“Πάρκο τσέπης” από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ένα ακόμα πάρκο τσέπης, αυτή τη φορά σε συνεργασία με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 14ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, δημιουργείται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για τον δημοτικό χώρο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σαντορίνης και Παπαδάκη στο Κάτω Ψαλίδι, τον οποίο τα παιδιά είχαν την ιδέα να υιοθετήσουν και να διαμορφώσουν. Αυτή τους την πρωτοβουλία τη μετέφεραν στο δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, ο οποίος αμέσως την αποδέχθηκε και συμφώνησε, Δήμος και σχολείο, να προχωρήσουν στη δημιουργία του πάρκου. Έτσι, βρέθηκαν μαζί στον χώρο για να βάλουν τα πρώτα φυτά και να ξεκινήσει η διαμόρφωση ενός ακόμα κοινόχρηστου, πράσινου χώρου τον οποίο θα μπορεί να χαίρεται η γειτονιά.

Μάλιστα, για να συμβολίσουν την έναρξη της δημιουργίας του πάρκου, τα παιδιά, μαζί με τις δασκάλες τους, έγραψαν και διάβασαν ποιήματα και ένα παραμύθι που εξηγεί πώς πήραν αυτή την πρωτοβουλία για να βοηθήσουν να γίνει η πόλη ακόμα πιο πράσινη…

Το επόμενο διάστημα τα παιδιά, με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, θα συνεχίσουν να φροντίζουν και να εμπλουτίζουν το παρκάκι, το οποίο φέρει πλέον την πινακίδα που έφτιαξαν οι μαθητές του 14ου Δημοτικού για να μάθουν όλοι ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι δικό τους όραμα.