Μοριακό τεστ κορωνοϊού σε καρκινοπαθείς και χημειοθεραπείες

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 13:49 | Πολιτική
Μοριακό τεστ κορωνοϊού σε καρκινοπαθείς και χημειοθεραπείες
|||

     Από το γραφείο της βουλευτού Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών της «Ελληνικής Λύσης», Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση – επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού προς τον υπουργό Υγείας:

 

    ΕΡΩΤΗΣΗ

 

   Αθήνα, 22/9/2021

 

Της: Αναστασίας – Αικατερίνης Αλεξοπούλου, Βουλευτού Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών

 

Προς:              Τον κ. Υπουργό Υγείας

           

 

ΘΕΜΑ:            «Μοριακό τεστ κορωνοϊού σε καρκινοπαθείς και χημειοθεραπείες»

 

 

     Κύριε Υπουργέ,

           

     Είναι γεγονός ότι, η πανδημική κρίση του «Covid-19», παρ' όλη την οξύτητα και την σοβαρότητά της, δεν εξαφάνισε την έξαρση των καρκινογενέσεων σε πολλούς συνανθρώπους μας, εφ' όσον τα κρούσματα καρκίνου στη χώρα συνεχίζουν να είναι αυξημένα. Ως εκ τούτου, δε, οι καρκινοπαθείς εξακολουθούν να συνιστούν μία άκρως ευαίσθητη ομάδα ασθενών, έχοντας απόλυτη ανάγκη από τις ακολουθούμενες ασκούμενες σε αυτούς θεραπείες, ειδικότερα, δε, τις χημειοθεραπείες, σε περιπτώσεις όπου η χειρουργική επέμβαση κρίνεται μη εφαρμόσιμη.

           

     Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον άκομψο, ανήθικο και αναποτελεσματικό, το να σημειώνονται χρονοτριβές στην αντιμετώπιση των καρκινοπαθειών, με απώλεια ζωτικού και πολύτιμου για τον ασθενή χρόνου, εξ αιτίας των επιβαλλόμενων τεστ κορωνοϊού, όπως και των μοριακών ελέγχων, που επιβαρύνουν οικονομικά, ψυχολογικά, αλλά και ουσιαστικά τον ασθενή, φορτίζουν, δε, επιπροσθέτως, κατά τρόπο αρνητικό, την πορεία της υγείας του. Πράγματι, η διενέργεια των εν λόγω ελέγχων, χωρίς να έχει άμεση συσχέτιση με τη διαδικασία αντιμετώπισης των παθήσεων καρκίνου, αποτελεί,  πολλές φορές, εμπόδιο για την ομαλή προοπτική ανάρρωσης του πάσχοντος, την οποία ενίοτε και υπονομεύει.

 

    Συνοπτικά, επειδή οι καρκινοπαθείς απαρτίζουν μία άκρως ευαίσθητη κοινωνική ομάδα ασθενών, ευάλωτη σε εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις, όπως είναι η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού και επειδή η καταπολέμηση της πάθησής τους, εκ των πραγμάτων, επιβάλλει μία ιδιαίτερη αντιμετώπισή τους, είναι αχρείαστο, όσο και επικίνδυνο, το να υπόκεινται σε εξαντλητικούς ελέγχους ιώσεων, οι οποίοι ουδόλως σχετίζονται με την περίπτωσή τους. Για τον λόγο αυτό, κρίνεται επιβεβλημένη η παράκαμψη ανώφελων, πολλές φορές, ιατρικών πράξεων, που τους εκθέτουν σε επιπλέον κινδύνους, ούτως ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν βέλτιστη αντιμετώπιση της νόσου τους και η αποφυγή άσκοπων ταλαιπωριών και χρονοκαθυστερήσεων.

           

     Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

     Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

  1. Κατά πόσο επιβάλλονται σε καρκινοπαθείς, οι οποίοι χρήζουν άμεσης εκτέλεσης χημειοθεραπειών ή άλλων θεραπειών αποκατάστασης, τακτικοί έλεγχοι για το ενδεχόμενο νόσησης από τον ιό «Covid-19» και σε ποιο βαθμό οι εν λόγω έλεγχοι επιβαρύνουν οικονομικά και όχι μόνο, τους ανωτέρω ασθενείς;
  2. Προτίθεσθε, σε περίπτωση που η διενέργεια των τεστ κορωνοϊού επιβληθεί στους καρκινοπαθείς, τα δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία να αναλάβουν εξ΄ ολοκλήρου το κόστος τους;
  3. Έχετε στην διάθεσή σας κλινικές μελέτες και ερευνητικά πορίσματα αρμοδίων φορέων σχετικά με την συμβατότητα των κυκλοφορούντων σκευασμάτων εμβολίου κατά του κορωνοϊού με την λίστα των φαρμάκων και των χημειοθεραπειών που λαμβάνουν οι καρκινοπαθείς, καθώς και σχετικά με την αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού που έχει κάνει το εν λόγω εμβόλιο στις ακτινοβολίες κατά του καρκίνου; Αν ναι, συνηγορούν τα πορίσματα και οι γνώμες των ως άνω ειδικών για την συμβατότητα των σκευασμάτων του εμβολίου με όλες τις ανωτέρω θεραπείες των καρκινοπαθών;

 

 

     Η ερωτώσα βουλευτής

 

    Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Χρήστος Γώγος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο