Σε πολύ δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι κάτοικοι, το Αχλαδίου αλλά και της Αγίας Άννας, όπου έχουν υπερχειλίσει ποταμοί και ρέματα πλημμυρίζοντας μεγάλες εκτάσεις.

 

 

    «Μετά την καταστροφική φωτιά, ήρθε η καταστροφική πλημμύρα. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, παραλία Άννας, παραλία Αχλαδίου, έχουν καταστραφεί. Τα ποτάμια μπήκαν μέσα στα σπίτια. Η παραλία Αχλαδίου έχει μετατραπεί σε απέραντο ποτάμι. Έχουν κοπεί οι συνδέσεις σε όλα τα χωριά. Η κατάσταση είναι δραματική. Μέσα στο χωριό έχει φύγει ένα βουνό ολόκληρο. Έχουμε εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια», δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου μιλώντας στο Open.

 

       Δείτε κι αυτό: Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Έχουν τινάξει τη "μπάνκα" στον αέρα στον ΕΔΣΝΑ

 

     «Προσπαθούμε να δούμε εάν οι άνθρωποι είναι καλά. Είναι τρομερή η κατάσταση, δεν την έχουν ξαναδεί τα μάτια μου τέτοια κατάσταση, ούτε με τη φωτιά είχαμε δει τέτοιο τραγικό γεγονός. Όλη η περιοχή έγινε ένα ποτάμι. Έριξε από τις 12 το βράδυ έως τις 2:30, δεν έχει μείνει τίποτα. Αγία Άννα, Αχλάδι και Κοτσικιά, έχουν προβλήματα. Δεν έχει κανένας κοιμηθεί. Με μηχανήματα έργου βγάζουμε τον κόσμο από τα σπίτια τους. Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα προσπαθεί να μην έχουμε θύματα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Ποτάμια που ήταν σχεδόν ρυάκια, έχουν γίνει σχεδόν 10 μέτρα», επισήμανε ο κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

 

 

     "Θέλουμε βοήθεια" φωνάζουν οι κάτοικοι

 

     Στην παραλία της Κοτσικιάς βρήκαν το πρωί της Κυριακής τον εξοπλισμό των καταστημάτων και τα οικιακά σκεύη των σπιτιών τους οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι μετά τις φωτιές δοκιμάζονται ξανά.

 

    "Καταστραφήκαμε για ακόμη μία φορά. Οι ζημιές που έχουμε πάθει είναι μεγάλες και θα το παλέψουμε για την επόμενη μέρα. Θέλουμε την πολιτεία να ακουμπήσει επάνω μας. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις", δηλώνουν κάτοικοι στο evima.gr, ενώ με τη σειρά του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μιλώντας στο Open, ανέφερε πως η πολύ έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε κατά τις βραδινές ώρες προκάλεσε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα.

 

    "Δυστυχώς μέχρι το βράδυ οι ζημιές ήταν περιορισμένες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχα πολύ έντονη βροχόπτωση, που έφερε σε ορισμένα μέρη πολύ σοβαρά προβλήματα. Πολύ μεγάλες ζημιές σε υποδοχές, δημόσιες και ιδιωτικές. Έχουμε πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια. Δρόμοι, πλατείες και παιδικές χαρές σε κάποια μέρη πλημμύρησαν ', δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

 

    Σε συνέχεια μάλιστα της επικοινωνίας του, σχολιάστηκε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο, ωστόσο υπάρχουν εγκλωβισμένοι στην περιοχή του ροαροπούλι, με τους οποίους όμως υπάρχει επικοινωνία με την πυροσβεστική για να βγουν ασφαλείς από τα σπίτια τους.

 

 

 Πηγή: www.news247.gr