Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας στην πλατεία Σημηριώτη

|||

|||

             Στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από φορείς και Συλλόγους της Ν.Ιωνίας συμμετείχε κι ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ,Δήμ.Κουτσούμπας

 

            Συλλαλητήριο φορέων κατά της ακρίβειας στη Νέα Ιωνία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, στην πλατεία Σημηριώτη.

           Το συλλαλητήριο εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πολιτών και φορέων σε όλη τη χώρα, που ζητούν από την κυβέρνηση τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπισης της κρίσης κόστους ζωής που έχει κλιμακωθεί, ως συνέπεια του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Μειώστε τους φόρους», «Μειώστε τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα», «Όχι άλλες αποκοπές ρεύματος», «Δεν συμβιβαζόμαστε στον δύσκολο χειμώνα» κ.λπ.

 

          Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών συλλόγων, δημοτικών υπαλλήλων, εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων, επαγγελματικών, εργατικών σωματείων, γονέων και κηδεμόνων μαθητών των σχολείων της περιοχής, μαθητές κ.λπ.

 

         Τα προβλήματα του νοσοκομείου της πόλης και την ανάγκη να γίνει υπόθεση του λαού η διεκδίκηση αιτημάτων για να καλυφθούν τα δραματικά κενά και ελλείψεις, υπογράμμισε η Δώρα Κούνα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα».

 

        «Οι εκπαιδευτικοί είμαστε σήμερα εδώ», σημείωσε η Ντιάνα Λιάκου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» η οποία ανέδειξε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών, στις συνθήκες της μεγάλης ακρίβειας.
Διαβεβαίωσε πως οι εκπαιδευτικοί και το Σωματείο τους θα γίνουν «ασπίδα» για «να μην κρυώσει κανένα παιδί στις σχολικές αίθουσες, για να μην βρεθεί κανένας εκπαιδευτικός, κανένας αναπληρωτής μόνος του απέναντι στα προβλήματα».

 

      «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι», διαμήνυσε ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και πέριξ.
Τόνισε ότι οι συνταξιούχοι απαιτούν πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, προσθέτοντας πως οι συνταξιούχοι παλεύουν «σαν μία γροθιά με όλο τον λαό, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα για την επιβίωση».

 

      Επίσης, χαιρέτισε τη συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτών στην κινητοποίηση και διαβεβαίωσε πως οι συνταξιούχοι είναι σταθερά σύμμαχοι στον αγώνα τους για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία.

 

      Στα αδιέξοδα μπροστά στα οποία φέρνει τους νέους γονείς η εκρηκτική ακρίβεια αναφέρθηκε η Βούλα Τσίγκα, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Νέας Ιωνίας. Κατήγγειλε τον αποκλεισμό περίπου 100 παιδιών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και τις περικοπές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι οικογένειες που έχουν καταφέρει να βρουν μια θέση σε αυτούς.

 

      «Η δύναμη ανήκει στους πολλούς, στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, που αν το πιστέψει μπορεί να γυρίσει τον κόσμο ανάποδα», είπε από το βήμα της κινητοποίησης ο Πέτρος Αλέπης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.
Επισήμανε πως «ο λαός θα απαντήσει τόσο στους «νεκροθάφτες της κυβέρνησης» που τον καλούν να προσαρμοστεί και τον απειλεί πως διαφορετικά θα πεθάνει, αλλά και σε κάθε διεκδικητή του κυβερνητικού θώκου, που του προτείνει να μείνει άπραγος, περιμένοντας μόνο να έρθει η ώρα για να ψηφίσει».
«Μας απειλούν ότι θα κόψουν από τη θέρμανση των σχολείων, από τους παιδικούς σταθμούς», ανέφερε ο Π. Αλέπης και πρόσθεσε πως «ήδη οι γονείς καλούνται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν τα παιδιά τα στοιχειώδη. Την ίδια πολιτική υπηρετεί και η δημοτική αρχή που προχωρά σε αυξήσεις για τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δεν μειώνει τα τέλη, τους φόρους, τα τροφεία, δεν λέει κουβέντα όταν συγχωνεύονται τάξεις σχολείων».

 

      Το μήνυμα επίσης της συγκέντρωσης ήταν η κλιμάκωση του αγώνα και η προετοιμασία της συμμετοχής στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

 

      Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Ν. Ιωνίας, που κατέληξε στο δημαρχείο με τα συνθήματα: «Όλοι στον δρόμο ξεσηκωμός, να μην πεινάσει ο λαός», «Δώστε αυξήσεις στους μισθούς, όχι αυξήσεις στους λογαριασμούς», «Πανάκριβο το ρεύμα, πανάκριβη η ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή».
Η αντιπροσωπεία των σωματείων και φορέων που ζήτησε να συναντηθεί με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, ενημερώθηκε πως το Δημαρχείο ήταν κλειστό.
«Αν νομίζουν πως έτσι θα σταματήσουν την οργή, την αγανάκτηση και τον αγώνα μας είναι γελασμένοι», τόνισαν οι διαδηλωτές καταγγέλλοντας τη στάση της δημοτικής αρχής.

   

       Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται εκεί «γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με την ενεργειακή φτώχεια, με τη μεγάλη ακρίβεια. Είμαστε εδώ γιατί δε συμβιβαζόμαστε με κάποια επιδόματα που πάλι τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, είτε ως καταναλωτές, είτε ως άμεσα φορολογούμενοι. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, να διεκδικήσουμε μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας».

 

      «Από σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα, ώστε να μην αποτελούν αυτά όλα αυτά τα κοινωνικά αγαθά εμπορεύματα, που τα χρυσοπληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι για να κερδίζουν λίγοι μονοπωλιακοί όμιλοι» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση, στον αγώνα, στην ενότητα, στην κοινωνική συμμαχία όλων σε κάθε γειτονιά της Αθήνας – όπως εδώ στη Νέα Ιωνία – της Ελλάδας, σε κάθε πόλη και χωριό, σε κάθε κλάδο, με πανελλαδική διάσταση. Εμείς μπορούμε να γίνουμε πραγματικά πρωταγωνιστές των εξελίξεων».