Displaying items by tag: διαχειριση

    Η Δύναμη Ζωής, με ανακοίνωση του γραφείου τύπου, ζητά από τη Διοίκηση της Περιφέρειας δημόσια διαβούλευση και διαφάνεια για την Αναθεώρηση του Σχεδιασμού Διαχείρισης των αποβλήτων - Ανακοίνωση της Παράταξης

 

    Από το γραφείο τύπου της "Δύναμης Ζωής" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Διαβάστε κι αυτό: Καύση αποβλήτων … από την πίσω πόρτα στη Δυτική Αττική (Μέγαρα)

 

    Με ακέραια και αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας, η κρίσιμη για τους πολίτες, τους Δήμους, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων οδηγείται σε άκρως επικίνδυνο βάλτωμα.

 Η Διοίκηση Πατούλη εδώ και δύο χρόνια δεν έχει φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρά το σχετικό αίτημα σύσσωμης σχεδόν της Αντιπολίτευσης.

 

   Η Διοίκηση Πατούλη έχει επιλέξει, πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, να ακυρώσει τις διαδικασίες διαβούλευσης, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, επιλέγοντας διαπραγματεύσεις για συμφωνίες εκατομμυρίων πίσω από κλειστές πόρτες.

 

    Το κείμενο αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ) παραμένει... επτασφράγιστο μυστικό καθώς ακόμη δεν έχει τεθεί σε δημόσιο διάλογο με τους δήμους, τους πολίτες, τις τοπικές κοινωνίες που τις αφορά άμεσα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες δημάρχων, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, και οι αποκαλύψεις του Τύπου για χορό εκατομμυρίων σε απευθείας αναθέσεις και φωτογραφικούς διαγωνισμούς με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

    Θυμίζεται ότι η Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ (που, σύμφωνα με αποκαλύψεις του Τύπου, ανοίγει το δρόμο σε ιδιωτικοποιήσεις, καύση, διαιωνίζει τη ντροπή της Φυλής, κα) έχει εγκριθεί σε κλειστή συνεδρίαση από την  Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), υπό την Προεδρία της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

 

    Διαβάστε κι αυτό: Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά: Ως εδώ στα σχέδια Περιφέρειας Αττικής και κυβέρνησης για το Σχιστό.

 

    Στις 11/11/21 ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, αναγνωρίζοντας τα δύο χρόνια καθυστέρησης της εκ του νόμου επιβεβλημένης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, εξήγγειλε Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ για τις 19/11. Ωστόσο στην πράξη την υπονόμευσε, καθιστώντας την αδύνατη και άνευ αντικειμένου:  επέλεξε να μην αποστείλει στα μέλη του ΔΣ την Εισήγηση, περιφρονώντας τα σχετικά αιτήματα των 66 Δημάρχων και της Δύναμης Ζωής και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις της εκ νέου αναβολής – όπερ και εγένετο!!!

 

     Σημειώνεται ότι το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, εδώ και 2 χρόνια, έχει συνεδριάσει μία (1) φορά...

 

    Πρόκειται για σαφή επιλογή επιτελικού βαλτώματος για προφανείς μικροπαραταξιακούς λόγους την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη 2 διαγωνισμοί - ΣΔΙΤ πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τα απορρίμματα της Αττικής, που παραβιάζουν όλες τις βασικές αρχές του ισχύοντος από το 2016 ΠΕΣΔΑ (αποκεντρωμένη διαχείριση, ανακύκλωση, κλείσιμο ΧΥΤΑ Φυλής, στη βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας), στερούνται δηλαδή κάθε νόμιμης βάσης.

 

    Η Δύναμη Ζωής, απέναντι σε αυτό το υπό εξέλιξη σκάνδαλο, καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες της Αττικής:

 

  1. να αναστείλει άμεσα τους σε εξέλιξη φωτογραφικούς και παράνομους διαγωνισμούς,
  2. να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο,
  3. να θέσει άμεσα σε δημόσια διαβούλευση την Εισήγηση και όλη τη σχετική τεκμηρίωση για την επιβεβλημένη εκ του νόμου Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ,
  4. να συγκαλέσει άμεσα το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, χωρίς τακτικισμούς.

 

    Η Δύναμη Ζωής εγκαίρως έχει καταθέσει την αναλυτική της τοποθέτηση (ΕΔΩ), χωρίς να λάβει απάντηση από τη Διοίκηση του Πατούλη που συστηματικά φυγομαχεί. Όμως η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής είναι πολύ σημαντική για να γίνεται αντικείμενο ολίγων και εκλεκτών...

 

    Διαβάστε κι αυτό: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιά επικίνδυνα απόβλητα καίει ο Αποτεφρωτήρας στη Φυλή!

     Μήνυμα της Επικεφαλής της παράταξης "Μαρούσι - Αδέσμευτη Φωνή", Μαίρης Διακολιού,με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Παράταξης

 

    Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Μαρούσι - Αδέσμευτη Φωνή" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - μήνυμα της Επικεφαλής της, Μαίρης Διακολιού, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

 

   Με αφορμή την έναρξη ακόμη μίας νέας σχολικής περιόδου η παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή” εύχεται στα παιδιά, στις νέες και νέους που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της πόλης
καλή χρονιά, με υγεία, να είναι αποδοτική για την απόκτηση γνώσεων και επιτυχημένη για την επίτευξη στόχων.


Στους γονείς και κηδεμόνες ευχόμαστε για την ευόδωση των ελπίδων τους να δουν τα παιδιά τους ευτυχισμένα, υγεία και υπομονή.   Ακόμη μία σχολική περίοδος ξεκινά εμπεριέχοντας: εκτός από τα οικονομικά προβλήματα που σέρνει η κοινωνία μας στα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα τα τελευταία δέκα χρόνια, και την επιβαρυμένη κατάσταση από την πανδημία και τις συνέπειες της.   Στο Μαρούσι μας η κατάσταση δεν διαφέρει από την συνολική της χώρας. Δυστυχώς, η παρούσα δημοτική αρχή, ως στείρο κομματικό παρακολούθημα της κυβέρνησης απλώς διαχειρίζεται υποτυπωδώς και συχνά αποτυχημένα τις βασικές ανάγκες της πόλης, χωρίς σχέδιο και χωρίς στόχο για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, αφού δεν διαθέτει σχέδιο, δεν μπαίνει καν στον κόπο να συζητήσει προτάσεις από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου και να υιοθετήσει τις καλύτερες από αυτές.


   Έτσι, αρκείται στο να διαδραματίζει ρόλο “τροχονόμου” για την διάλυση δημοτικών υπηρεσιών με την απίσχνανση τους, με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους. Στα ίδια τα σχολεία είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή καμίας δικής της πολιτικής για να αντιμετωπισθεί η νέα χρονιά με πιο ασφαλείς συνθήκες για τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Με την απραξία της στηρίζει ως πανάκεια την πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που στέλνει τη σχολική κοινότητα ως “πρόβατο επί σφαγή” στη λαίλαπα διάδοσης του κορωνοϊού, υποστηρίζοντας ακόμη πιο σκληρά τον σκοπό της να υποβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση, υπέρ των συμφερόντων της ιδιωτικής.

 

    Τόσο η παρούσα κυβέρνηση, όσο και η δημοτική διοίκηση στέκονται αδιάφορες στην σύνδεση της σχολικής περιόδου για την οποία έχουν από κοινού ευθύνη, με την αντίστοιχη εργασιακή προσπάθεια των γονέων της κάθε οικογένειας και την εν γένει κοινωνική τους υπόσταση. Κάθε έλλειψη πολιτικής μέριμνας, αλλά και κάθε άσκηση κακής πολιτικής στην σχολική κοινότητα, έχει άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις στις εργασιακές υποχρεώσεις των γονέων, στην επέκταση των βιοτικών τους απαιτήσεων για αμοιβές σε περίοδο οικονομικής κρίσης προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην αύξηση εξόδων, στην εύρυθμη λειτουργία των μελών του σπιτιού, στην ισότιμη παρουσία των γυναικών/μητέρων στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή.

 

   
    Η παράταξή μας έχει καταθέσει από την αρχή της πανδημίας το 2020 συγκεκριμένες προτάσεις στον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο. Θα συνεχίσουμε να ασκούμε με την ίδια συνέπεια τα καθήκοντά μας και θα βρισκόμαστε δίπλα στις ανάγκες της σχολικής κοινότητας για να αναδεικνύουμε τα προβλήματά της, να υποστηρίζουμε τα μέλη της και βοηθάμε στην άμεση εξεύρεση λύσεων.

Published in Αμαρουσίου

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο