Μάγοι και ταχυδακτυλουργοί οι εκπαιδευτικοί – Κρύβουν διδακτικές ώρες σύμφωνα με το Υπουργείο

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 12:24 | Πολιτική
Μάγοι και ταχυδακτυλουργοί οι εκπαιδευτικοί – Κρύβουν διδακτικές ώρες σύμφωνα με το Υπουργείο
|||

..

..
..

 

Στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και γονέων μάθαμε από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Αλ. Κόπτση, ότι δεν υπάρχουν κενά στα σχολεία αλλά οι εκπαιδευτικοί κρύβουν χιλιάδες διδακτικές ώρες(!). Τα μόνα κενά που έχουν προκύψει κατά τον κ. Κόπτση σχετίζονται με τις άδειες των καθηγητών.


Σαν άλλοι Γιούρι Γκέλερ λοιπόν οι εκπαιδευτικοί κρύβουν τα χιλιάδες κενά για τα οποία διαμαρτύρονται από την αρχή της χρονιάς, καθώς και τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων ανά τη χώρα.

Δείτε σχετικά: Αναλαμβάνει τη μισθοδοσία εκπαιδευτικών η Περιφέρεια Στερεάς – Έκθετο το Υπουργείο Παιδείας


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής:

“Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής χαιρετίζει την χθεσινή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, ενάντια στις συγχωνεύσεις με την συμμετοχή μαθητών , σωματείων των εκπαιδευτικών και Ενώσεων Γονέων. Αντιπροσωπία γονέων και εκπαιδευτικών είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας.


Μεταφέραμε την αγανάκτηση χιλιάδων γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών από την απαράδεκτη απόφαση να προχωρήσουν σε δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων στην Αττική, για να μην καλυφτούν τα κενά των εκπαιδευτικών με επιπλέον προσλήψεις.

Θέσαμε τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί από την πολύμηνη τηλεκπαίδευση, την απουσία μέτρων πρόληψης απέναντι στην πανδημία, τα κενά των εκπαιδευτικών και απαιτήσαμε να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις
, να σπάσουν τμήματα μειώνοντας την αναλογία μαθητών και εκπαιδευτικών, να προσληφθούν εκπαιδευτικοί ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.


Δείτε ακόμα: Εκπαιδευτικοί 1ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας: Ο Ψαριανός να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν τουλάχιστον απαράδεκτες. Έτσι ακούσαμε «ότι η τηλεκπαίδευση κύλησε ομαλά και καλύφτηκε ομαλά όλη η ύλη, όλα τα κενά των εκπαιδευτικών έχουν καλυφτεί (!) από την έναρξη του σχολικού έτους, και αυτά που προκύψαν σχετίζονται με άδειες των εκπαιδευτικών, επίσης ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς ότι κρύβουν χιλιάδες διδακτικές ώρες και αυτά αφορούν σε παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τέλος, για τις συγχωνεύσεις ανέφερε «ότι γίνονται στο πλαίσιο του «εξορθολογισμού» και των πλεονασμάτων των διδακτικών ωρών, ενώ για τα υπερπληθή τμήματα των 27 και 28 μαθητών μας είπε ότι αυτά τα μεγέθη αφορούν μόλις στο 1% των τμημάτων που συγχωνεύονται πανελλαδικά!»

Στην κοροϊδία για την αντιστροφή της πραγματικότητας ως γονείς απαντήσαμε :

ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά, μαζικά, ενάντια στις πολιτικές που θυσιάζουν τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας, γιατί λογίζονται ως κόστος.


Μέσα από τους Συλλόγους Γονέων, μαζί με τα Σωματεία των εκπαιδευτικών, τα 15μελή, με μαζικές διαδικασίες και συνελεύσεις, σχεδιάζουμε την συνέχεια των παρεμβάσεων, συντονίζουμε τη δράση μας, για όλα όσα διεκδικούμε, για όσα έχουν ανάγκη τα παιδιά μας γιατί …….

Τα μορφωτικά δικαιώματά των παιδιών μας δε τα διαπραγματευόμαστε.

Αυτό το μήνυμα θα στείλουμε ακόμα πιο μαχητικά, μαζικά το επόμενο διάστημα προς το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση.”Διαβάστε και αυτό: Κυκλοφορεί η ΕΚΦΡΑΣΗ 22/10/2021

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο