Ζωντανά: Παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Πάρκο Τρίτσης (video)

Παρέμβαση από πολίτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για την ανάπλαση του Πάρκου Τρίτσης. «Δεν θα σας αφήσουμε να καταστρέψεται το πάρκο», δήλωσε πολίτης από τη Συνέλευση Αγώνα Κατοίκων για την προστασία του πάρκου.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για «τσιμεντοποίηση» και «εμπορευματοποίηση» του πάρκου. Συγκεκριμένα σημειώνουν με ψήφισμα τους τα παρακάτω σημεία:

• Τα σχέδια εισάγουν την εμπορευματοποίηση, διαχωρίζουν το Πάρκο σε 8 ζώνες, οι οποίες θα κατακερματίσουν το Πάρκο και προετοιμάζουν αλλαγή των χρήσεων γηςκαταργώντας τον Δασικό χαρακτήρα του.
• Η εμπορευματική αξιοποίηση του Πάρκου θα περιορίσει την ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση του λαού των όμορων με το πάρκο περιοχών και όλων των κατοίκων της Αττικής, μετατρέποντάς το σε έναν τύπο “DISNEYLAND”, αστικοποιώντας και τσιμεντοποιώντας τον τελευταίο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή της Δυτικής Αττικής.
• Η υλοποίηση των παραπάνω σχεδίων θα σημαίνει ότι οι ιδιώτες θα αποκομίζουν κέρδη, ενώ το δημόσιο θα χρηματοδοτεί και θα συντηρεί τις εγκαταστάσεις, αντίστοιχα με αυτό που έγινε με τον ΟΣΕ, με το Ελληνικό και με αυτό που επιχειρείται να γίνει με την ιδιωτικοποίηση του νερού.
• Χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε από Δημοτικά Συμβούλια, γίνονται παρουσιάσεις σε εκθέσεις επενδυτών, ενώ ο φορέας διαχείρισης κάνει εικονική διαβούλευση.