Σ.Ε.Π.Ε. "Γ.Σεφέρης": Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη ΚΑΝΕΝΑ σχολείο να μην ανοίξει - Ραντεβού στο Εφετείο

Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 11:38 | Πολιτική
Σ.Ε.Π.Ε. "Γ.Σεφέρης": Τη  Δευτέρα 11 Οκτώβρη ΚΑΝΕΝΑ σχολείο να μην ανοίξει - Ραντεβού στο Εφετείο
|||

    Κάλεσμα του Σ.Ε.Π.Ε. "Γ.Σεφέρης" προς τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμική απάντηση στον αυταρχισμό του υπουργε΄λιου Παιδείας και της ίδιας της υπουργού, Νίκης Κεραμέως που ποινικοποιεί τους αγώνες τους - Ανακοίνωση του Δ.Σ.

 

    Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. "Γ.Σεφέρης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

   Τη  Δευτέρα 11 Οκτώβρη ΚΑΝΕΝΑ σχολείο να μην ανοίξει!

ΟΛΕΣ /ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ 11:30 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 11:00

 

    Ο αυταρχικός κατήφορος του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει πάτο - Ημέρα απεργίας, σέρνει ξανά τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια!

 

   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

   Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τον αυταρχικό του κατήφορο σπάζοντας όλα τα κοντέρ! Προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην ολομέτωπη επίθεση, η οποία «χτυπά» το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Προχωρά σε νέα κλήση στα δικαστήρια, αφού κατέθεσε έφεση επί της απόφασης 534/2021, που έκρινε την απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών παράνομη, αλλά όχι εκτελεστή!

 

   Τόσο πανικόβλητο και φοβισμένο είναι το Υπ. Παιδείας που με το μαστίγιο προσπαθεί να επιβάλλει την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Αφού για δεύτερη φορά οι εκπαιδευτικοί μαζικά με ποσοστά πάνω από 90% έκαναν κουρελόχαρτα τις απειλές και τους εκφοβισμούς του, καταφεύγει για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια και μάλιστα σε μέρα απεργίας. Είναι πρόκληση!

 

   Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη τα σχολεία της χώρας θα είναι όλα κλειστά!

 

    Η κλήση που επιδόθηκε σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ είναι αποκαλυπτική για τον στόχο που έχει η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας: «απαγορεύεται να αμφισβητείτε τους νόμους». Με όπλο τους την καταστολή, επιδιώκουν να μας κάνουν σκυφτούς και υποταγμένους μέσα στο σχολείο όπου θα βασιλεύουν οι ταξικοί φραγμοί, η κατηγοριοποίηση και τα παιδιά δε θα μαθαίνουν όλα τα ίδια γράμματα, με την πλειοψηφία τους να προορίζεται για φτηνή εργατική δύναμη, με ληξιπρόθεσμες δεξιότητες,  κατά τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων!  Να μαθαίνουν τα παιδιά μας να είναι ικανοποιημένα με τα λίγα, για να μπορούν οι επιχειρήσεις να «βγάζουν πολλά».  Ένα σχολείο, το οποίο θα είναι φθηνό στο κράτος, κερδοφόρο στον ιδιώτη και πανάκριβο για τις τσέπες των γονιών, ειδικά για τη λαϊκή οικογένεια. Σε αυτό το σχολείο θέλουν να υπηρετούμε ως εκπαιδευτικοί και μας υποχρεώνουν να απαρνηθούμε την παιδαγωγική μας υπόσταση.

 

    Γίνεται καθημερινά όλο και πιο φανερή η υποκρισία του ΥΠΑΙΘ,  αφού δυο μέρες πριν, με αφορμή την ημέρα του εκπαιδευτικού, μας «χτυπάει την πλάτη» δήθεν ευχαριστώντας μας και την επόμενη μας σέρνει στα δικαστήρια, γιατί αρνούμαστε να εφαρμόσουμε καθετί που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Από τα ψεύτικα «ευχαριστώ» πέρασε στις κατηγορίες ότι για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση φταίνε οι εκπαιδευτικοί γιατί αρρωσταίνουν ή γιατί μένουν έγκυος οι συναδέλφισσες! Φαίνεται πως στο ΥΠΑΙΘ έχουν πάρει διαζύγιο με τη ντροπή!

 

    Το «έγκλημα» των εκπαιδευτικών κατά το ΥΠΑΙΘ είναι ότι:

 

  • Κρατήσαμε και κρατάμε όρθια τα σχολεία μέσα στην πανδημία! Κρατήσαμε την εκπαιδευτική διαδικασία ανοιχτή, σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές μας με κάθε μέσο, χωρίς καμία στήριξη από το ΥΠΑΙΘ, διεκδικούμε όρους υγιεινής και ασφάλειας.
  • Παλεύουμε για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των σχολείων και αντιστεκόμαστε να μετατραπεί το σχολείο σε επιχείρηση, όπου “όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται”, με το γονιό-πελάτη.
  • Διεκδικούμε πραγματική αναβάθμιση του σχολείου με επαρκή χρηματοδότηση, με κάλυψη των κενών με βάση τις ανάγκες των μαθητών, για σύγχρονα προγράμματα σπουδών που θα μορφώνουν ολόπλευρα τους μαθητές μας ενώ το ΥΠΑΙΘ ενισχύει τους φραγμούς για τα πιο φτωχά παιδιά (βλέπε Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Τράπεζα Θεμάτων) και αποσύρεται από τη στοιχειώδη ευθύνη για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

 

    Δε μας πτοούν!    Οι εκπαιδευτικοί αποδείξαμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Όσο μας λένε ότι απαγορεύεται να αμφισβητούμε την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική τους, τόσο περισσότερο θα μας πεισμώνουν!

 

    Οι προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων θα πέσουν στο κενό. Τώρα είναι ώρα να δώσουμε με μεγαλύτερο πείσμα, ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ. Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά.

 

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών ν. 4823/21 και 4692/2020! Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά!
  • Να ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις μας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων και κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας!
  • Δίνουμε απάντηση στην ποινικοποίηση του αγώνα μας, στην αντιεκπαιδευτική πολιτική!

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Παναγιώτης Μερτύρης: Η δημοτική αρχή κάνει πολιτική σπέκουλα σε θέματα υγείας
Παναγιώτης Μερτύρης: Η δημοτική αρχή κάνει πολιτική σπέκουλα σε θέματα υγείας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο