Αποκλεισμός του ΣΜΑ Σχιστού – Φωτορεπορτάζ και δηλώσεις (video)

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 13:28 | Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Media

Αποκλεισμός του ΣΜΑ Σχιστού – Φωτορεπορτάζ και δηλώσεις (video) Αποκλεισμός του ΣΜΑ Σχιστού – Φωτορεπορτάζ και δηλώσεις (video) Αποκλεισμός του ΣΜΑ Σχιστού – Φωτορεπορτάζ και δηλώσεις (video)
|||||

..
..
..

Πραγματοποιήθηκε σήμερα αποκλεισμός του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σχιστού από σωματεία και φορείς της περιοχής καθώς και τον Δήμο Κερατσινίου, παρουσία του Δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, ο οποίος μίλησε και στην κάμερα της Έκφρασης για τον αγώνα ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό. Δείτε τις δηλώσεις του ΕΔΩ.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό. Σε ανακοίνωση της η “Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό” τονίζει πως Στην ΜΕΑ στο Σχιστό σχεδιάζουν να επεξεργάζονται τουλάχιστον 130.000 τόνους σύμμεικτων αποβλήτων το χρόνο, για τα επόμενα 29 χρόνια!”


Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, Βασίλης Καραβάκος, ο οποίος έκανε και σχετικές δηλώσεις στην Έκφραση. Υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπούν οι σχεδιασμοί για καύση σκουπιδιών αλλά και να προωθηθεί η διαλογή στην πηγή, η ενίσχυση της ανακύκλωσης και η αποτροπή της δημιουργίας απορριμμάτων. Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Μέχρι και αύρα απέναντι στους κατοίκους

Από νωρίς στο σημείο είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συνοδευόμενες και από τη μία αύρα της ελληνικής αστυνομίας. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν το γεγονός και απαίτησαν την απομάκρυνση των αστυνομικών.


Νέα κινητοποίηση την Τρίτη

Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει σε νέα κινητοποίηση – αποκλεισμό την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 9. Παράλληλα καλεί στις παρακάτω δράσεις:

-
Κινητοποίηση την μέρα ψήφισης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

- Πικετοφορίες την Τρίτη 26 Οκτώβρη στις 18.00 στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) και στην πλατεία Ηρώων.

- Συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο Σωματείων και φορέων στον Πειραιά, την Πέμπτη 4 Νοέμβρη.

 

«Η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή Πατούλη ετοιμάζονται να φέρουν σε ψήφιση τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό και σε άλλα 4 (!) σημεία της Αττικής, τη διαιώνιση του αίσχους στον ΧΥΤΑ Φυλής, την ελάχιστη στήριξη της ανακύκλωσης.

Κάνουν τις γειτονιές μας σκουπιδότοπο. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Οι δεκάδες μαχητικές κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων και των Σωματείων του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και του Περάματος που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή!», αναφέρει, μεταξύ άλλων η Συντονιστική Επιτροπή.

Διαβάστε και αυτό: Συνέντευξη του Κρίτωνα Αρσένη στον Βασίλη Καραβάκο - ειδική αναφορά στα περιβαλλοντικά ζητήματα (video) 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο