Οι πολιτικές ευθύνες για την ανύπαρκτη προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών δεν κρύβονται πίσω από τα καιρικά φαινόμενα

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 15:10 | Πολιτική
Οι πολιτικές ευθύνες για την ανύπαρκτη προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών δεν κρύβονται πίσω από τα καιρικά φαινόμενα Οι πολιτικές ευθύνες για την ανύπαρκτη προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών δεν κρύβονται πίσω από τα καιρικά φαινόμενα
||||

    Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. «Γ.Σεφέρης» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Οι εικόνες από τα σχολεία της περιοχής μας,( 8ο, 16ο, 14ο Ν. Ιωνίας, 4ο Δημοτικά Ηρακλείου…) μας γεμίζουν οργή και αγανάκτηση. Μαθητές να προσπαθούν να διασχίσουν προαύλια – λίμνες, ταβάνια τάξεων-καταρράχτες, υπόγειες αποθήκες- μπανιέρες και το νερό  έξω από τα προκάτ στα ίσαλα με το πάτωμα, δεν έχουν καμιά σχέση με την εποχή της τεράστιας τεχνολογικής και επιστημονικής ανάπτυξης !

 

    Αυτό φαίνεται να εννοούν η  κυβέρνηση και το υπουργείο όταν ισχυρίζονται ότι όλα λειτουργούν άψογα στα σχολεία μας; Αυτό εννοούν όταν  γι΄ αυτή την κατάντια θέλουν να μας αξιολογήσουν; Μέσα στα πλημμυρισμένα σχολεία μας, που επιχειρούν να συγχωνεύσουν εις βάρος των μαθητών  «βουλιάζουν» τα επιχειρήματα του υπουργείου Παιδείας  περί της περίφημης αναβάθμισης, βελτίωσης και ενδυνάμωσης του σχολείου. Αυτό είναι το «όραμά» τους :0 (μηδέν ) πόροι και αποποίηση των ευθυνών. Γι αυτό το σχολείο των ταξικών φραγμών είναι τα  αντιεκπαιδευτικά σχέδια τους που θα «κοιτάει» στην τσέπη γονείς και μαθητές,  για το σχολείο όπου όλα θα «πωλούνται» και όλα θα «αγοράζονται».

 

    Δείτε κι αυτό: Τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι σημαίνει η "αξιολόγηση": Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

 

    Ως πότε θα κρύβονται οι εκάστοτε  κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές για την οποιαδήποτε καταστροφή πίσω από τα ακραία  καιρικά φαινόμενα για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας σε ό,τι αφορά,  εκτός των άλλων, την ανέγερση νέων και τη συντήρηση των παλιών κτιριακών σχολικών υποδομών;    Έχουν όλοι τους τεράστιες ευθύνες! Δεν πήραν κανένα μέτρο όλα αυτά τα χρόνια γιατί η ανέγερση σχολείων ασφαλών, με αντισεισμική – αντιπλημμυρική θωράκιση, η συνεχής συντήρησή τους, οι μορφωτικές ανάγκες, η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών μας, δεν είναι πολιτική τους προτεραιότητα. Τα βλέπουν όλα  ως κόστος.

   

     Το ίδιο κράτος που κινείται με την «ταχύτητα του φωτός» όταν θέλει να βγάλει παράνομες τις απεργίες των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων, το κράτος που μπορεί να κλείνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων για φρεγάτες σε χρόνο ρεκόρ «δεν μπορεί» να προστατέψει τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους από τα καιρικά φαινόμενα.

 

    Δείτε κι αυτό: Σ.Ε.Π.Ε. "Γ.Σεφέρης": Ούτε να το σκέφτεστε για συγχωνεύσεις τμημάτων!

 

     Οι σημερινές εικόνες αποδεικνύουν ότι δεν είναι τα  ατυχή συμβάντα μιας επικίνδυνης κακοκαιρίας. Είναι τα  αποτελέσματα των εγκληματικών πολιτικών  επιλογών που μας αφήνουν απροστάτευτους.

  • Απαιτούμε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης των σχολείων
  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα γύρω από τα σχολεία. Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι για συντήρηση, επισκευή και ενίσχυση των υποδομών!

 

     ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Παναγιώτης Μερτύρης: Η δημοτική αρχή κάνει πολιτική σπέκουλα σε θέματα υγείας
Παναγιώτης Μερτύρης: Η δημοτική αρχή κάνει πολιτική σπέκουλα σε θέματα υγείας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο