Eπανασύνδεση ρεύματος σε άνεργη με παιδί ΑμεΑ - EKFRASI.net

Eπανασύνδεση ρεύματος σε άνεργη με παιδί ΑμεΑ

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ στο Γαλάτσι, ενάντια στη διακοπή ρεύματος σε άνεργη γυναίκα με ανήλικο παιδί ΑμεΑ, διοργάνωσαν Σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας, καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Σύμφωνα με την καταγγελία τους, «ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα σε γυναίκα άνεργη με παιδί ΑμεΑ στη Νέα Ιωνία. Της ζητάνε ένα υπέρογκο ποσό για να διακανονιστεί η οφειλή».

Με την παρέμβασή τους οι φορείς πέτυχαν να γίνει δεκτή η επανασύνδεση ρεύματος μέχρι το μεσημέρι και να γίνει ρύθμιση της οφειλής σε πλαίσια που να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Η συγκεκριμένη περίπτωση ανέδειξε, πέρα από τους υπέρογκους λογαριασμούς, το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που τον πετάνε εκτός κοινωνικού τιμολογίου, καθώς ενώ αυξήθηκαν οι αντικειμενικές αξίες των σπιτιών, δεν προσαρμόστηκαν τα όρια για τους δικαιούχους. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί δικαιούχοι να μένουν εκτός της ρύθμισης, χωρίς να έχει αυξηθεί το εισόδημά τους.

Σωματεία και φορείς απαιτούν:

  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
  • Καμία σκέψη για διακοπή ρεύματος σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα (μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κλπ.).
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν και να επανασυνδεθούν κομμένα ρεύματα.
  • Να πάρουν πίσω τις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.
  • Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.
  •  Ρεύμα φτηνό για τον λαό.

Επικαιρότητα

Σε χέρια Ισραηλινών η ΕΛΒΟ. Γενικό ξεπούλημα!

“Ταξίδεψε” και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ)! Σε χέρια Ισραηλινών περνά η εταιρεία που αποτελεί τον κορυφαίο κατασκευαστή εξειδικευμένων στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων στην Ελλάδα!

Ελέγχθηκε η φωτιά στην Κερατέα

Ευτυχή εξέλιξη έχει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα δίπλα στη Λεωφόρο Λαυρίου στο ύψος της Κερατέας. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε και περιορίστηκε από την άμεση

Για τον Ευτύχη Μπιτσάκη

Του Χρήστου Δερμεντζόπουλου* Έφυγε και ο Ευτύχης Μπιτσάκης, ένας από τους τελευταίους της παλιάς εκείνης ανοξείδωτης γενιάς. Λαμπρό πνεύμα μέχρι τα τελευταία του, πάντα μαρξιστής

Απεβίωσε ο Ευτύχης Μπιτσάκης

Ο φιλόσοφος, συγγραφέας και αγωνιστής Ευτύχης Μπιτσάκης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών.  Ήταν ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.   Γεννήθηκε