Πεζόδρομος την Κυριακή η κεντρική πλατεία Ηρακλείου

Πεζόδρομος θα γίνει αυτή την Κυριακή, 30 Ιουνίου, από τις 7.00′ το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ, η κεντρική πλατεία Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της πεζοδρόμησης θα λάβουν χώρα μουσικά δρώμενα και street art. Φιλοδοξία του Δήμου είναι να επεκταθεί το μέτρο για κάθε Κυριακή, αρχικά του καλοκαιριού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου έχει ως εξής:

Αυτήν την Κυριακή η κεντρική πλατεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μετατρέπεται σε πεζόδρομο. Με σύνθημα «μετακινούμαστε αλλιώς, κάνουμε μαζί τις ζωές μας καλύτερες» οι δρόμοι που περνούν μέσα από την πλατεία θα κλείσουν για τα αυτοκίνητα, αρχής γενομένης από την Κυριακή 30 Ιουνίου με προοπτική το μέτρο να επεκταθεί για κάθε Κυριακή, αρχικά του καλοκαιριού.

Στόχος είναι η κεντρική πλατεία να γίνει πιο φιλική για τους πεζούς κατά την Κυριακάτικη βόλτα και να περάσει το μήνυμα ότι μπορούμε να κινηθούμε εναλλακτικά βάζοντας το περπάτημα και το ποδήλατο περισσότερο μέσα στην ζωή μας.

Σε αυτή την πρώτη Κυριακή από τις 19.00 το απόγευμα έως τις 23.00 το βράδυ δεν θα επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων και μηχανών στην οδό Μελίνας Μερκούρη (από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο ρεύμα προς κεντρική πλατεία) και την Πρασίνου Λόφου (έως την διασταύρωση με την Ναρκίσσων).

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται ομαλά από τις γύρω οδούς ενώ υπάρχει πρόβλεψη διέλευσης για τις απόλυτα έκτακτες καταστάσεις. Οι άνθρωποι του Δήμου και των αρχών θα κατευθύνουν κατάλληλα τους οδηγούς.

Για την εξυπηρέτηση της εναλλακτικής μετακίνησης, ο Δήμος εγκατέστησε στην κεντρική πλατεία, έξω από τον σταθμό ΗΣΑΠ, ένα micromobility hub, τον πρώτο σταθμό ασφαλούς και δωρεάν στάθμευσης ποδηλάτων στο λεκανοπέδιο.

Φυσικά θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις για να σηματοδοτήσουν το μήνυμα της ημέρας όπως street art με την συμμετοχή παιδιών του Ηρακλείου και συναυλία με jazz, funk και soul μουσική από τους «Soul Peanuts».