτή η εντολή να αποτελεί και ένα σημάδι αναδίπλωσης μετά από τις μεγάλες αντιδράσεις, που ξεσήκωσε η απόφαση αναστολής των εφημεριών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Σε ανάρτηση του δήλωσε πως “είναι εφικτή και η συνέχιση της εφημερίας και της λειτουργίας του Παίδων Πεντέλης με την παράλληλη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών, με ενίσχυση σε προσωπικό. Το Παίδων Πεντέλης πρέπει να ενισχυθεί, όχι να συρρικνωθεί και να οδηγηθεί σε μαρασμό”.

Παρών στην συγκέντρωση ήταν και τοπικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Παλλήνης,
Θανάσης Ζούτσος, ο οποίος σημείωσε πως το δημοτικό συμβούλιο Παλλήνης έχει καταθέσει αίτημα εδώ και μήνες για δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στα δημοτικά ιατρεία με το υπουργείο να μην έχει δώσει καμία απάντηση. Θυμίζουμε το σχετικό ρεπορτάζ της Έκφρασης ΕΔΩ.


Δήμος Πεντέλης: Άστοχη απόφαση – Πρέπει να ανακληθεί

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Πεντέλης
τάχθηκε ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Υγείας για μερική αναστολή της καθημερινής εφημερίας παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο για ένα μήνα.

Η αναστολή της καθημερινής εφημερίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης είναι μία καταφανώς λανθασμένη και άστοχη απόφαση, που υποβαθμίζει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας προς τα μικρά παιδιά και κατά συνέπεια δημιουργεί προβλήματα στους γονείς, όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και περιοχών της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση.”

Διαβάστε και αυτό: 
Μπάχαλο διαρκείας με τα self test για μαθητές και δασκάλους - Τέλειωσαν τα αποθέματα στα φαρμακεία,θα πάρετε από τα σχολεία, λέει το υπουργείο


Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο