Άντριου Πόλαρντ (δημιουργός του εμβολίου AstraZeneca): "Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον κόσμο κάθε έξι μήνες"

Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 12:21 | Πολιτική
Άντριου Πόλαρντ (δημιουργός του εμβολίου AstraZeneca): "Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον κόσμο κάθε έξι μήνες" Άντριου Πόλαρντ (δημιουργός του εμβολίου AstraZeneca): "Δεν μπορούμε να εμβολιάζουμε τον κόσμο κάθε έξι μήνες"
||||

     "Τα χειρότερα είναι πίσω μας" τόνισε - Ο Βρετανός ειδικός εξέφρασε αμφιβολίες για την αναγκαιότητα μιας τέταρτης δόσης εμβολίου, σημειώνοντας ότι χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία προτού εκκινήσουν οι εκστρατείες εμβολιασμού

 
     Η έξαρση του κορωνοϊού συνεχίζεται, οι περιορισμοί για την αναχαίτιση του πανδημικού κύματος ενισχύονται και οι ειδικοί, σε τακτική βάση, μιλούν μετά την τρίτη και για την ανάγκη χορήγησης τέταρτης δόσης. Ωστόσο, ο Αντριου Πόλαρντ, εκ των δημιουργών του εμβολίου της AstraZeneca, δηλώνει ότι δεν μπορούμε να «εμβολιάζουμε τον πλανήτη κάθε έξι μήνες». 

 
     Ο επικεφαλής της Μικτής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) υπογράμμισε στην Telegraph ότι οι εμβολιασμοί «θα πρέπει να στοχεύουν τις ευάλωτες ομάδες αντί να χορηγούνται ενισχυτικές δόσεις σε όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών».

 
     Απαιτούνται περισσότερα δεδομένα προκειμένου να διαπιστωθεί «έαν, πότε και πόσο συχνά οι ευπαθείς ομάδες θα χρειαστούν συμπληρωματικές δόσεις», σημείωσε.

 
    Δίνοντας νότα αισιοδοξίας, ο Πόλαρντ δήλωσε: «Τα χειρότερα είναι πίσω μας και απλώς πρέπει να περάσει ο χειμώνας».

 
    «Κάποια στιγμή η κοινωνία πρέπει να ανοίξει», τόνισε ο Βρετανός επιστήμονας και πρόσθεσε: «Όταν ανοίξουμε, θα υπάρξει μια περίοδος έξαρσης των μολύνσεων και ο χειμώνας δεν είναι πιθανώς η καλύτερη εποχή γι’ αυτό».

Προειδοποίησε σχετικά με τις επικίνδυνες συνέπειες της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια, τονίζοντας ότι τα σχόλια πολιτικών μπορούν να προκαλέσουν πανικό. «Ας πούμε ότι οι δηλώσεις που έγιναν στην Ευρώπη επηρέασαν τους ανθρώπους στην Αφρική», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 
    Ο Βρετανός ειδικός εξέφρασε αμφιβολίες για την αναγκαιότητα μιας τέταρτης δόσης εμβολίου για την Covid-19, σημειώνοντας ότι χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία προτού εκκινήσουν οι εκστρατείες εμβολιασμού.

 
   Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει τη χορήγηση τέταρτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε πολίτες άνω των 60 ετών, εργαζομένους στον τομέα Υγείας και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ τόνισε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ZDF ότι οι Γερμανοί «θα χρειαστούν τέταρτη δόση» κατά της Covid.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Μαριος Ψυχάλης: Προσπάθησε να απωθήσει τους κατοίκους από την παρουσία στο συμβούλιο η δημοτική αρχή
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο