Φωτιά στην Πεντέλη: 54 κατοικίες επικίνδυνες για χρήση – 74 προσωρινά ακατάλληλες

|||

|||

..
..

..

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι των κατοικιών στους Δήμους Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας – Πικερμίου με τα πρώτα ευρήματα να δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Μέχρι αυτή τη στιγμή 54 κατοικίες έχουν κριθεί επικίνδυνες για χρήση ενώ 74 θεωρούνται προσωρινά ακατάλληλες για χρήση και απαταιτούνται εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. 

Από τις συνολικά 204 αυτοψίες κατοικιών που πραγματοποιήθηκαν μόλις οι 78 κρίθηκαν κατάλληλες για χρήση. 

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 8 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 5 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Ελέγχθηκαν 34 αποθήκες εκ των οποίων 5 κρίθηκαν κατάλληλες, 12προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 17 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

Τέλος ελέγχθηκαν 5 Ιεροί Ναοί – Δημόσια Κτήρια, εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση(χρήζει επισκευών).

Σύμφωνα με το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τις επόμενες ημέρες, κλιμάκια του Υπουργείου θα συνεχίσουν να διενεργούν αυτοψίες, στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, για να ικανοποιήσουν όσα επιπλέον αιτήματα αυτοψιών δεν κατέστη εφικτό μέχρι σήμερα, λόγω απουσίας των ιδιοκτητών των ακινήτων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας.

Δείτε ακόμα: Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις πυρκαγιές στην Αττική