Editor

        Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 στις 8.00' μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Ελληνικό - Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης

 

        Από τη Δημοτική Παράταξη "Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Η Δημοτική Παράταξη "Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης" διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: "Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια", η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 και ώρα 8.00' μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης,στο Ελληνικό.

 

- Τι είναι, που οφείλεται η ενεργειακή κρίση, ποιές είναι οι βαθύτερες αιτίες της; Πως επιδρά ο πόλεμος στην Ουκρανία;

- Ποια είναι η αγορά της ενέργειας, οι βασικές δυνάμεις της και ο ανταγωνισμός τους;

- Τι είναι και πως λειτουργούν τα χρηματιστήρια ενέργειας και αγοράς ρύπων; Πως καθορίζονται οι τιμές πώλησης στους καταναλωτές; Τι είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής;

- Πως επιδρά η κλιματική αλλαγή και η πράσινη μετάβαση στην ενεργειακή κρίση;

- Τι πρέπει να κάνει η χώρα μας όσον αφορά στην ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ή στην άντληση πετρέλαιου και φυσικού αερίου;

- Πως επιδρά η κρίση στους δήμους, στο ενεργειακό τους κόστος ή στις προμήθειες αγαθών, υλικών και υπηρεσιών; Πως κρίνονται τα μέτρα της κυβέρνησης για τους δήμους, σε σχέση με αυτό;

- Αντιδρούν και πως, η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), οι δημοτικές αρχές; Τι άλλο μπορεί να γίνει;

- Πως αξιολογείται συνολικά η κυβερνητική πολιτική απέναντι στην ενεργειακή κρίση/ακρίβεια, τι εναλλακτικές πολιτικές υπάρχουν;

 

        Σε αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις στην εκδήλωση – συζήτηση που οργανώνουμε.

 

       Θα μιλήσουν οι:

 

- Βατικιώτης Λεωνίδας, δημοσιογράφος, οικονομολόγος

- Ζέρβας Ευθύμιος, χημικός μηχανικός, καθηγητής Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστήμιου

- Σακούτης Νίκος, εκπαιδευτικός, δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης, εκπρόσωπος Συντονισμού Αιρετών στο ΔΣ της ΚΕΔΕ

 

        Θα υπάρξουν επίσης παρεμβάσεις από πολίτες, επαγγελματίες, ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

        Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιώργος Κοκκίνης, δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

..

..
..

Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου με ανακοίνωση του αναφέρεται στην πρόσφατη παρουσία της Υπουργού Παιδείας σε γιορτή του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου της πόλης σχολιάζοντας πως “η Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε στα <<κρυφά>> το σχολείο για να αποφύγει τις αντιδράσεις των γονέων”.


Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται η συγκεκριμένη πρακτική βέβαια. Θυμίζουμε τις δύο “μυστικές” επισκέψεις της Υπουργού στον Δήμο Μεταμόρφωσης καθώς και τις σχετικές καταγγελίες φορέων αλλά και παρατάξεων του Δήμου.

Δείτε σχετικά: Συμμαχία Πολιτών: Πάλι στα κρυφά η Υπουργός Παιδείας στη Μεταμόρφωση, με συνενοχή της δημοτικής αρχής


Ο ΣΕΠΕ κάνει λόγο για
“συρρίκνωση” και “προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, τα οποία δεν μπορούν να κρυφτούν από το δήθεν τάχα ενδιαφέρον της Υπουργού για την Ειδική Αγωγή με τέτοιου είδους επισκέψεις”. Τονίζουν πως συντάσσονται πλήρως με τα αιτήματα του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να υλοποιήσει αυτές τις αντι-εκπαιδευτικές πολιτικές.

Αναλυτικά η
ανακοίνωση:

Λάβαμε την επιστολή διαμαρτυρίας του συλλόγου των διδασκόντων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου (αρ. πρ. 410/21 – 6 – 2022), την οποία κοινοποιούμε – δημοσιοποιούμε, αναφορικά με τα προβλήματα λειτουργίας του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου (Σικιαριδείου) τα οποία προκλήθηκαν εξαιτίας επιλογών και πολιτικών του ΥΠΑΙΘ, της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και του Δήμου Αμαρουσίου και για την αντιμετώπιση των οποίων το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου έχει επιληφθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς (2021 – 2022) με βάση την με αριθμ. πρ. 614/25 – 10 – 2021 απόφασή του χωρίς, δυστυχώς μέχρι στιγμής, αυτά να έχουν βρει τη λύση τους.

Δείτε ακόμα: Δίωξη φοιτητών μετά από παρέμβαση Κεραμέως – “Δεν τρομοκρατούμαστε” δηλώνει φοιτητής στην ΕΚΦΡΑΣΗ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου υιοθετεί και αποδέχεται πλήρως το περιεχόμενο της επισυναπτόμενης επιστολής διαμαρτυρίας των συναδέλφων/συναδελφισσών του Συλλόγου των Διδασκόντων του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου (Σικιαριδείου) και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί μαζί με τις/τους συναδέλφους του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και τους γονείς των μαθητών του τη λύση των προβλημάτων αυτών.

Επισημαίνουμε προς την Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και τον Δήμο Αμαρουσίου ότι οι προσκλήσεις (προς την υπουργό Παιδείας) στις εορταστικές εκδηλώσεις της λήξης του σχολικού έτους του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και οι φωτογραφίες με την κα Υπουργό Παιδείας, δήθεν τάχα για να επιβεβαιωθεί το «ενδιαφέρον» της για την Ειδική Αγωγή και τις/τους μαθητές της, ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ για να κρύψουν την τραγική πραγματικότητα των καταστροφικών επιλογών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και του Δήμου Αμαρουσίου αναφορικά με τη συρρίκνωση και τα προβλήματα λειτουργίας που έχουν δημιουργήσει με τις πολιτικές τους και τις επιλογές τους στην καθημερινή λειτουργία του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

Φαίνεται ότι η κα Υπουργός Παιδείας προκειμένου να αποφύγει τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονέων γι’ αυτό ήρθε κρυφά στην συγκεκριμένη εορταστική εκδήλωση για τη λήξη του σχολικού έτους (2021 – 2022) του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου προκειμένου να εισπράξει πολιτικά τα «εύσημα» της παρέμβασής της υπέρ της συρρίκνωσης του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και της εύνοιάς της προς το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου. Δυστυχώς, με τέτοιου είδους πολιτικές και τακτικές και η Ειδική Αγωγή και η Δημόσια Εκπαίδευση οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Ας είναι βέβαιοι όλοι/όλες οι εμπλεκόμενοι/-ες στην εφαρμογή και υλοποίηση αυτών των καταστροφικών – αντιεκπαιδευτικών και αντιλαϊκών πολιτικών ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

 

 

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Μαρούσι, Πρακτικό 30/21 - 6 – 2022

Στο ξεκίνημα του σχολικού έτους 2021 – 22 το σχολείο μας βίωσε μια πρωτοφανή αναστάτωση μετά την απόφαση της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας να μειώσει τον αριθμό των τμημάτων από 14 σε 12 και σε συμφωνία με το Δήμο Αμαρουσίου να παραχωρήσει 2 αίθουσες διδασκαλίας του Ειδικού Δημοτικού στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου με το οποίο συστεγαζόμαστε σε κτίριο που έχει παραχωρηθεί από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα Αμαρουσίου. Η απόφαση αυτή, Δήμου και Διεύθυνσης, πάρθηκε χωρίς καμία πρότερη διαβούλευση με μας και χωρίς να ακούσουν τις απόψεις μας για τις ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού.

 

Η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Νίνου και ο Προέδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Σαγρής, μας επισκέφτηκαν πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα για να «επιθεωρήσουν» τους χώρους και, παραβλέποντας πώς λειτουργεί ένα ειδικό σχολείο και ποιες είναι οι ανάγκες του, μας δήλωσαν ότι η απόφαση έχει ήδη παρθεί και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε σύμπτυξη τμημάτων. Όλα αυτά έγιναν με προφορικές εντολές από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης!

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν η επιβάρυνση της λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού λόγω σύμπτυξης τμημάτων, αλλαγή στη σύνθεση των μαθητών/τριών των τμημάτων και αλλαγή δασκάλων (ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο για μαθητές/τριες με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες), και διδασκαλία σε χώρους που δεν προορίζονταν για αυτό το σκοπό (κουζίνα), εμποδίζοντας τη λειτουργική αξιοποίησή τους.

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέτα Μακρή, σε επερώτηση που δέχτηκε στη Βουλή για το θέμα αυτό, στήριξε την απόφαση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αντιμετωπίζοντας τους/τις μαθητές/τριες και το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού απλώς ως αριθμούς. Κανένας δεν την ενημέρωσε ότι οι αίθουσες διδασκαλίας στο ισόγειο του Ειδικού Δημοτικού περιορίστηκαν σε μόλις τρεις, με αποτέλεσμα παιδιά με κινητικά προβλήματα να αναγκάζονται να μετακινούνται στον 1ο όροφο από τις σκάλες μιας και δεν υπάρχει ανελκυστήρας. Όπως επίσης, δεν την ενημέρωσαν ότι το Ειδικό Νηπιαγωγείο χρησιμοποιεί κοινούς χώρους με το Ειδικό Δημοτικό κατά τις μετακινήσεις από και προς τον προαύλιο χώρο και την ώρα της Φυσικής Αγωγής, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού και να αυξάνονται οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των παιδιών.

Παρά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος και τις υποσχέσεις του Δήμου Αμαρουσίου ότι θα προχωρήσει σύντομα στην τοποθέτηση δύο φορητών αιθουσών για τις ανάγκες του Ειδικού Νηπιαγωγείου (λύση που δεν μας βρίσκει σύμφωνους και δείχνει άγνοια των υπευθύνων για τις ανάγκες των παιδιών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ), η χρονιά κλείνει χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό για να βελτιωθεί η κατάσταση.

 

Τονίζουμε ότι με απόφαση του Διευθυντή Π. Ε. της Β΄ Αθήνας κ. Μπαμπαρούτση μειώθηκε ο αριθμός των τμημάτων του Ειδικού Δημοτικού, χωρίς να έχει μειωθεί ο αριθμός των μαθητών/τριών. Αριθμός μαθητών/τριών που αυξήθηκε λόγω εγγραφής παιδιών και από περιοχές έξω από την περιοχή ευθύνης του σχολείου.

Η απόφαση για μείωση της λειτουργικότητας του Ειδικού Δημοτικού Αμαρουσίου και η παραχώρηση χώρων στο Ειδικό Νηπιαγωγείο αποτελεί μια απαξιωτική πράξη απέναντι στους/στις μαθητές/τριες και τους γονείς τους αλλά και το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού, που δούλεψε δια ζώσης όλη την περίοδο της πανδημίας και κράτησε το σχολείο ανοιχτό παρά τις δυσκολίες και τις απώλειες προσωπικού λόγω κρουσμάτων.

Απαιτούμε με την έναρξη του νέου σχολικού έτους να επανέλθει η λειτουργικότητα του Ειδικού Δημοτικού στον πρότερο αριθμό τμημάτων και να αυξηθεί ο αριθμός του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Η συστέγαση του Ειδικού Δημοτικού με το Ειδικό Νηπιαγωγείο και η κοινή χρήση κάποιων χώρων στις μετακινήσεις και στη Φυσική Αγωγή δυσκολεύουν αφενός τη λειτουργία και των δύο σχολείων και αφετέρου αυξάνουν τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών. Γενικότερα, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση του μαθητικού πληθυσμού στα συγκεκριμένα σχολεία, θα έπρεπε και τα δύο Ειδικά Σχολεία να στεγάζονται σε κτίρια κατάλληλα για τη φοίτηση μαθητών/τριών με αναπηρίες, που θα έχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό και δεν θα εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών.

Ελπίζουμε η διαμαρτυρία μας να ακουστεί και οι υπεύθυνοι να σταθούν στο ύψος της ευθύνης τους. Ο χώρος της Ειδικής Εκπαίδευσης πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για μια ευνομούμενη πολιτεία.

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


..

..

..

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη του Δημάρχου Ν.Φ - Ν.Χ. Γιάννη Βούρου για την εναλλαγή Βασιλόπουλου - Ανεμογιάννη 

  Η ανακοίνωση: 

 

Καμία έκπληξη δεν μας προξένησε η πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε η «Δύναμη Πολιτών», με το νέο επικεφαλής της.

Σε ένα Δελτίο Τύπου που αφορούσε μία κορυφαία εσωτερική διαδικασία της παράταξής τους, στις πρώτες πέντε γραμμές επιδίδονται σε χαρακτηρισμούς, αναφερόμενοι στην πορεία και το έως σήμερα έργο της Δημοτικής μας Αρχής.

 

Σχετικό θέμα:     Η Δύναμη Πολιτών για την εναλλαγή Βασιλόπουλου - Ανεμογιάννη

 

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό τόσο από το νέο επικεφαλής κ. Ανεμογιάννη, ένα πρόσωπο πλήρως ταυτισμένο με όλες τις πολιτικές επιλογές του κ. Βασιλόπουλου κατά την διάρκεια της δημαρχιακής και όχι μόνο θητείας του, όσο και από τα στελέχη της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης που όπως όλοι βλέπουμε παραμένουν τα ίδια εδώ και αρκετά χρόνια.

Ευτυχώς για την τοπική μας κοινωνία τα «έργα» και οι ημέρες τους στην Διοίκηση την 5ετία 2014 – 2019 είναι ακόμη νωπά.

Σχετικά τώρα με την αναφορά τους «περί ανανέωσης...», από τα ονόματα που διαβάσαμε, μάλλον ο χαρακτηρισμός «ανακύκλωση στελεχών του παραταξιακού σωλήνα και εσωτερικές διευθετήσεις» εκτιμούμε πως θα ταίριαζε καλύτερα...

Καλή αρχή!

..

..

..

 


Παρουσιάστηκαν σήμερα στην Ασφάλεια Χανίων οι 8 φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης. Διώκονται με αφορμή τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση σε κοσμήτορα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ).

Οι ίδιοι δηλώνουν πως “οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες” και θα απαντηθούν στην απολογία τους την Τετάρτη. “Μας συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες λόγω της κινητοποίησης των φοιτητικών συλλόγων” σημείωσε διωκόμενος φοιτητής στην ΕΚΦΡΑΣΗ. Μάλιστα η υπόθεση προχώρησε νομικά μετά από εντολή της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, τεράστια ευθύνη έχουν και οι καθηγητές για το πως έφτασαν τα ονόματα τους στην ασφάλεια. “8 μήνες μετά πήραν τηλέφωνο τους γονείς μας για να μας τρομοκρατήσουν” κατήγγειλε.

Διώκουν όλο το φοιτητικό κίνημᔨ

“Δεν μας τρομοκρατούν! Μας διώκουν για τη συνδικαλιστική μας δράση, για τον αγώνα μας ενάντια στην υποχρηματοδότηση, την ιδιωτικοποίηση και τη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Μαζί μας διώκεται όλο το φοιτητικό κίνημα και όσοι και όσες αγωνίζονται” σχολίασε ακόμα.

Την ίδια στιγμή κύμα αλληλεγγύης
έχει αγκαλιάσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Μετά από μαζική σύσκεψη το Εργατικό Κέντρο Χανίων, η ΕΛΜΕ αλλά και πλήθος σωματείων δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τον αγώνα τους. Ταυτόχρονα μεγάλη είναι και η στήριξη των συμφοιτητών τους, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα μαζί τους στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

Δείτε ακόμα: Γυναικοκτονία στο Κουκάκι: “Σκότωσα τη μητέρα σου” είπε στο γιο του


Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο