Displaying items by tag: δημος κερατσινιου δραπετσωνας

          Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής το πρακτικό ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για το υποέργο 1 του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ». Το έργο έχει προϋπολογισμό 7.600.000,00 με Φ.Π.Α.

 

         Το συγκεκριμένο έργο έχει στόχο την ασφαλή παροχέτευση των ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής  προς τους υφισταμένους κύριους συλλεκτήρες. Η χάραξη των προτεινόμενων αγωγών αποσκοπεί στην πύκνωση του δευτερεύοντος δικτύου με  αποδέκτες τους υφισταμένους κύριους αγωγούς, η επάρκεια των οποίων ελέγχθηκε στην μελέτη που εκπονήθηκε με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

        Πρόκειται για την συντήρηση και ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου "ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ" και την  επισκευή των κερκίδων και την αντικατάσταση των  κιγκλιδωμάτων στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου-στίβου "ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΕΣ" - Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής

 

       Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Δύο σημαντικά αθλητικά έργα ξεκίνησαν στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με χρηματοδότηση απ’ την Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για την συντήρηση και ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ» και την  επισκευή των κερκίδων και την αντικατάσταση των  κιγκλιδωμάτων στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου-στίβου «ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΕΣ».

 

      Για την πορεία υλοποίησης των εργασιών ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου. Ο Γ. Πατούλης με αφορμή την έναρξη των εργασιών εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε: «Με σταθερά βήματα, σκληρή δουλειά και με το συντονισμό της Σ. Αντωνάκου, τα στελέχη της Περιφέρειάς μας, έχουν συμβάλει στην έναρξη των εργασιών αναβάθμισης δύο σημαντικών αθλητικών υποδομών στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας. Με τον τρόπο αυτό υλοποιούμε έμπρακτα το στόχο μας για ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών άθλησης και ευζωίας. Οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών που επιθυμούν να αθληθούν, καθώς και των νέων παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό».

 

      H Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου υπογράμμισε ότι: «Πολλοί αθλητικοί χώροι στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά παρουσιάζουν σοβαρές φθορές με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στα ερασιτεχνικά σωματεία αλλά και στους  μικρούς και μεγαλύτερους σε ηλικία αθλούμενους που τις χρησιμοποιούν. Γι’ αυτό σε συνεννόηση  με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη  ερχόμαστε αρωγοί στα αιτήματα των Δήμων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού  για την κατά  προτεραιότητα βελτίωση των αθλητικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής  του Πειραιά, αλλά και για την κατασκευή νέων υποδομών όπως το κολυμβητήριο στον Κορυδαλλό και η εκ βάθρων ανακατασκευή του ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο»      Τα έργα

 

      Το έργο της ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ»  χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με το ποσό των 310.000,00 €. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:  

 

  • Ανακαίνιση των αποδυτηρίων,  

  • Δημιουργία χώρου WC – AMEA, 

  • Αλλαγή κουφωμάτων του αγωνιστικού χώρου,  

  • Αλλαγή δαπέδου  του  αγωνιστικού χώρου,

  • Τοποθέτηση προστατευτικού για τις μπασκέτες,

  • Εργασίες συντήρησης και βάψιμο των εξεδρών,

  • Μόνωση του δώματος που βρίσκεται πάνω από τους βοηθητικούς χώρους,

  • Εξωτερικούς χρωματισμούς, Στεγάνωση – θερμομόνωση της στέγης του γηπέδου,

  • Εργασίες στο περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και  Εργασίες βελτίωσης του γηπέδου beachvolley. 

 

      Αντίστοιχα στο γήπεδο ποδοσφαίρου-στίβου  των «ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΩΝ» θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής των κερκίδων και αντικατάστασης  των  κιγκλιδωμάτων, εργασίες που αποσκοπούν στην ασφάλεια των χρηστών και την αποφυγή περαιτέρω βλαβών στο φέροντα οργανισμό και στα αποδυτήρια που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες. Η συμβατική δαπάνη ανέρχεται σε   87.000,00 €  και  καταβάλλεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

 

     Συνοπτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν  είναι οι εξής:

   

 - Επιστρώσεις δαπέδων των κερκίδων με τσιμεντοκονία για τη δημιουργία ρύσεων.

- Εργασίες αποκατάστασης τμήματος των κερκίδων του σταδίου, που φέρουν βλάβες ενανθράκωσης και βλάβες από την διείσδυση χλωριόντων.

 -  Εργασίες χρωματισμών τμήματος κερκίδων που δεν φέρουν βλάβες ενανθράκωσης και βλάβες από την διείσδυση χλωριόντων.

 -  Αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων περίφραξης.

       Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέδωσε σήμερα στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας 5 απορριμματοφόρα συλλογής στερεών αποβλήτων, 1370 καφέ κάδους διαφόρων μεγεθών και 4 παλέτες κομπόστ, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης από την Περιφέρεια, σε δήμους της Αττικής που είναι σε εξέλιξη.

 

     Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς η σταδιακή η παράδοση του εξοπλισμού και στους υπόλοιπους δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες. 

 

     Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς Σ. Αντωνάκου  παρέδωσε στο Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκο  τον νέο εξοπλισμό. Στη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής ηοποία πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στο Κερατσίνι, παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας Μ. Θεόδοτος και Β. Τσίγγερης.

 

    Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του υλικού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής και δήλωσε: «Με αμείωτους ρυθμούς, συνεχίζεται η προσπάθειά μας, προκειμένου να μετατρέψουμε την Αττική σε μία «πράσινη» Περιφέρεια-Πρότυπο Υγείας και Ευζωίας.  Σήμερα παραδώσαμε στο Δήμο Κερατσινίου, πέντε καφέ απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων τελευταίας τεχνολογίας και 1.370 καφέ κάδους για τα βιοαπόβλητα. Είμαι σίγουρος πως ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας κ. Βρεττάκος μαζί με τους συνεργάτες του και τους πολίτες θα κάνουν όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αναβάθμιση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου στην περιοχή, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αξιοποιώντας στο έπακρο αυτή τη δράση και τα εργαλεία που του παρέχουμε ως Περιφέρεια Αττικής.  Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι μαζί, Πολίτες, Δημοτική αρχή, Περιφέρεια και ΕΔΣΝΑ, σε μία συμμαχία ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε το σύμμεικτο σκουπίδι να αξιοποιείται κατάλληλα με ειδική επεξεργασία αλλά και να βρει νέες χρήσεις που να ωφελούν το περιβάλλον. Στόχος μας να επιτευχθεί ο σκοπός της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων για να δοθεί επιτέλους μία οριστική και ρεαλιστική λύση στην Αττική, έχοντας πάντα ως βασικό γνώμονα να διαμορφώσουμε όλοι από κοινού, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας».  

 

     O Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος επισήμανε μεταξύ άλλων:

 

     Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την παράδοση αυτού του εξοπλισμού. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο επιτέλους σε αυτή τη χώρα να διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα μας και να τα αντιμετωπίζουμε ως ένα μέσον, μία διέξοδο για ένα καλύτερο πλανήτη, για ένα καλύτερο περιβάλλον, με οικονομικότερη διαχείριση. Ο εξοπλισμός που μας παραδόθηκε σήμερα, είναι μία βοήθεια της Περιφέρειας προς τον Δήμο, ώστε να συνεχίσει την προσπάθειά του μαζί με τους δημότες, προκειμένου να καταφέρει ένα μεγάλο ποσοστό από τα απορρίμματα να μην θάβεται ή να μην καίγεται, αλλά να αξιοποιείται προς όφελος των ανθρώπων και του πλανήτη στον οποίο όλοι  φιλοξενούμαστε. Ταυτόχρονα με ένα σχέδιο για μία διαχείριση των απορριμμάτων με πιο δημοκρατικό τρόπο, νομίζω ότι θα μπορέσει να δώσει διέξοδο σε αυτό το πρόβλημα. Ευχαριστούμε πολύ.

 

     H Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου τόνισε:

 

     Η προσπάθεια για το περιβάλλον αλλά και για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για την Αττική, συνεχίζεται. Σήμερα ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας 5 υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα και καφέ κάδους. Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η χώρα μας γενικότερα στη διαχείριση απορριμμάτων πρέπει να περάσει σε  μία άλλη εποχή. Η πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε και με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και σε αυτό τον τομέα, αλλά και με έργα ουσίας, τα οποία θα εκτελεστούν το προσεχές διάστημα.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο