ΠΝΟΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για το Ηράκλειο: Προτεραιότητα μας ο πολιτισμός

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “ΠΝΟΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για το Ηράκλειο” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Την Τετάρτη, 12/7/23, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου μας “Ηλέκτρα  Αποστολου” έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση πολιτισμού, μια «μυσταγωγία» πολιτισμού! Η δημοτική παράταξη, ΠΝΟΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για το ΗΡΑΚΛΕΙΟ, με μια καινοφανή εκδήλωση για τα πράγματα της πόλης, ένωσε σε μια εκδήλωση τους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου μας με ντόπιους δημιουργους και σαν ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσυνης, τίμησε τους συγγραφείς, ποιητές, τις θεατρικές σκηνές και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας με σκοπό να δείξει ότι η αναβάθμιση των πολιτιστικών πραγμάτων και η ενθάρρυνση για πολιτιστική δημιουργία είναι στις πρώτες της προτεραιότητες. 

 

Τιμήθηκαν   με σειρά παρουσίασης οι:Νίκος Δουλάμης, Αγάθη Ρεβύθη, Κλεονίκη Καλαμαρά, Απόστολος Ζώτος, Ελένη Βαφειάδου, Φοίβος Ζαντές, Άγγελος Γαλάνης, Μαρία Κανελλάκη, Κωνσταντίνα Φιλίππου-Παπαδοπούλου, Παύλος Ανδριάς. Επίσης  οι  θεατρικές ομάδες «Ελευθερίας Πράξεις» ,«Θεατρική Σκηνή Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ηρακλείου» και η θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ της πόλης μας ,καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι «ΑΡΓΩ», «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΡΗΤΩΝ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ», «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ», «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ», «ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ»». Στην εκδήλωση μας μάγεψαν με την απόδοση έργων των τιμηθεντων δημιουργων οι εξαίρετες ηθοποιοί Τασιλένα Βουδούρη και Δήμητρα Μπουρνελέ. 

Τέλος τιμήθηκαν  και οι εκλιπόντες ,αλλά με μεγάλη προσφορά στον τόπο Δημήτριος Λυμπερόπουλος, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνιων και ο ασυμβίβαστος δημιουργός Περικλής Περδικάρης.

Ο Πολιτισμός είναι φως!!!και το πολιτιστικό κέντρο ελαμψε!!! 

ΚΑΙ όπως είπε ο Αριστοτέλης  Μέγιστος εχθρός των εξουσιών ο Πολιτισμός για να δείξει την αντίθεση μεταξύ της προσκαιρης φθαρτης εξουσίας και της αιωνιοτητας του πολιτισμού!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για το Ηράκλειο

Ο υποψήφιος Δήμαρχος

Κυριάκος Κουτρούλης