Πέθανε η Ευγενία Ζωγράφου – Συλλυπητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πέθανε η Ευγενία Ζωγράφου – Συλλυπητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου η Ευγενία – Σοφία Γιαννοπούλου – Ζωγράφου, πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος του Ηρακλείου Αττικής, επί Δημαρχίας Γιώργου Γρηγοριάδη. Συλλυπητήρια για το θάνατο της απέστειλε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Αττικής. Στην ανακοίνωση της αναφέρει:

Η Ευγενία-Σοφία Γιαννοπούλου-Ζωγράφου (όπως ήταν το πλήρες της όνομα), έφυγε από τη ζωή στα 85 της χρόνια στο Βαθύ της Σάμου, όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Η Ευγενία Ζωγράφου υπήρξε σπουδαία αγωνίστρια της Αριστεράς. Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών.  Υπήρξε μέλος της εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών, ποιήτρια με πολλές ποιητικές συλλογές, συγγραφέας, μεταφράστρια και κριτικός βιβλίων. Εργάστηκε στο Υπ. Πολιτισμού. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τα κοινά του Δήμου Ηρακλείου, εκλέχτηκε Δημοτική σύμβουλος και υπηρέτησε τον Δήμο ως αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Γιώργου Γρηγοριάδη, την περίοδο 1/1/87-31/12/1990.  

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ηράκλειου Αττικής εκφράζει τα ειλικρινή  συλλυπητήρια στους οικείους της. 

Συλλυπητήρια απέστειλε και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής γράφοντας σχετικά: Η Ευγενία Ζωγράφου ήταν η πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος της πόλης μας, υπηρετώντας τον Δήμο και τους δημότες την δεκαετία του 80. Γέννημα θρέμμα Ηρακλειώτισσα, έφυγε χθες σε ηλικία 85 ετών στο Βαθύ της Σάμου όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. Την αποχαιρετούμε και μοιραζόμαστε λίγα κείμενα για τη ζωή και την προσφορά της: https://bit.ly/3ICQcZB