Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τη Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά

Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 12:39 | Περιφέρεια Αττικής
Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τη Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τη Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά
||||

        Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Οι δυνατότητες χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής κρίσιμων έργων υποδομής, ενεργειακών και οδικών παρεμβάσεων στον Δήμο Πεντέλης, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τη Δήμαρχο Πεντέλης Δ. Κεχαγιά.

 

       Στη συνάντηση μετείχε και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

 

      Ο Περιφερειάρχης Αττικής, με αφορμή τις ευχαριστίες της Δημάρχου για την συνδρομή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της πρόσφατης φωτιάς στην περιοχή της Πεντέλης, εξέφρασε ακόμη μια φορά την πεποίθηση ότι η πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών είναι το «ισχυρό όπλο» για την αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνεπικουρεί το έργο πυροσβεστών, Δήμων και Πολιτείας, όποτε χρειάζεται.

 

      Η κα Κεχαγιά κατά την συζήτηση, έθεσε στον Περιφερειάρχη Αττικής σημαντικά ζητήματα για το Δήμο, ζητώντας την στήριξη της Περιφέρειας, για την ενεργειακή αναβάθμιση των κλειστών γυμναστηρίων που διαθέτουν σχολεία της περιοχής, την λειτουργία παιδικού σταθμού στην Πεντέλη και την δημιουργία Κέντρου Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Μελίσσια. Παράλληλα, η κα Κεχαγιά αναφέρθηκε στην ανάπλαση του γηπέδου της Νέας Πεντέλης με την προοπτική να λειτουργήσει στην ευρύτερη έκταση Πάρκο Αναψυχής.

 

      Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης, επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής, , έχει ως στόχο την πλήρη αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου, προκειμένου να στηρίξει τις ώριμες μελέτες των υπηρεσιών των δήμων. «Οι ΟΤΑ Α και Β Βαθμού μαζί μπορούν να πετύχουν πολλά για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, ενώ αναφερόμενος στο αίτημα της κ. Κεχαγιά για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Πεντέλη με νέες διαγραμμίσεις, επισήμανε πως η Περιφέρεια Αττικής θα ανταποκριθεί άμεσα, καθώς ήδη εκτελείται ένα ευρύ πρόγραμμα αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας σε ολόκληρη την Αττική με παρεμβάσεις και αναπλάσεις του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

 

     Τέλος, η κα Δ. Κεχαγιά ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εποικοδομητική συζήτηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η καλή συνεργασία θα αποτυπωθεί και στην υλοποίηση νέων έργων για τον Δήμο Πεντέλης.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
"Επιστρατεύτηκε" ο κανονισμός του 1970 (!) για να βγει ασφαλές το σχολείο!
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο