Πέθανε η Δέσποινα Γερουλάνου – Το μήνυμα του αδερφού της Παύλου

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών Δέσποινα Γερουλάνου, επί σειρά ετών μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, μετά από σύντομη νοσηλεία στη ΜΕΘ. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο την Πέμπτη (20.04.2023) και στη συνέχεια η σορός της θα αποτεφρωθεί.

Με ένα συγκινητικό και λιτό μήνυμα την αποχαιρέτησε ο αδερφός της Παύλος Γερουλάνος, δημοτικός σύμβουλος Αθηνών γράφοντας «Αντίο αδελφούλα μου… Σ’ αγαπώ πολύ» αναρτώντας το τραγούδι «The Host of Seraphim» του συγκροτήματος «Dead can dance».

Δείτε ακόμα: «Πρωταθλήτρια» στην ανεργία των νέων η Ελλάδα

Μουσείο Μπενάκη: Ξεχωριστό αποτύπωμα στο μουσείο

«Το φως της παρουσίας της, το χαμόγελο και η βαθιά ανθρωπιά της αφήνουν ένα ξεχωριστό αποτύπωμα στο Μουσείο και μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων όσοι την γνώρισαν και σε κάθε μέλος της οικογένειας του Μουσείου Μπενάκη» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ιδρύματος.

Η Δέσποινα Γερουλάνου ήταν πρόεδρος της 2023 Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Λίγο πριν το Πάσχα έπαθε λοίμωξη του αναπνευστικού και τελικά έφυγε από τη ζωή σήμερα.

Ποια ήταν η Δέσποινα Γερουλάνου

Γεννήθηκε στην Αθήνα σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Εργάστηκε στο θέατρο και στον κινηματογράφο με τον Δημήτρη Χορν, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, κ.ά. Παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου, γλυπτικής και κοσμήματος στο Παρίσι και το 1991 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση κοσμήματος στην Αθήνα. Ακολούθησαν και άλλες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Από το 1994 ήταν υπεύθυνη για τα Πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη, αναδιαμορφώνοντας το πωλητήριο στο παλιό κτίριο του Μουσείου και ιδρύοντας τρία νέα, ενώ παράλληλα σχεδίαζε αντικείμενα και προωθητικό υλικό για όλα τα πωλητήρια.

Επιμελήθηκε εκθέσεις και εκδηλώσεις εφαρμοσμένων τεχνών και design, μεταξύ των οποίων οι σειρές «Αναζητήσεις στην Ύλη» και «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας Καλλιτέχνης Προτείνει», αναδεικνύοντας σημαντικούς εκπροσώπους των εφαρμοσμένων τεχνών και του design στην Ελλάδα.

Ήταν μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Πολιτιστικό Συμβούλιο του Michelangelo Foundation for Creativity and Craftsmanship.