Παρέλαση καρναβαλιστών στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ηρακλειώτικο Καρναβάλι” – Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στις 11.00′ π.μ. στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου.Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου

Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, που τόσο έχουν αγαπήσει μικροί και μεγάλοι, επιστρέφει στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί δίνεται το σύνθημα για να ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών επί της λεωφόρου Ηρακλείου. Παιδιά και… μεγάλα παιδιά από σχολεία, συλλόγους αλλά και παρέες της πόλης, με μάσκες, στολές, κέφι και χορό θα παρελάσουν ξεκινώντας από την οδό Χελμού, κατά μήκος της Ηρακλείου για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία όπου το Τμήμα Πολιτισμού έχει ετοιμάσει ένα ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι.

Το θέμα του φετινού Καρναβαλιού είναι ο ελληνικός κινηματογράφος με γκρουπ και δρώμενα εμπνευσμένα από το παλιό σινεμά. Παρουσιάζουν οι ηθοποιοί Ελένη Φιλίνη και Σπύρος Μπιμπίλας.

Μια ημέρα πριν, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία ξεκινάει η… προθέρμανση. Μαθητές από σχολεία της πόλης θα αναβιώσουν το αποκριάτικο γαϊτανάκι και τα αποκριάτικα έθιμα βάζοντας την πόλη στο κλίμα των ημερών.