Η "Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής" διοργανώνει ξεναγήσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2021 10:57 | Περιφέρεια Αττικής
Η "Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής" διοργανώνει ξεναγήσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
|||

                 Στην  έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» - Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 από τις 10.30’ π.μ. 

 

      Όπως είναι γνωστό, η αρχαιότητα και ιδιαίτερα η κλασική  έχει αφήσει πολύ μεγάλη  παρακαταθήκη για τη σημασία της ομορφιάς ως στοιχείο της καθημερινότητας των ανθρώπων και των σχέσεων, τόσο μεταξύ τους όσο και με το περιβάλλον τους. Την ξεχωριστή σημασία της ομορφιά, εκτός των άλλων επισημαίνει με το δικό του κοινωνικοπολιτικό σκεπτικό και ο Περικλής στο εμβληματικό κείμενο του Επιταφίου με τη γνωστή φράση «φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ’ ευτελείας»

 

     Σε αυτό το πνεύμα η φιλοσοφική σκέψη της αρχαίας Ελλάδας για να εκφράσει την έννοια της υπέρτατης ομορφιάς χρησιμοποίησε  την έννοια του «Κάλλους», δίνοντας σε αυτήν  πολλαπλές πτυχές. Τις πτυχές αυτές θα επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε στην ξενάγηση μέσα από μια σειρά έργων εξαιρετικής τέχνης, περίπου τριακοσίων, κυρίως γλυπτών, της Αρχαϊκής και Κλασικής περιόδου στα οποία δίδεται βάρος τόσο στην ανθρώπινη μορφή, όσο και στο ήθος.

 

    Οι πτυχές της έννοιας του Κάλλους επικεντρώνονται στις θεματικές ενότητες στις οποίες δομείται η έκθεση ανάμεσα στις οποίες είναι: Αρχαϊκό και κλασικό κάλλος, Ηρωικό κάλλος, Θεϊκό κάλλος, Κάλλος θνητών, «Καλοί και «καλές» στην αρχαιότητα, Αθλητικό κάλλος, Αρπαγές κάλλους και συνευρέσεις, Αρχαϊκό και κλασικό κάλλος, Ηρωικό κάλλος, Θεϊκό κάλλος, Κάλλος θνητών, Καλλωπισμός κ.ά

 

     Τις ξεναγήσεις που θα γίνουν σε δύο γκρουπ, θα κάνει ο ιστορικός Μάκης Σταύρου και θα έχουν το εξής πρόγραμμα:

Για το πρώτο γκρουπ η συνάντηση θα είναι στις 10.30, 10.45 θα εκδοθούν τα εισιτήρια και 11 θα ξεκινήσει η ξενάγηση.

Για το  δεύτερο γκρουπ η συνάντηση θα είναι στις 11.30, 11.45 θα εκδοθούν τα εισιτήρια και 12 θα ξεκινήσει η ξενάγηση.

Επισημαίνουμε ότι όσες και όσοι θα πάρουν μέρος στις ξεναγήσεις θα πρέπει να είναι συνεπείς στους προαναφερόμενους χρόνους

Το σημείο συνάντησης θα είναι μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών στην Πλατεία Ρηγίλλης

 

     Σε επικοινωνία με το Μουσείο, για τον καθορισμό του προγράμματος ξεναγήσεων, ενημερωθήκαμε ότι σε κάθε γκρουπ μπορούν να συμμετέχουν μέχρι 10 άτομα που θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και ταυτότητα. Τα  rapid test δεν ισχύουν.

Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ (10 ευρώ το εισιτήριο με έκπτωση λόγω γκρουπ και 5 η συνδρομή στο σύλλογο. Το κανονικό εισιτήριο στοιχίζει 15 ευρώ)

 

     Για την καλύτερη οργάνωση των δύο ξεναγήσεων θα ακολουθηθεί η πιο κάτω διαδικασία και σε αυτό ζητάμε την κατανόησή σας: 

 

α) Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μόνο τηλεφωνικά

Άννα Καλουμένου 6944207403 και θα τηρηθεί προτεραιότητα

β) Για να ισχύουν οι δηλώσεις συμμετοχής μετά  από την τηλεφωνική επικοινωνία θα πρέπει να γίνει κατάθεση 15 Ευρώ  κατ’ άτομο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου  στο λογαριασμό  Τράπεζα Πειραιώς  (Iban) Αριθμός GR78 0171 6040 0066 0413 8920 890     ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.

 

γ) Η προτεραιότητα θα ισχύει με βάση την ημέρα και την ώρα κατάθεσης του ποσού και όχι με βάση την ώρα της τηλεφωνικής επικοινωνίας

 

δ) Μετά από την κατάθεση του ποσού θα πρέπει να στέλνεται SMS  με το όνομα του καταθέτη ή της καταθέτριας και τον αριθμό της κατάθεσης στο κινητό της κ. Καλουμένου για να συμπεριληφθεί  στη λίστα που θα δοθεί στο μουσείο.  Εάν στην ίδια κατάθεση περιλαμβάνονται περισσότερα άτομα θα πρέπει να σταλούν ή να δοθούν τηλεφωνικά όλα τα ονόματα. Από την εμπειρία μας επισημαίνουμε ότι η κατάθεση του ποσού καλό θα είναι καλό να γίνεται από κατάστημα Τράπεζας Πειραιώς, διότι οι άλλες τράπεζες παρακρατούν 4 ευρώ και από το σύλλογο, ποσό που θα επιβαρύνει τους/τις συμμετέχοντες/χουσες  στην ξενάγηση. Η πληρωμή του ποσού των 15 ευρώ μπορεί να γίνει απευθείας στην κ. Καλουμένου μετά από συνεννόηση μαζί της    

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο