Displaying items by tag: αγωγος

..

..

..

 

  

Το Δημοτικό Συμβούλιο το Δήμου Ν. Φιλαδελφειας - Ν. Χαλκηδόνας  συντάχθηκε ομόφωνα με τις απόψεις των πολιτών αποφασίζοντας προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του σχεδιαζόμενου έργου στον Κηφισό. Σημαντική ήταν η παρουσία των κατοίκων και του Συλλόγου Υπέρ των Ρεμάτων “ΡΟΗ”, οι οποίοι εξέφρασαν τις σοβαρές ανησυχίες τους πως ο ποταμός θα μετατραπεί σε έναν οχετό ομβρίων υδάτων ενώ τόνισαν ότι τα αντιπλημμυρικά έργα θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση της Δύναμης Πολιτών και συνδιαμόρφωση με τις υπόλοιπες παρατάξεις, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Δεν συμφωνεί με τον εγκιβωτισμό του ποταμού που θα έχει ως συνέπεια την οχετοποίηση του και την καταστροφή της βιοποικιλότητας.

2. Άμεση συγκρότηση επιτροπής που θα αποτελείται από την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου "Ροή", εκπρόσωπο των κατοίκων δύο μέλη της διοίκησης και της αντιπολίτευσης, τα οποία θα συντάξουν ψήφισμα κατά της Μελέτης που ψηφίστηκε στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής

3. Προσφυγή στο ΣτΕ μετά την υπογραφή και δημοσιοποίηση της ΑΕΠΟ (Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων).


Παρών” ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ ενώ εντύπωση προκάλεσε η απουσία των παρατάξεων Τομπούλογλου και Γρετζελιά.

 

Δείτε ακόμα:         Εκτόξευση του δημόσιου χρέους στα 357,665 δισ. ευρώ“Καταστροφική η λογική της τσιμεντοποίησης”


Η πρόεδρος του “ΡΟΗ” Χριστίνα Φίλιππα εξέφρασε την έντονη ανησυχία του συλλόγου για αυτή “την καταστροφική για τη φύση και τις ζωές μας πολιτική των τσιμεντώσεων και των εγκιβωτισμών”. Υπογράμμισε την μεγάλη καταστροφή για την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής τονίζοντας πως “κανένα δέντρο δεν πρόκειται να φυτρώσει πάνω σε σαραζανέτι” ενώ “όποια πανίδα φύγει από την περιοχή δεν θα επιστρέψει”. “Θα αλλάξει και το μικροκλίμα της περιοχής” σχολίασε ακόμα.

 

Η κάτοικος της περιοχής Χρυσάνθη Γεωργίου σημείωσε πως καταστρέφεται ένας πολύ σημαντικός πνεύμονας, ο οποίος συντηρεί ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα για την περιοχή και την πόλη, και με συναισθηματικό τόνο κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνταχθεί με τους κατοίκους. “Έχετε ήδη λάβει 300 υπογραφές και σας διαβεβαιώνω ότι τις επόμενες μέρες θα λάβετε 500-1000 ακόμα” πρόσθεσε.

“Τα αντιπλημμυρικά θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα”

Από την πλευρά του συλλόγου τονίστηκε πως “η κυριότερη αιτία των πλημμυρών είναι η μείωση της διατομής μέσω του <<στραγγαλισμού>> της ροής των ποταμών και οι παράνομες επεμβάσεις”. Σε αυτό το πλαίσιο ο αντιπρόεδρος του “ΡΟΗ” υπογράμμισε ότι για αυτόν τον λόγο “τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα και αυτό πάμε να κάνουμε και εδώ”. Εξήγησε έτσι πως αυτό που απαιτείται είναι η επιστροφή του ποταμού σε κατάσταση ελεύθερης ροής και όχι ο εγκιβωτισμός του.

Γ. Ανεμογιάννης: Απαξιώνονται οι κάτοικοι και το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο κ. Ανεμογιάννης έκανε λόγο για “απαξίωση των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου” καθώς δεν ζητήθηκε ποτέ η έγκριση ή έστω η γνώμη τους για το σχεδιαζόμενο έργο. “Δεν γίνεται να αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την ουσία του έργου τόνισε πως “δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν τα ποτάμια ως αγωγούς ακαθάρτων” και κάλεσε και τη δημοτική αρχή να συμβάλλει ώστε να αναδειχθούν και να είναι επισκέψιμα. “Όχι αυτό το χάλι με τσιμέντο παντού” πρόσθεσε.

Γ. Βούρος: Μακάρι να ανοίγαμε ξανά τα ποτάμια

 

Ο Δήμαρχος Γ. Βούρος συντάχθηκε με το αίτημα των κατοίκων λέγοντας χαρακτηριστικά “μακάρι να ήταν στο χέρι μας να ανοίγαμε ξανά τα ποτάμια”. Στάθηκε και αυτός στην απουσία ενημέρωσης και συζήτησης υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος δεν ερωτήθηκε ποτέ. 


..
..
..

Σε ένα έργο που τελείωσε πριν λίγους μήνες και διήρκησε επίσης πολλούς φάνηκαν τα πρώτα προβλήματα. Λύματα αναβλύζουν (video) από τον αγωγό των ακαθάρτων στην οδό Καβάλας στη Νέα Ιωνία.

Όπως ενημερώνουν οι κάτοικοι την έκφραση εδώ και δύο ημέρες επικοινωνούμε με το δήμο Νέας Ιωνίας και δεν παίρνουν καμία απάντηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.


Δείτε ακόμα: Κυκλοφορεί η Έκφραση (01.06.2022)Published in Νέας Ιωνίας
Tagged under

..

..
..

Από το γραφείο τύπου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση

Σε λειτουργία ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας ο οποίος χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής – Στις 19 Ιανουαρίου η παράδοσή του από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

 

Γ. Πατούλης: «Η δέσμευσή μας έγινε πράξη. Πρόκειται για ιστορική στιγμή για την Αίγινα. Με αυτό το σημαντικό και καινοτόμο έργο, εξασφαλίζονται οι αναγκαίες ποσότητες πόσιμου νερού για τους κατοίκους του νησιού»

 

Μέσω του δικτύου της ΕΥΔΑΠ καλύπτονται πλέον οι ανάγκες υδροδότησης των κατοίκων της Αίγινας. Οι δοκιμές πίεσης ξεκίνησαν στις 20/12/2021, ενώ από τις αρχές Ιανουαρίου ξεκίνησαν και οι δοκιμές παροχετευτικότητας, με σημαντικές ποσότητες νερού να έχουν ήδη διοχετευτεί προς κατανάλωση στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αίγινας.

 

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Η σχετική διοικητική πράξη παράδοσης -παραλαβής από τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Γ, Ζορμπά θα πραγματοποιηθεί, με βάση το σχετικό προγραμματισμό, στις 19 Ιανουαρίου. Λόγω πανδημίας θα εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα.

Διαβάστε και αυτό: “Αναβρασμός” στην παιδεία – Ρεπορτάζ της Έκφρασης από τα σχολεία Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης

Με την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου συνδέεται πλέον το νησί, της Αίγινας μέσω της Σαλαμίνας με τον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ. Το έργο, θεωρείται μοναδικό στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττική 2104-2020) με το ποσό των 23 εκ. €. Ο αγωγός 14,4 χιλιομέτρων είναι σε βάθη μέχρι και 95 μέτρων και αναμένεται να εξασφαλίσει ημερήσια παροχή νερού 21.500 κυβικά μέτρα.

 

Για την πορεία ολοκλήρωσης των τελικών διαδικασιών ενημερώνεται συνεχώς ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, τόσο από την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, όσο και από τα τεχνικά στελέχη του αναδόχου. Με αφορμή τις σχετικές εξελίξεις ο Γ. Πατούλης δήλωσε:

 

«Η δέσμευσή μας έγινε πράξη. Πρόκειται για ιστορική στιγμή για την Αίγινα. Η υλοποίηση του έργου αυτού, το οποίο είναι πρωτόγνωρο τεχνικά για τα Ελληνικά δεδομένα, εξασφαλίζει τις αναγκαίες ποσότητες πόσιμου νερού για τους κατοίκους του νησιού. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το μοναδικό έργο το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της Αίγινας. Δεν θα αφήσουμε να πάει ούτε μια μέρα χαμένη με σταθερά βήματα και συγκεκριμένα έργα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα νησιά μας».Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων από την πλευρά της επισήμανε ότι «ένα εμβληματικό έργο ολοκληρώθηκε και οι κάτοικοι της Αίγινας έχουν πλέον στη διάθεσή τους επαρκή και ποιοτική ποσότητα νερού».

 

Η τροφοδοσία

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ανάδοχο οι δοκιμές γίνονται με πλήρη χρήση αυτοματισμού. Η συνολική ποσότητα νερού που διοχετεύτηκε χθες Πέμπτη στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Αίγινας προς κατανάλωση, μέσω της τροφοδοσίας δικτύου και περιφερειακών δεξαμενών από την Κεντρική Δεξαμενή ήταν,700 κυβικά. Σήμερα Παρασκευή 14/01/2022 θα συνεχίστουν οι δοκιμές παροχετευτικότητας με μέση παροχή 900 κυβικών νερού ανά ώρα. Την Τρίτη 18/01/2022, είναι η τελευταία ημέρα των δοκιμών παροχετετυτικότητας και αναμένεται να διοχετευθούν περίπου 8.000 κυβικά μέτρα νερού σε διάστημα 8 ωρών. 

Tagged under

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Γ. Ανεμογιάννης: Η διοίκηση Βούρου φωτογραφίζεται στα δικά μας έργα
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο