Σοβαρή καταγγελία από τη Μαίρη Διακολιού για πτώση κουφωμάτων, σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, για το ΕΠΑΛ Αναβρύτων.
Η εικόνα τους δείχνει κουφώματα μιας άλλης, περασμένης, εποχής.
Η ανακοίνωση:
Πέφτουν τα σάπια κουφώματα στα σχολεία …και ο (πολιτικά) ψεύτης – Θόδωρος
Την Τετάρτη 5/11 με τους πρώτους ανέμους, τα σάπια κουφώματα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες στο σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Αναβρύτων άρχισαν να ξεκολλάνε από τη θέση τους και να πέφτουν στο πάτωμα. Η κατάρρευση αυτή συντελούνταν την ώρα που οι μαθητές του σχολείου έκαναν μάθημα στους χώρους του ή την ώρα που περνούσαν δίπλα από τα σημεία των καταρρεύσεων.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο σχολικές περιόδους που στο ΕΠΑΛ Αναβρύτων κουφώματα πέφτουν την ώρα του μαθήματος δίπλα ή και πάνω σε μαθητές (πέρυσι).
Η ανεξάρτητη, μη κομματική, ενωτική, δημοτική παράταξη “Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή”, έχει αναδείξει από πέρυσι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κτήριο του ΕΠΑΛ Αναβρύτων. Σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα υπέδειξε τις λεπτομέρειες στη δημοτική διαχείριση Αμπατζόγλου γι’ αυτό το ζήτημα.
Εκτός του ότι τα παιδιά κρυώνουν την ώρα του μαθήματος, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν όπως πρέπει τα ειδικά εργαστήρια που αποτελούν μέρος του μαθήματος του συγκεκριμένου σχολείου.

Μετά από την “πίεση” που άσκησε η παράταξή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Δημοτική Επιτροπή, η δημοτική διοίκηση αναγκάστηκε από πέρυσι να εντάξει στο Τεχνικό Πρόγραμμα ποσό για το έργο της αντικατάστασης των κουφωμάτων.
Πλην όμως, προφασίστηκε ότι δεν μπορεί να κάνει τις εργασίες αντικατάστασης καθώς λειτουργούσε το σχολείο την περίοδο 2024-2025 και δεσμεύτηκε ότι θα προβεί στην αντικατάσταση κατά τις θερινές διακοπές του 2025.
Αργότερα δήλωνε ότι θα κάνει την αντικατάσταση τον Σεπτέμβριο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, … μετά είπε ότι θα ολοκληρώσει την δουλειά μέσα στον Οκτώβριο.
Τελικά, μπαίνουμε στην “καρδιά” του Χειμώνα και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε!
Αποδεικνύεται και σε αυτήν την περίπτωση ότι η δημοτική διοίκηση Αμπατζόγλου ΔΕΝ μπορεί να υποστηρίξει βασικούς τομείς δημοτικής πολιτικής, όπως τη συντήρηση των σχολείων, ότι ΔΕΝ μπορεί να σχεδιάσει σωστά και έγκαιρα τις τυπικές εργασίες συντήρησης, ΔΕΝ μπορεί να εγγυηθεί την λειτουργία των σχολείων και την ασφάλεια των μαθητών.
Κατά τα άλλα, εκδίδει δελτία τύπου για δήθεν “εμβληματικά” έργα, για δήθεν “πενταετία των μεγάλων έργων” και άλλα παρόμοια φληναφήματα ανούσιας αυτοπροβολής.
Ο μόνος τομέας εργασιών που πηγαίνει καλά από τη δημοτική διοίκηση Αμπατζόγλου είναι η διάνοιξη δρόμων που γίνεται στο νοτιοανατολικό Μαρούσι ταχύτατα και όπως – όπως για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα κτήρια γραφείων των πολυεθνικών και μεγάλων εταιρειών που κατασκευάζονται στην περιοχή του Σωρού αυτήν την περίοδο, ώστε να μπορέσουν να οικονομήσουν υπεραξίες, να ενοικιαστούν εύκολα οι υπερμεγέθεις κατασκευές τους.
Ακόμη και σ’ αυτά τα έργα οι κάτοικοι παίρνουν μόνο στενά πεζοδρόμια, δρόμους χωρίς αποχέτευση, χωρίς δίκτυα όμβριων, χωρίς αγωγούς ψηφιακών δικτύων.
Σχετικά με το ΕΠΑΛ Αναβρύτων, το ερώτημα που συνεχίζει να τίθεται είναι:
θα προβεί άμεσα στην αλλαγή των κουφωμάτων στο ΕΠΑΛ Αναβρύτων ο κ. Αμπατζόγλου, για να διασφαλίσει τους μαθητές;
Θα σταματήσει να κάνει επικοινωνία αντί πολιτικής, δηλαδή να υλοποιρί έργα που θα εξυπηρετούν τις/τους κατοίκους του Δήμου και όχι τις μεγάλες εταιρείες;
ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ
Μαίρη Διακολιού (επικεφαλής)
Κωνσταντίνος Δραγάτης (Δημοτικός Σύμβουλος)




