Πεζοπορία στην Πάρνηθα διοργανώνει η Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής

Πεζοπορία στην Πάρνηθα διοργανώνει η Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής. Η δράση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στις 9.30′ π.μ.

Η ανακοίνωση της Εναλλακτικής Δράσης για Ποιότητα Ζωής έχει ως εξής:

Σε μια απόδραση στην όμορφη φύση, μακριά από τους ρυθμούς της πόλης, θα βρεθούμε αυτή την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσουμε μία πολύ ευχάριστη διαδρομή στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, στην ανατολική της πλευρά και κοντά στην κορυφή Κατσιμίδι.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή ιδιαίτερης ομορφιάς, με την ονομασία “Κύκλος στο Κατσιμίδι”, με ενδιάμεσες στάσεις την Λάκκα Τσαούση και το ρέμα του Χαράδρου.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πορεία με εναλλαγές τοπίων, περάσματα από βιότοπους και συναντήσεις με ζώα και πουλιά.

Η διαδρομή ξεκινάει από την δεξαμενή Κατσιμίδι και ανηφορίζει ένα καλά πατημένο μονοπάτι, κατά μήκος του ρέματος. Διατρέχουμε την βραχώδη κόψη του Κατσιμιδίου, περνώντας από διαδοχικά οχυρωματικά έργα αρχαίων χρόνων. Σε αυτή την εποχή που η άνοιξη αρχίζει και ξυπνά, θα συναντήσουμε τα πρώτα εποχιακά λουλούδια.

Η κυκλική διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες και στη συνέχεια θα βρεθούμε στην ταβέρνα απέναντι από το δρόμο για χαλάρωση και φαγητό. Συστήνεται να φοράτε ορειβατικά ή αθλητικά παπούτσια και να έχετε μαζί σας νερό και καπέλο.

Στην πεζοπορία αυτή, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει το βουνό από την περιβόητη “ανάπτυξη”, την δόμηση χωρίς όρους, τα υπέργεια καλώδια υψηλής τάσης, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρασίνου κ.α.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδρομής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

9.30              Αναχώρηση από Βούλα με πούλμαν.

10.00            Στάση στην Ομόνοια.

11.00            Εκκίνηση της πεζοπορίας.

13:30-14:00   Στην ταβέρνα για φαγητό.

16:00           Αναχώρηση για Αθήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Θοδωρής Λυμπερόπουλος, 6949073308

Κόστος συμμετοχής: 18 ευρώ για τα  μέλη 20 ευρώ για τα μη μέλη

ΥΓ. Υπενθυμίζουμε ότι για τις ακυρώσεις θέσεων που γίνονται Σάββατο η Κυριακή το αντίτιμο καταβάλλεται κανονικά