Displaying items by tag: συναντηση

        Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Οι δυνατότητες χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής κρίσιμων έργων υποδομής, ενεργειακών και οδικών παρεμβάσεων στον Δήμο Πεντέλης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τη Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά.

 

       Στη συνάντηση μετείχε και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

 

      Ο Περιφερειάρχης Αττικής, με αφορμή τις ευχαριστίες της Δημάρχου για την συνδρομή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της πρόσφατης φωτιάς στην περιοχή της Πεντέλης, εξέφρασε ακόμη μια φορά την πεποίθηση ότι η πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι το «ισχυρό όπλο» για την αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνεπικουρεί το έργο πυροσβεστών, Δήμων και Πολιτείας, όποτε χρειάζεται.

 

      Η κα Κεχαγιά κατά την συζήτηση, έθεσε στον Περιφερειάρχη Αττικής σημαντικά ζητήματα για το Δήμο, ζητώντας την στήριξη της Περιφέρειας, για την ενεργειακή αναβάθμιση των κλειστών γυμναστηρίων που διαθέτουν σχολεία της περιοχής, την λειτουργία παιδικού σταθμού στην Πεντέλη και την δημιουργία Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια. Παράλληλα, η κα Κεχαγιά αναφέρθηκε στην ανάπλαση του γηπέδου της Νέας Πεντέλης με την προοπτική να λειτουργήσει στην ευρύτερη έκταση Πάρκο Αναψυχής.

 

      Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης, επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής, , έχει ως στόχο την πλήρη αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, προκειμένου να στηρίξει τις ώριμες μελέτες των υπηρεσιών των δήμων. «Οι ΟΤΑ Α και Β Βαθμού μαζί μπορούν να πετύχουν πολλά για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, ενώ αναφερόμενος στο αίτημα της κ. Κεχαγιά για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Πεντέλη με νέες διαγραμμίσεις, επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα ανταποκριθεί άμεσα, καθώς ήδη εκτελείται ένα ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την Αττική με παρεμβάσεις και αναπλάσεις του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

 

     Τέλος, η κα Δ. Κεχαγιά ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εποικοδομητική συζήτηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η καλή συνεργασία θα αποτυπωθεί και στην υλοποίηση νέων έργων για τον Δήμο Πεντέλης.

       Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Πυροσβεστικού Σώματος με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών με βασικό όπλο την πρόληψη, αλλά και τα υλικά του σώματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δ. Σταθόπουλο και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής Π. Ψαλτάκο .

 

       Κατά τη συνάντηση, στην οποία μετείχαν επίσης ο Γ. Γ της Ομοσπονδίας Ν. Λαβράνος , ο Γ.Γ της Ένωσης Αθ. Πουτούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής , επικαιροποιήθηκε οι καλές σχέσεις και η εποικοδομητική συνεργασία που έχουν αναπτυχθεί οι 2 εταιρείες με την Περιφέρεια, με τον κ. Η Πατούλη να επισημαίνει πως η Περιφέρεια αναγνωρίζει το σημαντικό έργο που επιτελούν, προς τον όφελος του εθνικού καλού.

 

       Στο πλαίσιο αυτό διατύπωσε τη βούλησή του για περαιτέρω συνδρομή της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και ενίσχυσε του μέσα από την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως έγινε πρόσφατα με την υποστήριξη με 35 οχήματα διαφόρων τύπων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ.

 

      Ιδιαίτερη σημασία κατά τη συζήτηση δόθηκε στον τομέα της πρόληψης, με τον Περιφερειάρχη Αττικής να επισημαίνει πως η διοίκηση της Περιφέρειας με στοχευμένες πρωτοβουλίες και προγράμματα δίνει ιδιαίτερο βάρος στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και την προσπάθεια για την καλύτερη θωράκιση των πόλεων και την προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η δημιουργία του νέου Κέντρου Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας στο Μαρούσι, ως πρότυπο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

 

     «H Περιφέρεια παραμένει σταθερός σύμμαχος του πυροσβεστικού σώματος. Με αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής», επισήμανε ο Γ. Πατούλης τονίζοντας ότι: «Ο σωστός σχεδιασμός αλλά, κυρίως, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα προστασίας και πρόληψης μπορούν να δώσουν ικανά αποτελέσματα στην επίτευξη αυτού του στόχου μας», ενώ, παράλληλα, χαρακτήρισε θετική την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί αρμόδιο υπουργείο πολιτικής προστασίας, επισημαίνοντας ωστόσο, πως χρειάζεται να είναι σαφείς οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες του κάθε εμπλεκόμενου φορέα, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό.

 

     Από την πλευρά τους, ο κ. Δ. Σταθόπουλος και ο κ. Π. Ψαλτάκος, αναφέρθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σώμα, εστιάζοντας στην έλλειψη προσωπικού και τον «γερασμένο» στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων και ευχάριστησαν τον Περιφερειάρχη για την υποστήριξη και την ουσιαστική συνδρομή του στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική.

 

 

         Από το γραφείο τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη προκειμένου να συζητήσουν και να αναζητήσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

       Η συνάντηση έγινε σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας. Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης άκουσε με κατανόηση τις ανησυχίες και τα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως του τα έθεσαν τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Μεταξύ αυτών, οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και η προστασία του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α. που υπονομεύεται τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις με στόχο την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών στα μεγάλα-ιδιωτικά συμφέροντα.

 

      Διαβάστε κι αυτό: Τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα – Νέο ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

 

      Ο Δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε ότι, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τασσόμενος με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά και ξεκάθαρα, υπέρ του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Όσον αφορά στο θέμα των συμβασιούχων, ο κ. Μπακογιάννης εκφράστηκε επίσης θετικά, επικαλούμενος και την πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης του Δήμου Αθηναίων να στηρίξει τις δικαστικές προσφυγές των εργαζομένων COVID-19 για παραμονή τους στην εργασία.

 

      Τέλος, Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και Δήμαρχος Αθηναίων συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας και να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις, με σκοπό να υπάρχει απευθείας ενημέρωση, παρεμβάσεις και ανάληψη ενεργειών προς πάσα κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο