Displaying items by tag: αποχέτευση

          Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής το πρακτικό ανάδειξης προσωρινού μειοδότη για το υποέργο 1 του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ». Το έργο έχει προϋπολογισμό 7.600.000,00 με Φ.Π.Α.

 

         Το συγκεκριμένο έργο έχει στόχο την ασφαλή παροχέτευση των ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής  προς τους υφισταμένους κύριους συλλεκτήρες. Η χάραξη των προτεινόμενων αγωγών αποσκοπεί στην πύκνωση του δευτερεύοντος δικτύου με  αποδέκτες τους υφισταμένους κύριους αγωγούς, η επάρκεια των οποίων ελέγχθηκε στην μελέτη που εκπονήθηκε με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

         Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Όμορφες Πόλεις” Μεγάρων – Ν.Περάμου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση με τα ερωτήματα που βάζει ο επικεφαλής της, Άγγελος Μακρυγιάννης,προς τον Δήμαρχο Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη,σχετικά με τη διασύνδεση με την αποχέτευση κατοικίας ή κατοικιών που βρίσκονται στο εσωτερικό οικοδομικών τετραγώνων με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης παρόλο που υπάρχει αποχέτευση και στους πέριξ δρόμους:
 
 
        Προ ημερών περνώντας από την Αγίου Ιωάννου Θεολόγου πριν το Μελί συνάντησα πολλά μηχανήματα έργου, εργάτες, σωλήνες μεγάλου διαμετρήματος κ.α. να διαπερνούν μέσα από ιδιωτική αυλή σπιτιού και να συνεχίζουν σε κοινόχρηστο χώρο χωρίς πραγματικά να καταλάβω που οδηγούν. Από την πίσω πλευρά που το έργο αυτό συνεχίζεται δεν μπόρεσα να κατανοήσω που κατευθύνεται, μιας και γνωρίζω πολύ καλά την περιοχή από την οποία διέρχομαι καθημερινά.
 
 
       Σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για πιο λόγο έγινε αυτό το έργο μιας και οι πέριξ δρόμοι έχουν δίκτυο αποχέτευσης.
 
 
       Με αφορμή το συγκεκριμένο έργο πολλές φορές αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο ή κεντρικός σχεδιασμός για τις πόλεις μας, γιατί όπως αντιλαμβάνομαι είναι όλα στον αυτόματο πιλότο. Απλά κάνουμε μικροέργα για να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας. Νομίζω ότι τα μεγάλα και πολύπλοκα έργα που ψηφίζουμε χρόνια τώρα είναι πολύ μακριά από τη σφαίρα των δυνατοτήτων σας.
 
 
Μετά τιμής
Άγγελος Μακρυγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Όμορφες Πόλεις
Published in Μεγαρέων

            Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

          Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου στα Καλύβια με σκοπό την ταχεία εγκατάσταση της απαραίτητης αυτής υποδομής που θα αναβαθμίσει τα ζωή των κατοίκων. Σύντομα, ξεκινούν έργα της ίδιας εργολαβίας στην Δημοτική Ενότητα Κουβαρά.

 

        Μέχρι σήμερα εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί στη Λ. Αθηνών – Σουνίου, στις οδούς Ρήγα Φεραίου, Παπαναστασίου, Σπύρου Σταύρου ενώ το προσεχές διάστημα αρχίζουν στις οδούς Μιχάλη και Καρναμπάκου.

 

        «Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής με 5,5 εκατ. ευρώ και με την ολοκλήρωσή του τα Καλύβια, ο Κουβαράς και η Πέτα απαλλάσσονται από ένα σοβαρό δομικό πρόβλημα που για χρόνια ταλαιπωρούσε τον κόσμο», αναφέρει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. «Ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την προκληθείσα αναστάτωση. Είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει», συμπληρώνει.

Published in Σαρωνικού

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο