Κορονοϊός: Οι 19 "μαύρες" ημέρες του Νοεμβρίου με 1.191 θανάτους και τα καθυστερημένα και αποσπασματικά μέτρα

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 11:44 | Πολιτική
Κορονοϊός: Οι 19 "μαύρες" ημέρες του Νοεμβρίου με 1.191 θανάτους και τα καθυστερημένα και αποσπασματικά μέτρα
|||

     Καθημερινά χάνεται μια μικρή γειτονιά. Ξεπεράσαμε τους 17.000 νεκρούς συνολικά, ενώ χθες καταγράφηκαν 91 θάνατοι - Καθυστερημένα τα κυβερνητικά μέτρα και αποσπασματικά, καθώς συνεχίζουν να αφήνουν στο "απυρόβλητο" επαγγελματικές ομάδες (ένστολους) και την εκκλησία.

 

      Διαβάστε κι αυτό: Καταγγελία για τιμωρία φαντάρου λόγω συμμετοχής του στην πορεία του Πολυτεχνείου

 

     Εφιαλτικός ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα εξαιτίας του  κορονοϊού . Συνολικά  17.168  συμπολίτες μας δεν βρίσκονται πλέον ανάμεσά μας, καθώς έχασαν τη μάχη με τον ιό από το ξέσπασμα της πανδημίας.

 

    Μάλιστα, μόνο ο τελευταίος μήνας αφορά στο  10%  των θανάτων από επιπλοκές της νόσου στη χώρα, γεγονός που αποδεικνύει την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

 

    Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι χθες  19/11  καταμετρήθηκαν από τον ΕΟΔΥ  91  ανθρώπινες απώλειες λόγω κορονοϊού.

 

    Αλλά και από τις αρχές του μήνα, οι ημερήσιοι θάνατοι προκαλούν θλίψη, καθώς  μέσα σε 19 ημέρες κατέληξαν 1.191 άνθρωποι .

 

    Η χθεσινή καταγραφή νεκρών αποτελεί την υψηλότερη γι' αυτόν τον μήνα, ωστόσο καταγράφηκαν και μέρες με  8780  και  70  θανάτους ανά 24ωρο.

 

    Ακολουθούν οι 19 «μαύρες» ημέρες του Νοεμβρίου:

1/11:  52  θάνατοι

2/11:  59  θάνατοι

3/11:  49  θάνατοι

4/11:  42  θάνατοι

5/11:  48  θάνατοι

6/11:  43  θάνατοι

7/11:  52  θάνατοι

8/11:  65  θάνατοι

9/11:  46  θάνατοι

10/11:  70  θάνατοι

11/11:  67  θάνατοι

12/11:  55  θάνατοι

13/11:  70  θάνατοι

14/11:  80  θάνατοι

15/11:  72  θάνατοι

16/11:  80  θάνατοι

17/11:  87  θάνατοι

18/11:  63  θάνατοι

19/11:  91  θάνατοι

 

     Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ειδικούς οι τραγικές αυτές διαστάσεις της πανδημίας θα παραμείνουν για τουλάχιστον 10 με 15 μέρες με τον  Νίκο  Τζανάκη  να σημειώνει σε όλους τους τόνους ότι και το Δεκέμβριο που είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

 

        Διαβάστε κι αυτό:  Απόφαση - χαστούκι στην Κεραμέως από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τηλεκπαίδευση

 

     Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε  νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή τη Δευτέρα. 

 

     Αυτά είναι ι:

-Στα κέντρα διασκέδασης, στους κλειστούς (εσωτερικούς) χώρους εστίασης, στα θέατρα, στους κινηματογράφους, στα μουσεία, στις εκθέσεις, στα συνέδρια, στα γυμναστήρια και στα γήπεδα δυνατότητα πρόσβασης και δια ζώσης παρουσίας έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι (6 ) μηνών νοσήσαντες από τη νόσο COVID-19 ενήλικοι συμπολίτες μας. Οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας δεν έχουν δυνατότητα φυσικής πρόσβασης στους προαναφερόμενους χώρους για την προστασία, πρωτίστως, τη δική τους υγεία.

-Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, στους ανοιχτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης, στα κομμωτήρια, στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και σε άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών δυνατότητας πρόσβασης έχουν οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι (6) μηνών νοσηλεύονται από τη νόσο COVID -19 και οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας που έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test πριν από την παρουσία τους στο κατάστημα.

-Τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης, σε όσους από τους προαναφερθέντες χώρους επιτρέπεται η παρουσία ανηλίκων, και μόνο εφόσον έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο αυτοδιαγνωστικού ελέγχου εντός των τελευταίων 24 ωρών αντίστοιχα πριν από την παρουσία τους στο χώρο. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης χωρίς έλεγχο.

-Στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγορών τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) η πρόσβαση των καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς έλεγχο. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή ισχύει ο επιπρόσθετος περιορισμός μέγιστη δυνατή ταυτόχρονη παρουσία πελατών εντός του καταστήματος σε 1 άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα.

-Στα φαρμακεία η πρόσβαση καταναλωτών είναι δυνατή χωρίς έλεγχο.

-Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν αστικά κέντρα πόλεων, τροποποιείται το ωράριο των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 22/11/2021, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα θα είναι ανοιχτά κάθε μέρα από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές. Το μέτρο αυτό δεν αφορά στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία. Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται η αποτροπή του συγχρονισμού των ωρών αιχμής των μετακινήσεων των εργαζομένων που παρέχουν τη ζωή εργασίας και των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Επιπρόσθετα,

-Ο έλεγχος πρόσβασης των καταναλωτών στους χώρους που υπάρχουν περιορισμοί συνεπάγεται την ευθύνη των καταναλωτών και των καταναλωτών. Οι επιχειρήσεις κατά την είσοδο και την εξυπηρέτηση των πελατών τους σε εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους υποχρεούνται να ελέγχουν το επιδεικνυόμενο από τον πελάτη πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόησης ή διαγνωστικού ελέγχου, ανάλογα με την περίπτωση, και ότι ο πελάτης που επιδεικνύει το πιστοποιητικό είναι και ο νόμιμος κάτοχός του, μέσω ελέγχου της αστυνομικής ταυτότητας του ή άλλου νομίμου πρωτότυπου εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας. Ο έλεγχος υποχρεωτικά από τον υπάλληλο της επιχείρησης, τον κάτοχο ή το νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης ή το εκάστοτε εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από την επιχείρηση μέσω της ειδικής εφαρμογής «Covid Free GR».

 

       Διαβάστε κι αυτό: Σοβαρή καταγγελία από τον πρόεδρο εργαζομένων Μετρό: Η μηχανή λείανσης που προκάλεσε το δυστύχημα είχε παρουσιάσει ξανά πρόβλημα!

 

     Τα κρούσματα είναι καθημερινά στα ύψη, ενώ ο Νοέμβριος έφερε απάνωτα ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων. Παράλληλα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία πληθαίνουν, με πολλά εξ' αυτών να βρίσκονται στο «κόκκινο» εδώ και ημέρες, ενώ η κατάσταση στη ΜΕΘ, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να αγγίζει σήμερα τους 575, χαρακτηρίζεται τραγική.

 

 

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο