Περιφέρεια Αττικής:Αυτοψίες από εντεταλμένα κλιμάκια για καταγραφή ζημιών από τις πυρκαγιές

|||

|||

        Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η καταγραφή των ζημιών σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις  από τις αρμόδιες επιτροπές εκτίμησης που έχουν συγκροτηθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής και Βόρειου Τομέα. Το συντονισμό των κλιμακίων που έχουν αναπτυχθεί στις πληγείσες περιοχές έχουν αναλάβει οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Αθ. Αυγερινός και Λ. Κεφαλογιάννη.  

 

       Διαβάστε κι αυτό: Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές στην Αττική

 

      Ο Περιφερειάρχης έχει ζητήσει, από τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και από τα στελέχη των Διευθύνσεων να τρέξουν το ταχύτερο δυνατό τις διαδικασίες προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης να αποζημιώσουν της επιχειρήσεις που επλήγησαν. 

 

      Ήδη τα αρμόδια κλιμάκια βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές για να καταγράψουν τυχόν ζημιές και τα προβλήματα, ενώ πραγματοποιούνται οι αναγκαίες συνεννοήσεις και με τους δημάρχους προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές σε επιχειρήσεις είναι περιορισμένες. Η πλειονότητα των καταστροφών αφορούν κυρίως οικίες.

 

       Διαβάστε κι αυτό: Η Αττική (ξανα) μετράει τις πληγές της, η κυβέρνηση πανηγυρίζει μέσα στις στάχτες

 

      Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για τυχόν βλάβες σε υποδομές και τεχνικά έργα. Οι τεχνικές υπηρεσίες θα διενεργήσουν  ελέγχους και στο δίκτυο ύδρευσης.  Επίσης μετά από αίτημα του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής οι αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής και Κτηνιατρικής θα συγκροτήσουν κλιμάκια (γεωπόνων,  κτηνίατρων κ.α.) για να προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες σχετικά με τα νεκρά ζώα και τα μελίσσια. Επιπλέον η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής καταγράφει παράλληλα και τις ζημιές σε αρδευτικά δίκτυα και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.