Υπεγράφη η ενίσχυση και επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού της Λεωφόρου Αθηνών - Ωρωπού

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 13:44 | Περιφέρεια Αττικής
Υπεγράφη η ενίσχυση και επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού της Λεωφόρου Αθηνών - Ωρωπού Υπεγράφη η ενίσχυση και επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού της Λεωφόρου Αθηνών - Ωρωπού Υπεγράφη η ενίσχυση και επέκταση του δικτύου οδοφωτισμού της Λεωφόρου Αθηνών - Ωρωπού
|||||

         Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Στην ενίσχυση και επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στη Λεωφόρο Αθηνών – Ωρωπού, με στόχο την ενεργειακή του αναβάθμιση και την οδική ασφάλεια, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού, κατόπιν της υπογραφής της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Ωρωπού Γ. Γιασημάκη.

 

        Κατά την υπογραφή παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θ. Αυγερινός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Αθ. Κατσιγιάννης και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

 

       Το έργο είναι προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται με 300 χιλ. ευρώ από πόρους του Δήμου Ωρωπού και 700 χιλ. ευρώ από πόρους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Ταμείο Αλληλεγγύης), ενώ θα υλοποιηθεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής από τον Δήμο Ωρωπού, καθώς η αποκατάσταση στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα είναι αρμοδιότητα της Δ/νσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

 

       Κατά την εκτέλεση του έργου, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, οι εξής παρεμβάσεις:

 

- Κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, στα τμήματα όπου δεν υπάρχει, με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED με στόχο την μεγαλύτερη φωτεινότητα, τη λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και το λιγότερο κόστος συντήρησης.

- Αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων επί των ιστών ΔΕΗ, με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, για την ενεργειακή αναβάθμιση του δικτύου.

-Το νέο δίκτυο θα κατασκευαστεί με ιστούς FRP παθητικής ασφάλειας, πιστοποιημένους κατά το πρότυπο ΕΝ 12767, καθώς κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου δεν υπάρχουν στηθαία ασφαλείας.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο