Ποινή -χάδι ένα χρόνο μετά!

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Σχολείων Δήμου Μεταμόρφωσης για την ποινή που επιβλήθηκε στον υπεύθυνο για την πλημμελή συντήρηση του λέβητα που “έσκασε” στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός 11χρονου μαθητή.

Ποινή – χάδι, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Σχολείων Δήμου Μεταμόρφωσης, επέβαλλε η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στον αρμόδιο μηχανικό που ήταν υπεύθυνος για τη συντήρηση του λέβητα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, ο οποίος “έσκασε” με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός 11χρονου μαθητή. Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών επέβαλλε την διοικητική ποινή του προστίμου των 10.000 ευρώ και της ανάκλησης για 3 μήνες της άδειας στον μηχανολόγο μηχανικό “για παροχή υπηρεσιών κακής ποιότητας, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε δυστύχημα”, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Το Δ.Σ. της Ένωσης θέτει κάποια ουσιαστικά ερωτήματα ως προς το σκεπτικό της απόφασης, αλλά και ως προς το γεγονός ότι οι ευθύνες σταματούν μόνο στον συντηρητή μηχανικό. Συγκεκριμένα, τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα: Ποιος έδωσε την άδεια να κάνει τέτοιες εργασίες εν ώρα μαθημάτων? Ποιος έλεγχε και έδινε μέχρι τοτε πιστοποιητικά ορθής λειτουργίας και ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του συνεργείου? Δεν έχει ευθύνη κανένας άλλος από αυτούς που έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους?

Διαβάστε κι αυτό

Τέλος, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Σχολείων Δήμου Μεταμόρφωσης ζητά να μην επέλθει συγκάλυψη στην υπόθεση, να φτάσει “το μαχαίρι στο κόκκαλο” και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής:

Δεκέμβρης 2022. Σχεδόν ένα χρόνο μετά από τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή έπειτα από την έκρηξη στον λέβητα στο σχολείο των Σερρών.Πρόστιμο 10.000 ευρώ και τρίμηνη ανάκληση της άδειας στον μηχανικό για την έκρηξη .

 

Το πρόστιμο επιβλήθηκε, για παροχή υπηρεσιών κακής ποιότητας, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε δυστύχημα.Ποιος έδωσε την άδεια να κάνει τέτοιες εργασίες εν ώρα μαθημάτων? Ποιος έλεγχε και έδινε μέχρι τοτε πιστοποιητικά ορθής λειτουργίας και ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του συνεργείου? Δεν έχει ευθύνη κανένας άλλος από αυτούς που έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους?

Δεν επιτρέπεται η συγκάλυψη.!!!!!Δεν πρέπει να ξεχαστεί ένα τόσο ακραίο και τραγικό περιστατικό, ώστε να μην επαναληφθεί.

 

Σύμφωνα με την οικογένεια αν και οι έρευνες έχουν ολοκληρωθεί διενεργήθηκε πειθαρχική διαδικασία παρωδία από το Δήμο Σερρών ομοίως και από το Υπουργείο Παιδείας.

Τελικά ποιος έχει την ευθύνη της ασφάλειας των μαθητών?? Όλα ξεκινούν από την υποχρηματοδότηση του κράτους και στην Παιδεία. Ευθύνη έχει και η Δημοτική Αρχή ευθύνη έχει και το Υπουργείο Παιδείας.

Ζητάμε σε συμπαράσταση με την οικογένεια άμεσα να χυθεί άπλετο φως ώστε να γνωρίζουν άπαντες με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός ποιοι τελικά φέρουν την ευθύνη και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ορθή τήρηση των διαδικασιών κ νόμων που υπάρχουν αλλά δεν τηρούνται από κανέναν. Έχουμε υποχρέωση στη μνήμη ενός παιδιού 11 χρόνων που έφυγε τόσο άδικα αλλά και στην προστασία όλων των υπολοίπων μαθητών.