Παρέμβαση μελών του σωματείου “Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες” στην επίσκεψη του Υπουργού Γ. Γεωργαντά στο Δάσος

|||

|||

       Από το Σωματείο “Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους Πολίτες” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

       Σωματείο “Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες”: Παρέμβαση μελών μας και συνάντηση στην επίσκεψη του Υπουργού Γ. Γεωργαντά στο Δάσος Συγγρού
 
 
       Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε χθες,7/9 το πρωί το Δάσος Συγγρού, ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου που εποπτεύει το ΙΓΕ, του οργανισμού που έχει την ευθύνη για το δάσος εκ μέρους του Ελληνικού Κράτους. 
 
 
       Εκπρόσωποι του σωματείου μας, “Το Δάσος Συγγρού ανήκει στους πολίτες” παρευρέθηκαν στα γραφεία του ΙΓΕ. Ζήτησαν και πέτυχαν συνάντηση με το Υπουργό. Κατά τη διάρκεια της, τα μέλη μας εξέθεσαν όλα τα σημαντικά προβλήματα, ζητήματα και αιτήματα που έχουν οι πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το Δάσος, ξεκινώντας από τις τελευταίες αυθαίρετες και απαράδεκτες αποψιλώσεις δασικής χλωρίδας που έγιναν με ευθύνη της ηγεσίας του ΙΓΕ.
 
 
      Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Υπουργός μας ενημέρωσε για την πρόθεσή του να κατοχυρώσει την εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του ΙΓΕ μίας θέσης για το Δήμο Αμαρουσίου και μίας θέσης για την Περιφέρεια Αττικής. Οι εκπρόσωποί μας τον ενημέρωσαν ότι πρόκειται για ένα θετικό βήμα (σ.σ.: για να μην δηλώνουν ανεύθυνοι οι εκάστοτε διοικήσεις των ΟΤΑ σε σχέση με προβλήματα του Δάσους Συγγρού), αλλά του αντέτειναν ότι θα ήταν ακόμη θετικότερο να θεσμοθετήσει και μία θέση για εκπρόσωπο από τους καθημερινούς χρήστες του Δάσους. Επίσης, τον ενημερώσαμε ότι παρόμοια προσπάθεια είχε γίνει σε παλαιότερη δεκαετία, αλλά ακυρώθηκε στην πράξη. Έτσι, ο Υπουργός συμπλήρωσε ότι θα φροντίσει να κατοχυρώσει θεσμικά την εκπροσώπηση με προεδρικό διάταγμα.  
 
 
     Ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε να δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα που του τέθηκαν έως το επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΙΓΕ που θα γίνει αρχές Οκτωβρίου. 
Το Σωματείο μας θα παρακολουθεί, θα παρεμβαίνει και θα ενημερώνει δημόσια και με διαφάνεια για κάθε εξέλιξη. Επιπλέον, ανακοινώνουμε ότι οι διαδικασίες της απαράδεκτης αποψίλωσης σταμάτησαν (σ.σ.: με την σύμφωνη γνώμη και του ίδιου του Υπουργού, όπως μας διαβεβαίωσε), μετά και τις καταγγελίες μας στο αρμόδιο δασαρχείο Πεντέλης.  
 
 
     Στην συνάντηση παρευρέθηκε -κατόπιν δικού του, ξεχωριστού αιτήματος προς τον Υπουργό- εκπρόσωπος παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου.