Displaying items by tag: περιφερεια αττικης

       Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες εργασίες για την ανακατασκευή του νέου κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, το οποίο θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού προϋπολογισμού 8.5 εκ. ευρώ.

 

        Ήδη χθες τελείωσαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, τα έργα αποξήλωσης του γηπέδου (παρκέ, κερκίδες, βασικός κορμός κτιρίου) τα οποία, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, επιταχύνθηκαν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση στο κολυμβητήριο που βρίσκεται παραπλεύρως το οποίο δεν λειτουργεί λόγω θέρους, καθώς και των γειτονικών επιχειρήσεων.

 

        Παράλληλα με τις εργασίες αποξήλωσης οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%, έχει ξεκινήσει και η μεταφορά των υλικών καθαίρεσης ώστε την Παρασκευή 12/8/2022 να έχει επιτευχθεί η απομάκρυνση  του συνόλου των μεταλλικών στοιχείων.  

 

        Να σημειωθεί ότι η ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου είναι υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και θα παραδοθεί για χρήση και λειτουργία στη Γ.Γ.Α/ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, που είναι ο φορέας διαχείρισης του χώρου. Στόχος είναι, σύμφωνα με τις λειτουργικές απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, να μετατραπεί σε ένα νέο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο δυναμικότητας 1.500 θεατών, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες Basket και Volley ως και Α1 κατηγορίας και προπονήσεις ακαδημιών Handball και Futsal.

Published in Πολιτική

        Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης των χώρων πρασίνου στο κέντρο των οδικών αξόνων της Αττικής, οι οποίες εντάσσονται στον συνολικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την αισθητική, περιβαλλοντική και οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών.

 

        Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώθηκε η πλήρης αισθητική και περιβαλλοντική μεταμόρφωση της Λ. Συγγρού, με την εντυπωσιακή δενδροφύτευση 300 Φοινίκων στην κεντρική νησίδα, από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα.

 

       Η επιλογή του συγκεκριμένου είδους Φοίνικα έγινε, καθώς είναι το ενδεδειγμένο για τις ιδιαίτερες θερμές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή και δεν προσβάλλεται εύκολα από την ασθένεια που κατατρώει όσους φοίνικες έχουν απομείνει στη Λ. Συγγρού και αλλού, από παλαιότερα χρόνια.

 

       Σημειώνεται, ότι στο σχεδιασμό της Περιφέρειας για τις ολιστικές επεμβάσεις στους χώρους πρασίνου, περιλαμβάνεται και η συνεχής μέριμνα για την προστασία και συντήρηση του πρασίνου και των δέντρων, καθώς προβλέπεται η καθημερινή φροντίδα των φυτών, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες, όπως κλάδεμα, καθαριότητα κλπ.

 

Υπενθυμίζεται, ότι ολιστικές επεμβάσεις έχουν ήδη γίνει στην Λ. Ποσειδώνος, στην Λ. Κηφισίας, στην Λ. Αθηνών, στην Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, στην Λ. Πέτρου Ράλλη και στη Λ. Γρηγορίου Λαμπράκη.

        Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Οι δυνατότητες χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής κρίσιμων έργων υποδομής, ενεργειακών και οδικών παρεμβάσεων στον Δήμο Πεντέλης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τη Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά.

 

       Στη συνάντηση μετείχε και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

 

      Ο Περιφερειάρχης Αττικής, με αφορμή τις ευχαριστίες της Δημάρχου για την συνδρομή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της πρόσφατης φωτιάς στην περιοχή της Πεντέλης, εξέφρασε ακόμη μια φορά την πεποίθηση ότι η πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι το «ισχυρό όπλο» για την αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνεπικουρεί το έργο πυροσβεστών, Δήμων και Πολιτείας, όποτε χρειάζεται.

 

      Η κα Κεχαγιά κατά την συζήτηση, έθεσε στον Περιφερειάρχη Αττικής σημαντικά ζητήματα για το Δήμο, ζητώντας την στήριξη της Περιφέρειας, για την ενεργειακή αναβάθμιση των κλειστών γυμναστηρίων που διαθέτουν σχολεία της περιοχής, την λειτουργία παιδικού σταθμού στην Πεντέλη και την δημιουργία Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια. Παράλληλα, η κα Κεχαγιά αναφέρθηκε στην ανάπλαση του γηπέδου της Νέας Πεντέλης με την προοπτική να λειτουργήσει στην ευρύτερη έκταση Πάρκο Αναψυχής.

 

      Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης, επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής, , έχει ως στόχο την πλήρη αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, προκειμένου να στηρίξει τις ώριμες μελέτες των υπηρεσιών των δήμων. «Οι ΟΤΑ Α και Β Βαθμού μαζί μπορούν να πετύχουν πολλά για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, ενώ αναφερόμενος στο αίτημα της κ. Κεχαγιά για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Πεντέλη με νέες διαγραμμίσεις, επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα ανταποκριθεί άμεσα, καθώς ήδη εκτελείται ένα ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την Αττική με παρεμβάσεις και αναπλάσεις του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

 

     Τέλος, η κα Δ. Κεχαγιά ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εποικοδομητική συζήτηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η καλή συνεργασία θα αποτυπωθεί και στην υλοποίηση νέων έργων για τον Δήμο Πεντέλης.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο