Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Πόσο αξίζει μια ζωή στην Παλαιστίνη;

Από την Δημοτική Παράταξη “Πεντέλη Πόλη Πρότυπο” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ποια είναι η σημερινή ισοδυναμία σε θύματα μεταξύ Παλαιστινίων – Ισραηλινών; Πόσο θα είναι αύριο;

Ο βομβαρδισμός του παλαιστινιακού νοσοκομείου στη Γάζα με αφορμή τις επιθέσεις από πλευράς ισλαμιστών Παλαιστινίων σόκαρε όλο τον πλανήτη, αν και δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Με την απανθρωπιά, την αναλγησία και τον κυνισμό του. Ας μη γελιόμαστε. Η επίθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το “δικαίωμα στην αυτοάμυνα” του Ισραήλ. Πρόκειται σαφώς για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με θύματα αθώους αμάχους, παιδιά, ασθενείς και γιατρούς.

Το Ισραήλ είναι ένα ακόμα αυταρχικό κράτος με ισχυρά στοιχεία εθνικού και θρησκευτικού φονταμενταλισμού, που καταπατά όλες τις σχετικές Αποφάσεις του ΟΗΕ, που επιδίδεται εδώ και χρόνια στη συστηματική εξόντωση των Παλαιστινίων, που κατέχει παράνομα τη Γη τους επί δεκαετίες, γεγονός για το οποίο έχει καταδικαστεί ξανά και ξανά από την διεθνή κοινότητα όπως και για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Η Πεντέλη Πόλη Πρότυπο :

  • Καταδικάζει τη ναζιστικού τύπου δράση μαζικών αντιποίνων του Ισραήλ που επιδίδεται ως κράτος-τρομοκράτης σε θηριωδίες και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην έκρηξη βίας από την πλευρά των κατακτημένων που παλεύουν για την ελευθερία τους να έχουν εδάφη και κράτος.
  • Είναι αντίθετη στη λογική του “We stand with Israel” (“Συμπαραστεκόμαστε στο Ισραήλ”) που νομιμοποιεί τα εγκλήματα και ντροπιάζει κάθε έννοια στοιχειώδους ανθρωπισμού αλλά και διεθνούς δικαίου του πολέμου.
  • Τονίζει ότι ένας μόνο δρόμος υπάρχει για την Ειρήνη: Να σταματήσει η παράνομη και απάνθρωπη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών που γεννά τη βία και διαιωνίζει την αναπαραγωγή της.