Displaying items by tag: απορριμματα

    Η Δύναμη Ζωής, με ανακοίνωση του γραφείου τύπου, ζητά από τη Διοίκηση της Περιφέρειας δημόσια διαβούλευση και διαφάνεια για την Αναθεώρηση του Σχεδιασμού Διαχείρισης των αποβλήτων - Ανακοίνωση της Παράταξης

 

    Από το γραφείο τύπου της "Δύναμης Ζωής" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Διαβάστε κι αυτό: Καύση αποβλήτων … από την πίσω πόρτα στη Δυτική Αττική (Μέγαρα)

 

    Με ακέραια και αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης της Περιφέρειας, η κρίσιμη για τους πολίτες, τους Δήμους, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων οδηγείται σε άκρως επικίνδυνο βάλτωμα.

 Η Διοίκηση Πατούλη εδώ και δύο χρόνια δεν έχει φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρά το σχετικό αίτημα σύσσωμης σχεδόν της Αντιπολίτευσης.

 

   Η Διοίκηση Πατούλη έχει επιλέξει, πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, να ακυρώσει τις διαδικασίες διαβούλευσης, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, επιλέγοντας διαπραγματεύσεις για συμφωνίες εκατομμυρίων πίσω από κλειστές πόρτες.

 

    Το κείμενο αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ) παραμένει... επτασφράγιστο μυστικό καθώς ακόμη δεν έχει τεθεί σε δημόσιο διάλογο με τους δήμους, τους πολίτες, τις τοπικές κοινωνίες που τις αφορά άμεσα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες δημάρχων, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, και οι αποκαλύψεις του Τύπου για χορό εκατομμυρίων σε απευθείας αναθέσεις και φωτογραφικούς διαγωνισμούς με αντικείμενο τη διαχείριση των απορριμμάτων.

 

    Θυμίζεται ότι η Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ (που, σύμφωνα με αποκαλύψεις του Τύπου, ανοίγει το δρόμο σε ιδιωτικοποιήσεις, καύση, διαιωνίζει τη ντροπή της Φυλής, κα) έχει εγκριθεί σε κλειστή συνεδρίαση από την  Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), υπό την Προεδρία της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

 

    Διαβάστε κι αυτό: Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά: Ως εδώ στα σχέδια Περιφέρειας Αττικής και κυβέρνησης για το Σχιστό.

 

    Στις 11/11/21 ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, αναγνωρίζοντας τα δύο χρόνια καθυστέρησης της εκ του νόμου επιβεβλημένης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, εξήγγειλε Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ για τις 19/11. Ωστόσο στην πράξη την υπονόμευσε, καθιστώντας την αδύνατη και άνευ αντικειμένου:  επέλεξε να μην αποστείλει στα μέλη του ΔΣ την Εισήγηση, περιφρονώντας τα σχετικά αιτήματα των 66 Δημάρχων και της Δύναμης Ζωής και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις της εκ νέου αναβολής – όπερ και εγένετο!!!

 

     Σημειώνεται ότι το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, εδώ και 2 χρόνια, έχει συνεδριάσει μία (1) φορά...

 

    Πρόκειται για σαφή επιλογή επιτελικού βαλτώματος για προφανείς μικροπαραταξιακούς λόγους την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη 2 διαγωνισμοί - ΣΔΙΤ πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τα απορρίμματα της Αττικής, που παραβιάζουν όλες τις βασικές αρχές του ισχύοντος από το 2016 ΠΕΣΔΑ (αποκεντρωμένη διαχείριση, ανακύκλωση, κλείσιμο ΧΥΤΑ Φυλής, στη βάση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας), στερούνται δηλαδή κάθε νόμιμης βάσης.

 

    Η Δύναμη Ζωής, απέναντι σε αυτό το υπό εξέλιξη σκάνδαλο, καλεί τη Διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες της Αττικής:

 

  1. να αναστείλει άμεσα τους σε εξέλιξη φωτογραφικούς και παράνομους διαγωνισμούς,
  2. να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο,
  3. να θέσει άμεσα σε δημόσια διαβούλευση την Εισήγηση και όλη τη σχετική τεκμηρίωση για την επιβεβλημένη εκ του νόμου Αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ,
  4. να συγκαλέσει άμεσα το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, χωρίς τακτικισμούς.

 

    Η Δύναμη Ζωής εγκαίρως έχει καταθέσει την αναλυτική της τοποθέτηση (ΕΔΩ), χωρίς να λάβει απάντηση από τη Διοίκηση του Πατούλη που συστηματικά φυγομαχεί. Όμως η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής είναι πολύ σημαντική για να γίνεται αντικείμενο ολίγων και εκλεκτών...

 

    Διαβάστε κι αυτό: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιά επικίνδυνα απόβλητα καίει ο Αποτεφρωτήρας στη Φυλή!

..
..
..

Οι εικόνες που μας έστειλε αναγνώστρια της Έκφρασης και κάτοικος της περιοχής μιλούν από μόνες τους. Οι φωτογραφίες είναι από την Νεάπολη Νέας Ιωνίας και την οδό Αργένους και Αίνου.

Δείτε ακόμα: Φώτης Τσομπάνογλου: Σταματήστε να πετάτε τα λεφτά!(video)

Published in Νέας Ιωνίας
Tagged under

..
..
..

Πραγματοποιήθηκε σήμερα αποκλεισμός του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σχιστού από σωματεία και φορείς της περιοχής καθώς και τον Δήμο Κερατσινίου, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, ο οποίος μίλησε και στην κάμερα της Έκφρασης για τον αγώνα ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό. Δείτε τις δηλώσεις του ΕΔΩ.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. Σε ανακοίνωση της η “Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό” τονίζει πως Στην ΜΕΑ στο Σχιστό σχεδιάζουν να επεξεργάζονται τουλάχιστον 130.000 τόνους σύμμεικτων αποβλήτων το χρόνο, για τα επόμενα 29 χρόνια!”


Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, Βασίλης Καραβάκος, ο οποίος έκανε και σχετικές δηλώσεις στην Έκφραση. Υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπούν οι σχεδιασμοί για καύση σκουπιδιών αλλά και να προωθηθεί η διαλογή στην πηγή, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η αποτροπή της δημιουργίας απορριμμάτων. Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Μέχρι και αύρα απέναντι στους κατοίκους

Από νωρίς στο σημείο είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συνοδευόμενες και από τη μία αύρα της ελληνικής αστυνομίας. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν το γεγονός και απαίτησαν την απομάκρυνση των αστυνομικών.


Νέα κινητοποίηση την Τρίτη

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει σε νέα κινητοποίηση – αποκλεισμό την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 9. Παράλληλα καλεί στις παρακάτω δράσεις:

-
Κινητοποίηση την μέρα ψήφισης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

- Πικετοφορίες την Τρίτη 26 Οκτώβρη στις 18.00 στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) και στην πλατεία Ηρώων.

- Συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο Σωματείων και φορέων στον Πειραιά, την Πέμπτη 4 Νοέμβρη.

 

«Η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή Πατούλη ετοιμάζονται να φέρουν σε ψήφιση τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό και σε άλλα 4 (!) σημεία της Αττικής, τη διαιώνιση του αίσχους στον ΧΥΤΑ Φυλής, την ελάχιστη στήριξη της ανακύκλωσης.

Κάνουν τις γειτονιές μας σκουπιδότοπο. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Οι δεκάδες μαχητικές κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων και των Σωματείων του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή!», αναφέρει, μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή.

Διαβάστε και αυτό: Συνέντευξη του Κρίτωνα Αρσένη στον Βασίλη Καραβάκο - ειδική αναφορά στα περιβαλλοντικά ζητήματα (video) 

Συνεντεύξεις

Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Η Μαρίνα Παπαχριστοδούλου,Δημοτική σύμβουλος Βριλησσίων και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης "Cine Δράση" στο "Συμβαίνει Τώρα"
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα η παρουσίαση του βιβλίου του ΚΕΜΙΠΟ με τίτλο: Η συμμετοχή των Μικρασιατών στην Επανάσταση του 1821
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας κατά Μητσοτάκη – Γεωργιάδη: "Φτάνει πια ο εμπαιγμός σας"
Δείτε το παρασκήνιο